Gemeente Alphen aan den Rijn

Let op: vanaf maandag werkzaamheden aan kruispunt Burgemeester Bruins Slotsingel

Vanaf maandag 7 augustus is het kruispunt tussen de Zonneweg, Diepenbrockweg en Burgemeester Bruins Slotsingel anderhalve week alleen voor rechtdoorgaand verkeer te bereiken. De verkeersinstallatie op de kruising wordt in die periode namelijk vervangen.

De werkzaamheden starten morgen. De Gemeente zal de verkeerslichten, de apparatuur die de verkeerslichten aanstuurt, de masten, en een deel van de lussen in het wegdek vervangen. Voor fietsers worden extra detectielussen aangelegd en wachttijdvoorspellers geplaatst. De voetgangersoversteken worden voorzien van rateltikkers. Voor het autoverkeer op de Burgemeester Bruins Slotsingel worden zogenoemde zweepmasten geplaatst waaraan verkeerslichten boven de weg komen te hangen.

Tijdens de werkzaamheden is de verkeersregelinstallatie buiten werking en is het kruispunt alleen te gebruiken door rechtdoorgaand autoverkeer op de Burgemeester Bruins Slotsingel. Ter hoogte van het kruispunt zijn de Zonneweg en de Diepenbrockweg afgesloten. Ook fietsers en voetgangers kunnen daar de Burgemeester Bruins Slotsingel niet oversteken. De Gemeente stelt omleidingsroutes in. Woningen en winkels zullen door de omleidingsroutes bereikbaar blijven.

“Door alle activiteiten op het kruispunt ontstaat enige hinder voor het verkeer. Die hinder is helaas niet te voorkomen, maar we proberen die zo veel mogelijk te beperken”, vertelt de Gemeente. “Overigens wordt er deze week al begonnen met voorbereidende werkzaamheden, maar die werkzaamheden hebben geen invloed op de bereikbaarheid.” De Gemeente verwacht dat het kruispunt op vrijdag 18 augustus weer volledig te gebruiken is.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 09:21

10 Jaar Subway in de Baronie: Jubileum en donatiekansen!

Het is feest in de Baronie, want Subway viert haar tiende jubileum! Een terugblik op tien jaar heerlijke broodjes en gezelligheid markeert niet alleen een mijlpaal voor Nico en Godelieve, maar ook een gelegenheid om iets terug te geven aan de Alphense gemeenschap.

Advertorial Winkels gisteren 17:08

De oplossing tegen koude nachten

Het wordt weer eerder donker en de nachten worden kouder. Hoe fijn is het om deze wintermaanden in een lekker warm bed te kruipen? Bij Dutch Dream Slaapcomfort geniet je ook tijdens deze periode van een fijne temperatuur tijdens je nachtrust.

Sport gisteren 16:02

Dertiende editie van Alphense Bruggenrun gaat komende donderdag van start

Morgenavond is het zover: de dertiende editie van de Alphense Bruggenrun! Loop jij morgen mee tijdens de hardloop- en wandeltocht? De tocht gaat dwars door het centrum van Alphen aan den Rijn. Deelnemers kunnen twee verschillende afstanden lopen: 10 kilometer met 29 bruggen en 5 kilometer met 21 bruggen.  

Overige gisteren 14:56

Bekend gezicht keert terug in de Julianastraat: De Gaper terug van weggeweest

In de Julianastraat van Alphen aan den Rijn is een opvallende verschijning weer teruggekeerd naar zijn vertrouwde plek boven de winkel van Natuurdrogisterij De Hazelaar. Na veel nieuwsgierige vragen van Alphenaren en zoekende blikken van puzzeltochtparticipanten is het goede nieuws bevestigd: De Alphense Gaper is terug!

Politiek gisteren 13:47

Voedsel van Eigen Land, een onderzoek

Gemeente Alphen aan den Rijn heeft in kaart gebracht hoeveel en welk voedsel lokaal wordt geproduceerd. Het rapport is nu de basis voor stimuleren van korte lijnen, dus lokaal maken en opeten. Daarnaast zijn er aanbevelingen om de agrarische sector te helpen in lijn met de landelijke transitie van de landbouw.