Gemeente Alphen aan den Rijn

Let op: vanaf maandag werkzaamheden aan kruispunt Burgemeester Bruins Slotsingel

Vanaf maandag 7 augustus is het kruispunt tussen de Zonneweg, Diepenbrockweg en Burgemeester Bruins Slotsingel anderhalve week alleen voor rechtdoorgaand verkeer te bereiken. De verkeersinstallatie op de kruising wordt in die periode namelijk vervangen.

De werkzaamheden starten morgen. De Gemeente zal de verkeerslichten, de apparatuur die de verkeerslichten aanstuurt, de masten, en een deel van de lussen in het wegdek vervangen. Voor fietsers worden extra detectielussen aangelegd en wachttijdvoorspellers geplaatst. De voetgangersoversteken worden voorzien van rateltikkers. Voor het autoverkeer op de Burgemeester Bruins Slotsingel worden zogenoemde zweepmasten geplaatst waaraan verkeerslichten boven de weg komen te hangen.

Tijdens de werkzaamheden is de verkeersregelinstallatie buiten werking en is het kruispunt alleen te gebruiken door rechtdoorgaand autoverkeer op de Burgemeester Bruins Slotsingel. Ter hoogte van het kruispunt zijn de Zonneweg en de Diepenbrockweg afgesloten. Ook fietsers en voetgangers kunnen daar de Burgemeester Bruins Slotsingel niet oversteken. De Gemeente stelt omleidingsroutes in. Woningen en winkels zullen door de omleidingsroutes bereikbaar blijven.

“Door alle activiteiten op het kruispunt ontstaat enige hinder voor het verkeer. Die hinder is helaas niet te voorkomen, maar we proberen die zo veel mogelijk te beperken”, vertelt de Gemeente. “Overigens wordt er deze week al begonnen met voorbereidende werkzaamheden, maar die werkzaamheden hebben geen invloed op de bereikbaarheid.” De Gemeente verwacht dat het kruispunt op vrijdag 18 augustus weer volledig te gebruiken is.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 15:20

Nieuw: SlowRun voor de wijk Kerk en Zanen

Wil jij hardlopen zonder prestatiedruk? Dan is SlowRun iets voor jou! Vanaf 1 september start er een nieuwe SlowRun-groep speciaal voor de wijk Kerk en Zanen. Elke week lopen we in een rustig tempo, zonder oordeel van jezelf of van anderen.

Werken vandaag 14:01

Vacatureoverzicht week 25: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Maatschappelijk vandaag 11:59

Gratis scootmobielcursus in Alphen aan den Rijn

VVN Alphen aan den Rijn organiseert in samenwerking met de gemeente, Welzorg, Vegro en Ergozorg een gratis scootmobielcursus op dinsdag 2 juli 2024. Deze cursus biedt zowel een ochtend- als een middagsessie.

Advertorial Film vandaag 09:44

Een nieuwe Première Night bij Castellum!

Op woensdag 10 juli komt er een nieuwe Première Night naar Castellum, namelijk Fly Me to the Moon! Bij binnenkomst wordt je meteen verwend met een glaasje bubbels, waarna je als allereerste de gloednieuwe film kan bekijken!

Advertorial Evenement gisteren 16:34

Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren!

Ben jij klaar voor een avond vol hersenkrakers en gezelligheid? Ga dan dé uitdaging aan met je team? Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren en test jouw kennis en vaardigheden terwijl je geniet van de gezellige sfeer in het restaurant.

Werkzaamheden Raadhuisstraat gisteren 15:12

Werkzaamheden en bereikbaarheid Raadhuisstraat

Deze week zijn de werkzaamheden aan de aanleg van de riolering en het straatwerk in de Raadhuisstraat verdergegaan. Het nieuwe straatwerk is inmiddels volledig vernieuwd van gevel tot gevel tot aan Dirty Harry Tattoos. Lees hieronder een overzicht van de werkzaamheden die volgende week (week 26) zullen plaatsvinden: