Josh Walet

Let op: toename van (pogingen tot) babbeltrucs in Alphen aan den Rijn

De Alphense wijkagent Ronald Jonkman waarschuwt voor babbeltrucs. Er is namelijk in Alphen aan den Rijn sprake van een toename van (pogingen tot) babbeltrucs.

Babbeltrucs zijn smoesjes waarmee oplichters proberen mensen te beroven. De oplichters ogen vaak betrouwbaar. Ze komen aan de deur of spreken mensen aan op straat. Ze zeggen bijvoorbeeld dat ze van de bank zijn of van de thuiszorg, dat ze de meterstand komen opnemen of ze vragen of hun kind bij je naar het toilet mag.

In Alphen aan den Rijn is de laatste tijd een toename te zien van het aantal (pogingen tot) babbeltrucs. Wijkagent Ronald Jonkman waarschuwt: “Het valt mij op dat er een toename is in Alphen aan den Rijn van poging tot babbeltrucs. Trap er niet in en bel direct 112 wanneer je denkt dat er een babbeltruc gaande is.”

Word er bij jou een poging gedaan tot een babbeltruc? “Probeer te onthouden hoe de personen eruit zagen, maak eventueel een foto en indien je camera beelden heeft, geef deze aan de politie!”

Jonkman raakt aan om onderstaand filmpje te kijken om het geheugen weer eens op te frissen.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Wijkagenten Alphen Noord (@pol_wijkagentalphennoord)


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 13:52

Grote file door verkeersongeval op de N11

Op de N11 is woensdag aan het begin van de middag een ongeval gebeurd tussen een vrachtwagen en een personenauto. Dit heeft een grote file veroorzaakt.

Wonen en bouwen vandaag 13:41

Bewoners Rode Dorp vieren de afronding van fase 1

Dinsdag werd in het Rode Dorp de oplevering van de nieuwbouwwoningen van Woonforte en de vernieuwde straten door de gemeente gevierd. Het feest startte in de Jan Nieuwenhuijzenstraat bij de onthulling van de nieuwe gevelsteen en eindigde met een gezellige barbecue in de speeltuin Kindervreugd.

Blog Opinie vandaag 12:02

Het zal je kind maar wezen

Nederland werd recent weer opgeschrikt door het zoveelste incident met een verward persoon. En weer wordt er moord en brand geschreeuwd hoe het zover heeft kunnen komen. 

Advertorial Kunst en Cultuur vandaag 10:19

Cultuurcoaches verbinden inwoners Alphen aan den Rijn

De cultuurcoaches van Parkvilla en Kwadraad maatschappelijk werk hebben de handen ineen geslagen om samen het project ‘Mijn Beeldende Ik’ te ontwikkelen. In vier creatieve workshops beeldende vorming zijn deelnemers aan de slag gegaan met het thema zelfbeeld.