Pixabay

Let op: woninginbraken nemen toe

De politie ziet een stijging bij woninginbraken. Hierbij valt het de politie op dat regelmatig overdag of in de avond wordt ingebroken. Wil jij weten hoe je inbraak kunt voorkomen? Lees dan snel verder.

Om de kans van inbraak te verkleinen kun je de volgende maatregelen nemen:

Deuren en ramen goed afsluiten

Inbrekers weten goed hoe ze je huis binnen kunnen dringen. De kleinste opening biedt al mogelijkheid tot inbraak. Zorg daarom dat alle ramen en deuren volledig gesloten en op slot zijn. Controlleer dubbel of alle deuren wel op slot zitten. 

Ben je maar kort van huis? Sluit dan alsnog alles goed af.

Verlichting in huis

Zorg ervoor dat op verschillende plekken en op verschillende tijden in huis licht brandt als her donker is. “Ook op de bovenverdieping”, laat de politie weten. Je kunt dit doen met een tijdklokschakelaar.

Afspraken maken met buren

Laat de buren weten dat je een paar dagen weggaat. Zij kunnen hun auto op je oprit zetten, de post binnen halen of de gordijnen open en dicht doen. Zo lijkt het alsof het huis bewoond is en zullen inbrekers minder snel toe slaan.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 17:32

Oranje Nassausingel wordt helemaal 50 km/u straat

De Oranje Nassausingel die vanaf de N207 Alphen-Stad invoert, wordt over de hele lengte een 50 km/u toegangsweg. De weg wordt opnieuw ingericht "Het blijft natuurlijk niet alleen bij een nieuw bord met 50", zegt wethouder Relus Breeuwsma.

Wonen en bouwen vandaag 14:52

Gemeente laat video maken over toekomst Gnephoek

Wel of niet bouwen in de Gnephoek? Deze vraag klinkt al jaren in de gemeente. Inmiddels is ook de provincie én de minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening betrokken. Gemeente Alphen aan den Rijn heeft een video laten maken die laat zien hoe zij aankijken tegen de woningbouw.

Wonen en bouwen vandaag 13:45

Beschermde waterspitsmuis zorgt voor uitstel bouw Van der Valk hotel

In oktober vorig jaar heeft de raad ingestemd met de bouw van het Van der Valk hotel. Dit hotel zal langs de N11 gebouwd worden en zal dienen als ‘landmark’ in de entreeport van Alphen aan den Rijn. Waarom de bouw nog niet begonnen is? De boosdoener is een beschermde diersoort.