Josh Walet

Let op: autodiefstallen nemen toe in Alphen aan den Rijn en omgeving

In de afgelopen maand is het aantal autodiefstallen flink toegenomen in de gemeente Alphen aan den Rijn en de omliggende gemeentes. Het valt de politie op dat het voornamelijk gaat om een specifiek model: Toyota RAV4. 

Daarom adviseert de politie alert te zijn als je deze auto in je bezit hebt. “Mocht je een camera hebben rondom jouw woning, meld deze dan aan bij camera in beeld”, laat de politie weten. 

Alhoewel er een verband lijkt te zijn in de autodiefstallen geeft de politie aan dat het ook andere auto’s kan overkomen. “Ook kan het zomaar zijn dat de komende periode weer een ander type auto aan de beurt is.” 

Tips om autodiefstal te voorkomen 

  • Zet je voertuig in het zicht van een camera.
  • Parkeer op een drukbezochte, goedverlichte, veilige plek. 
  • Maak gebruik van een voortuigvolgsysteem. 
  • Bouw een alarmsysteem in je auto.
  • Bewaar je keyless-entry ver weg van je auto. 

Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 17:32

Oranje Nassausingel wordt helemaal 50 km/u straat

De Oranje Nassausingel die vanaf de N207 Alphen-Stad invoert, wordt over de hele lengte een 50 km/u toegangsweg. De weg wordt opnieuw ingericht "Het blijft natuurlijk niet alleen bij een nieuw bord met 50", zegt wethouder Relus Breeuwsma.

Wonen en bouwen vandaag 14:52

Gemeente laat video maken over toekomst Gnephoek

Wel of niet bouwen in de Gnephoek? Deze vraag klinkt al jaren in de gemeente. Inmiddels is ook de provincie én de minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening betrokken. Gemeente Alphen aan den Rijn heeft een video laten maken die laat zien hoe zij aankijken tegen de woningbouw.

Wonen en bouwen vandaag 13:45

Beschermde waterspitsmuis zorgt voor uitstel bouw Van der Valk hotel

In oktober vorig jaar heeft de raad ingestemd met de bouw van het Van der Valk hotel. Dit hotel zal langs de N11 gebouwd worden en zal dienen als ‘landmark’ in de entreeport van Alphen aan den Rijn. Waarom de bouw nog niet begonnen is? De boosdoener is een beschermde diersoort.