Josh Walet

Let op: Lijsterlaan deels afgesloten vanwege start derde fase

De Lijsterlaan in Alphen aan den Rijn wordt opnieuw ingericht om de weg voor fietsers veiliger te maken. Vanaf morgen tot en met vrijdag 28 juli zal de weg opnieuw deels afgesloten zijn. 

In begin juni zal de derde fase van de werkzaamheden aan de Lijsterlaan van start gaan. Tijdens deze werkzaamheden wordt de weg ingericht als een weg met een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur. Volgens de Gemeente zou het verlagen van de snelheid op de Lijsterlaan ten goede komen aan de leefbaarheid en veiligheid van bewoners en fietsers. “De veiligheid van de fietser staat centraal door brede fietsstroken aan te leggen en een smallere rijbaan voor het autoverkeer”, aldus de Gemeente. 

Werken in fases 

De eerste fase van de werkzaamheden begon al in maart. Afgelopen week werd gewerkt aan de inritten en de parkeervakken. Deze week zal begonnen worden aan de werkzaamheden aan de rijbaan. Aan het eind van de week zal de weg geasfalteerd worden en vrijdag twee juni zal deze fase gereed zijn. Fase 2 is nog in volle gang. Hier wordt gewerkt aan het riool. Zo hebben ze bijvoorbeeld, in verband met de ligging van kabels en leidingen, de hoogte van een put aan moeten passen. 

Na de afronding van fase 1 zal 5 juni met de derde fase gestart worden. De weg zal daarom weer deels afgesloten worden. Naar verwachting zijn de werkzaamheden op 28 juli afgerond. 

Julianabrug.png


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Politiek plein gisteren 20:34

Minister Van Gennip en CDA-lijsttrekker Berendsen spreken op avond in Hazerswoude-Dorp

Met de verkiezingen voor het Europees Parlement voor de deur (op 6 juni aanstaande) organiseren de gezamenlijke CDA-afdelingen in het Groene Hart een verkiezingsavond op dinsdag 21 mei met lijsttrekker Tom Berendsen en een aantal kandidaten. Ook minister van Sociale zaken en werkgelegenheid Karien van Gennip zal tijdens de avond spreken, evenals de nieuwe regionale voorzitter van LTO, Kees Captein.

Advertorial Overige gisteren 14:16

De kracht van frequentie bij het SamenhuiS

Kanker kan je leven flink op z’n kop zetten. Het is onzeker wat je te wachten staat, hoe je toekomst eruit ziet. Door de hele rollercoaster kan je jezelf en het vertrouwen in je lichaam behoorlijk kwijt raken. Alles staat op ‘overleven’. Wat helpt jou om je beter te voelen?

Advertorial Evenement gisteren 09:54

Bestel snel je pre-order ticket voor Lekker Hollands feest!

Op zaterdag 22 juni wordt het tijd voor een heerlijk Hollands feestje met topartiesten! Kom gezellig langs en geniet van een dag vol Nederlandse gezelligheid en muziek. Tickets zijn nu beschikbaar, maar wees er snel bij, want de pre-order tickets vliegen de deur uit! Voor de vroege vogels is er een echte Hollandse deal voor slechts €14,95! Sla snel je kaartjes in, want hierna zijn alleen nog de early bird tickets beschikbaar voor €22,50.

Advertorial Winactie Actie 19 mei 2024 16:24

Win een zes weken afvalprogramma ter waarde van €330

Sport-zorg geeft aan twee gelukkige mensen de kans om een zes weken durend afvalprogramma te volgen ter waarde van €330! Lees hieronder wat je moet doen om kans te maken.

Romeinen 19 mei 2024 13:15

De Romeinse limesweg ligt nog altijd onder de grond

Gemeente Alphen aan den Rijn heeft veel Romeinse voorwerpen opgegraven. Er is echter geen enkele ruïne te zien. Maar, er is wel een Romeinse weg die onder de grond nog altijd gewoon bestaat. Het is deze limesweg die langs de Oude Rijn regelmatig tevoorschijn komt als er aan een modern bouwproject wordt begonnen.