Josh Walet

Let op: autodiefstallen nemen toe in Alphen aan den Rijn en omgeving

In de afgelopen maand is het aantal autodiefstallen flink toegenomen in de gemeente Alphen aan den Rijn en de omliggende gemeentes. Het valt de politie op dat het voornamelijk gaat om een specifiek model: Toyota RAV4. 

Daarom adviseert de politie alert te zijn als je deze auto in je bezit hebt. “Mocht je een camera hebben rondom jouw woning, meld deze dan aan bij camera in beeld”, laat de politie weten. 

Alhoewel er een verband lijkt te zijn in de autodiefstallen geeft de politie aan dat het ook andere auto’s kan overkomen. “Ook kan het zomaar zijn dat de komende periode weer een ander type auto aan de beurt is.” 

Tips om autodiefstal te voorkomen 

  • Zet je voertuig in het zicht van een camera.
  • Parkeer op een drukbezochte, goedverlichte, veilige plek. 
  • Maak gebruik van een voortuigvolgsysteem. 
  • Bouw een alarmsysteem in je auto.
  • Bewaar je keyless-entry ver weg van je auto. 

Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 15:20

Nieuw: SlowRun voor de wijk Kerk en Zanen

Wil jij hardlopen zonder prestatiedruk? Dan is SlowRun iets voor jou! Vanaf 1 september start er een nieuwe SlowRun-groep speciaal voor de wijk Kerk en Zanen. Elke week lopen we in een rustig tempo, zonder oordeel van jezelf of van anderen.

Werken vandaag 14:01

Vacatureoverzicht week 25: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Maatschappelijk vandaag 11:59

Gratis scootmobielcursus in Alphen aan den Rijn

VVN Alphen aan den Rijn organiseert in samenwerking met de gemeente, Welzorg, Vegro en Ergozorg een gratis scootmobielcursus op dinsdag 2 juli 2024. Deze cursus biedt zowel een ochtend- als een middagsessie.

Advertorial Film vandaag 09:44

Een nieuwe Première Night bij Castellum!

Op woensdag 10 juli komt er een nieuwe Première Night naar Castellum, namelijk Fly Me to the Moon! Bij binnenkomst wordt je meteen verwend met een glaasje bubbels, waarna je als allereerste de gloednieuwe film kan bekijken!

Advertorial Evenement gisteren 16:34

Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren!

Ben jij klaar voor een avond vol hersenkrakers en gezelligheid? Ga dan dé uitdaging aan met je team? Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren en test jouw kennis en vaardigheden terwijl je geniet van de gezellige sfeer in het restaurant.

Werkzaamheden Raadhuisstraat gisteren 15:12

Werkzaamheden en bereikbaarheid Raadhuisstraat

Deze week zijn de werkzaamheden aan de aanleg van de riolering en het straatwerk in de Raadhuisstraat verdergegaan. Het nieuwe straatwerk is inmiddels volledig vernieuwd van gevel tot gevel tot aan Dirty Harry Tattoos. Lees hieronder een overzicht van de werkzaamheden die volgende week (week 26) zullen plaatsvinden: