Josh Walet

Let op: Julianabrug anderhalve maand dicht vanwege werkzaamheden Willem de Zwijgerlaan

Alphenaren opgelet: deze zomer zal de Julianabrug opnieuw afgesloten zijn. Op 8 juli beginnen de werkzaamheden aan de Willem de Zwijgerlaan waardoor de brug anderhalve maand niet toegankelijk is voor verkeer.

De Lijsterlaan in Alphen aan den Rijn wordt opnieuw ingericht om de weg voor fietsers veiliger te maken door bijvoorbeeld het verbreden van de fietsstroken. Er zijn verder werkzaamheden uitgevoerd aan het riool, de hemelwaterafvoer en het asfalteren van de weg. De reconstructie van de Lijsterlaan zal deze zomer afgerond worden.

Daarna wordt er gewerkt aan de kruising van Willem de Zwijgerlaan, Lijsterlaan en Van Eijkstraat. “Een complexe klus omdat daar ook veel kabels en leidingen elkaar in de grond kruisen en de riolering op een bijzondere diepte ligt”, aldus de Gemeente. De weg is vanaf de zomervakantie daarom tijdelijk gesloten.

Verschillende fases

Van 8 juli tot en met 21 augustus zal de Willem de Zwijgerlaan tussen de Oranje Nassausingel en de Ambonstraat afgesloten worden. Dit betekent dat er in die periode ook geen gebruik gemaakt kan worden van de Julianabrug. Voetgangers kunnen nog wel gebruik maken van de trap bij de Hooftstraat.

Tussen 21 augustus en 16 september is de Willem de Zwijgerlaan afgesloten tussen de Lijsterlaan en de Oranje Nassausingel. Van 18 september tot 10 november is de Willem de Zwijgerlaan afgesloten voor autoverkeer vanuit de Oranje Nassausingel richting de Prins Bernhardlaan. Het verkeer dat in de tegengestelde richting rijdt, kan wel gebruik maken van de rijbaan. 

In de laatste fase zal de Julianabrug opnieuw afgesloten zijn voor autoverkeer. Tussen 13 en 16 november is het wegdeel tussen de Oranje Nassausingel en de Ambonstraat namelijk opnieuw niet begaanbaar voor auto’s. Fietsers en voetgangers kunnen dan wel over de brug.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 09:21

10 Jaar Subway in de Baronie: Jubileum en donatiekansen!

Het is feest in de Baronie, want Subway viert haar tiende jubileum! Een terugblik op tien jaar heerlijke broodjes en gezelligheid markeert niet alleen een mijlpaal voor Nico en Godelieve, maar ook een gelegenheid om iets terug te geven aan de Alphense gemeenschap.

Advertorial Winkels gisteren 17:08

De oplossing tegen koude nachten

Het wordt weer eerder donker en de nachten worden kouder. Hoe fijn is het om deze wintermaanden in een lekker warm bed te kruipen? Bij Dutch Dream Slaapcomfort geniet je ook tijdens deze periode van een fijne temperatuur tijdens je nachtrust.

Sport gisteren 16:02

Dertiende editie van Alphense Bruggenrun gaat komende donderdag van start

Morgenavond is het zover: de dertiende editie van de Alphense Bruggenrun! Loop jij morgen mee tijdens de hardloop- en wandeltocht? De tocht gaat dwars door het centrum van Alphen aan den Rijn. Deelnemers kunnen twee verschillende afstanden lopen: 10 kilometer met 29 bruggen en 5 kilometer met 21 bruggen.  

Overige gisteren 14:56

Bekend gezicht keert terug in de Julianastraat: De Gaper terug van weggeweest

In de Julianastraat van Alphen aan den Rijn is een opvallende verschijning weer teruggekeerd naar zijn vertrouwde plek boven de winkel van Natuurdrogisterij De Hazelaar. Na veel nieuwsgierige vragen van Alphenaren en zoekende blikken van puzzeltochtparticipanten is het goede nieuws bevestigd: De Alphense Gaper is terug!

Politiek gisteren 13:47

Voedsel van Eigen Land, een onderzoek

Gemeente Alphen aan den Rijn heeft in kaart gebracht hoeveel en welk voedsel lokaal wordt geproduceerd. Het rapport is nu de basis voor stimuleren van korte lijnen, dus lokaal maken en opeten. Daarnaast zijn er aanbevelingen om de agrarische sector te helpen in lijn met de landelijke transitie van de landbouw.