Streetview

Let op: Vanaf 10 oktober werkzaamheden aan kruispunt Hoorn – Emmalaan

Ga jij met de auto naar je werk? Let dan goed op, want vanaf maandag 10 oktober wordt gestart met werkzaamheden aan de kruising van de Hoorn en Emmalaan. Na 25 jaar is de verkeerregelinstallatie aan vervanging toe.

Het asfalt wordt vernieuwd en de verkeersregelinstallatie, die al meer dan 25 jaar in gebruik zijn, worden vervangen. De werkzaamheden starten op maandag 10 oktober starten om 07:00 uur en zal vijf dagen duren. Op vrijdagmiddag 14 oktober zullen de werkzaamheden afgerond zijn. 

Werkzaamheden

De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van de apparatuur die de verkeerslichten aanstuurt. Dit gaat dan over de masten, de verkeerslichten en de lussen in het wegdek. Voor fietsers worden er wachttijdvoorspellers geplaatst. De voetgangersoversteken worden voorzien van rateltikkers. De bestaande installatie is nog voorzien van lampen, deze worden vervangen door (duurzamere) LED-units.

Vanwege het onderhoud zal het asfalt ook vervangen moeten worden. Dit voorkomt ook dat er in korte tijd twee keer werkzaamheden plaatsvinden op hetzelfde kruispunt. Vanaf Hoorn 46 tot aan de verkeerslichten op de Prins Bernhardlaan wordt de rijbaan voorzien van een nieuwe asfaltdeklaag.

Verkeersmaatregelen

Tijdens de werkzaamheden is het kruispunt volledig afgesloten voor het verkeer. Ook fietsers en voetgangers kunnen tijdelijk niet oversteken. De Hoorn is voor doorgaand verkeer afgesloten tussen de Van Foreestlaan en de Prins Bernhardlaan.

Het fietspad langs de Hoorn, van en naar de Prins Bernhardlaan, blijft tijdens de werkzaamheden toegankelijk. Woningen, winkels/bedrijven en Avifauna zijn alleen vanaf de rotonde Hoorn- Van Foreestlaan bereikbaar. Er zullen omleidingsroutes ingesteld worden voor het verkeer.

Tijdens de werkzaamheden kan hinder worden ondervonden door het verkeer. Dit omdat de Koningin Julianabrug ook nog afgesloten zal zijn die week. “We proberen die zo veel mogelijk te beperken door de werkzaamheden te combineren”, aldus de gemeente.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Film gisteren 18:03

Bioscoopconcert André Rieu in Castellum!

Vanuit zijn pittoreske thuisstad Maastricht presenteert André Rieu een spectaculair concert die jij deze zomer op het witte doek bij Castellum kunt zien! Tijdens het bioscoopconcert wordt u betoverd met iconische filmmuziek, prachtige walsen, emotionele ballads en onverwachte nummers uit de hitlijsten. Mis het exclusieve bioscoopconcert ‘Power of Love’ niet!

Overige gisteren 16:51

Vuilcontainers bij appartementencomplex Castella buiten gebruik

De Tolstraat nabij het Rode Dorp zal tot 1 augustus afgesloten blijven vanwege renovatiewerkzaamheden aan het riool en straatwerk. Deze afsluiting heeft echter gevolgen voor de bewoners van het appartementencomplex Castella, waar de ondergrondse vuilcontainers voor 126 appartementen buiten gebruik zijn gesteld.

Bijeenkomst gisteren 15:29

Lotgenotenbijeenkomst voor mensen met alvleesklierkanker

Het Patiëntenplatform Living With Hope, het SamenhuiS en Scarabee, centra voor leven met en na kanker, nodigen getroffenen en hun naasten van harte uit voor een regionale lotgenotenbijeenkomst op donderdag 30 mei aanstaande.

Advertorial Evenement gisteren 14:08

Canondagen 2024 in Museumpark Archeon

Het laatste weekend van mei staat de Canon van Nederland centraal in Museumpark Archeon, want het zijn de Nationale Canondagen. Loop mee in de processie van Willibrordus en volg speciale rondleidingen over Trijntje in de prehistorie, de Romeinse Limes, de Karolingische periode en een speciale lezing over de ‘Zwarte dood’.

Overige gisteren 12:36

Alphense Sylvie van Klaveren beklimt Mont Ventoux voor onderzoek naar MS

Maandag, 20 mei, heeft Sylvie van Klaveren uit Alphen aan den Rijn, samen met haar naasten, de Mont Ventoux beklommen om geld in te zamelen voor onderzoek naar Multiple Sclerose (MS). In een indrukwekkende tijd van vier uur en 45 minuten legden zij de eenentwintig kilometer lange tocht naar de top van de 'kale berg' af.

Advertorial Evenement gisteren 11:05

Opbouw Zomerspektakel aan het Meer 2024 is begonnen

Het aftellen is begonnen! Over anderhalve week staan er weer duizenden bezoekers te zingen en te dansen op het evenemententerrein langs de Zegerplas. Het driedaagse festival trapt op vrijdag 31 mei af met Snelle, Krezip, Shake the Lake en Afrojack.