Josh Walet

Let op: Julianabrug anderhalve maand dicht vanwege werkzaamheden Willem de Zwijgerlaan

Alphenaren opgelet: deze zomer zal de Julianabrug opnieuw afgesloten zijn. Op 8 juli beginnen de werkzaamheden aan de Willem de Zwijgerlaan waardoor de brug anderhalve maand niet toegankelijk is voor verkeer.

De Lijsterlaan in Alphen aan den Rijn wordt opnieuw ingericht om de weg voor fietsers veiliger te maken door bijvoorbeeld het verbreden van de fietsstroken. Er zijn verder werkzaamheden uitgevoerd aan het riool, de hemelwaterafvoer en het asfalteren van de weg. De reconstructie van de Lijsterlaan zal deze zomer afgerond worden.

Daarna wordt er gewerkt aan de kruising van Willem de Zwijgerlaan, Lijsterlaan en Van Eijkstraat. “Een complexe klus omdat daar ook veel kabels en leidingen elkaar in de grond kruisen en de riolering op een bijzondere diepte ligt”, aldus de Gemeente. De weg is vanaf de zomervakantie daarom tijdelijk gesloten.

Verschillende fases

Van 8 juli tot en met 21 augustus zal de Willem de Zwijgerlaan tussen de Oranje Nassausingel en de Ambonstraat afgesloten worden. Dit betekent dat er in die periode ook geen gebruik gemaakt kan worden van de Julianabrug. Voetgangers kunnen nog wel gebruik maken van de trap bij de Hooftstraat.

Tussen 21 augustus en 16 september is de Willem de Zwijgerlaan afgesloten tussen de Lijsterlaan en de Oranje Nassausingel. Van 18 september tot 10 november is de Willem de Zwijgerlaan afgesloten voor autoverkeer vanuit de Oranje Nassausingel richting de Prins Bernhardlaan. Het verkeer dat in de tegengestelde richting rijdt, kan wel gebruik maken van de rijbaan. 

In de laatste fase zal de Julianabrug opnieuw afgesloten zijn voor autoverkeer. Tussen 13 en 16 november is het wegdeel tussen de Oranje Nassausingel en de Ambonstraat namelijk opnieuw niet begaanbaar voor auto’s. Fietsers en voetgangers kunnen dan wel over de brug.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 13:48

Nieuwe voorzitter Stichting Vrienden van de Adventskerk

Stichting Vrienden van de Adventskerk heeft met ingang van deze maand weer een nieuwe enthousiaste voorzitter. Dirk Dirkzwager heeft de voorzittershamer opgepakt en zal samen met de andere vijf bestuursleden verder werken aan het behoud en het in goede conditie houden van de meer dan honderdjarige Adventskerk.

Onderwijs vandaag 11:40

Eindexamenkandidaten horen vandaag of ze geslaagd zijn

Vandaag is een spannende dag voor ongeveer 191.000 middelbare scholieren in Nederland. Zij horen namelijk of ze geslaagd zijn voor hun eindexamen. Als dat het geval is, kunnen zij de vlag uithangen met hun schooltas eraan. Voor degenen die niet geslaagd zijn, volgt binnenkort een herkansing. Het definitieve aantal geslaagden wordt pas in het najaar bekendgemaakt.  

Advertorial Voorstelling vandaag 09:51

Castellum viert Keti Koti met de gedenkwaardige voorstelling 'Tula & Juliet'

Dit jaar organiseert de gemeente Alphen aan den Rijn een driedaags evenement ter gelegenheid van Keti Koti, de herdenking van het koloniale en slavernijverleden en de viering van de afschaffing van de trans-Atlantische slavernij. Dit evenement staat tevens in het teken van de viering van vrijheid en gelijkwaardigheid. De eerste dag van dit driedaags evenement, maandag 1 juli, vindt plaats in Castellum met de voorstelling ‘Tula & Juliet, mijn overgrootmoeder de slavin’.

Calamiteiten gisteren 20:54

Twee gewonden na aanrijding tussen wielrenners

Dinsdagavond heeft een ongeluk plaatsgevonden op de Compierekade in Alphen aan den Rijn, waarbij wielrenners op elkaar zijn gebotst. Bij het ongeval raakten twee personen gewond.

Advertorial Eten en drinken gisteren 16:46

Ervaar de Aziatische keuken bij restaurant Yumei

Yu Mei is niet alleen de eigenaresse, maar ook de ziel van het restaurant. Haar passie voor koken komt voort uit haar jeugd in China, waar ze de kunst van het koken leerde van haar moeder. Met deze diepgewortelde kennis en liefde voor de Chinese keuken, brengt ze samen met haar kok elke dag authentieke gerechten naar haar klanten.