Josh Walet

Let op: Lijsterlaan deels afgesloten vanwege start derde fase

De Lijsterlaan in Alphen aan den Rijn wordt opnieuw ingericht om de weg voor fietsers veiliger te maken. Vanaf morgen tot en met vrijdag 28 juli zal de weg opnieuw deels afgesloten zijn. 

In begin juni zal de derde fase van de werkzaamheden aan de Lijsterlaan van start gaan. Tijdens deze werkzaamheden wordt de weg ingericht als een weg met een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur. Volgens de Gemeente zou het verlagen van de snelheid op de Lijsterlaan ten goede komen aan de leefbaarheid en veiligheid van bewoners en fietsers. “De veiligheid van de fietser staat centraal door brede fietsstroken aan te leggen en een smallere rijbaan voor het autoverkeer”, aldus de Gemeente. 

Werken in fases 

De eerste fase van de werkzaamheden begon al in maart. Afgelopen week werd gewerkt aan de inritten en de parkeervakken. Deze week zal begonnen worden aan de werkzaamheden aan de rijbaan. Aan het eind van de week zal de weg geasfalteerd worden en vrijdag twee juni zal deze fase gereed zijn. Fase 2 is nog in volle gang. Hier wordt gewerkt aan het riool. Zo hebben ze bijvoorbeeld, in verband met de ligging van kabels en leidingen, de hoogte van een put aan moeten passen. 

Na de afronding van fase 1 zal 5 juni met de derde fase gestart worden. De weg zal daarom weer deels afgesloten worden. Naar verwachting zijn de werkzaamheden op 28 juli afgerond. 

Julianabrug.png


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Werken vandaag 11:45

Vacatureoverzicht: de nieuwste vacatures van week 39

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Advertorial Voorkeuren van bezoeker vandaag 09:11

Dansen: "Quality time" voor twee!

Dansen is plezier voor twee was jarenlang de slogan van de Nederlandse dansscholen. Het was in een tijd dat werkelijk iedereen wekelijks danslessen bezocht bij zo'n 500 dansscholen in het hele land, het was in een tijd dat de discomuziek letterlijk uit de radio schalde en dat je op vrijdagmiddag de Top-40 volgde voor de belangrijkste verschuivingen in de hitparade. Platen (vinyl) in singles en lp's gingen grif over de toonbank want je wilde die muziek ook echt graag in huis hebben.

Blog Opinie gisteren 20:34

MINERVA Ongehinderd

Volgende week is er een evenement in het Alphense Stadshart. Op het Thorbeckeplein is een hindernisbaan ingericht met obstakels om het mensen die slecht zien, in rolstoelen zitten of met rollators lopen moeilijk te maken. Iedereen mag de uitdaging aangaan op donderdagmiddag 5 oktober.