Pixabay

Let op: woninginbraken nemen toe

De politie ziet een stijging bij woninginbraken. Hierbij valt het de politie op dat regelmatig overdag of in de avond wordt ingebroken. Wil jij weten hoe je inbraak kunt voorkomen? Lees dan snel verder.

Om de kans van inbraak te verkleinen kun je de volgende maatregelen nemen:

Deuren en ramen goed afsluiten

Inbrekers weten goed hoe ze je huis binnen kunnen dringen. De kleinste opening biedt al mogelijkheid tot inbraak. Zorg daarom dat alle ramen en deuren volledig gesloten en op slot zijn. Controlleer dubbel of alle deuren wel op slot zitten. 

Ben je maar kort van huis? Sluit dan alsnog alles goed af.

Verlichting in huis

Zorg ervoor dat op verschillende plekken en op verschillende tijden in huis licht brandt als her donker is. “Ook op de bovenverdieping”, laat de politie weten. Je kunt dit doen met een tijdklokschakelaar.

Afspraken maken met buren

Laat de buren weten dat je een paar dagen weggaat. Zij kunnen hun auto op je oprit zetten, de post binnen halen of de gordijnen open en dicht doen. Zo lijkt het alsof het huis bewoond is en zullen inbrekers minder snel toe slaan.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek gisteren 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.

Advertorial Theater gisteren 15:09

Het boek Rust en Vreugd van Hendrik Groen in het theater!

Iedereen kent ze wel, de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen waarin hij het dagelijks leven in zijn verzorgingshuis beschrijft. De schrijver heeft in een van zijn meest recente werken, Rust en Vreugd, zijn verzorgingshuis verruilt voor een volkstuin, waarvan de voorstelling binnenkort in Castellum te zien is!

Politiek gisteren 13:51

Subsidie voor 2000 jaar geschiedenis en 10 jaar eenheid

Gemeente Alphen aan den Rijn viert dit jaar dat tien jaar geleden uit drie gemeenten één gemeente is ontstaan. In de hele gemeente worden kleinschalige feestjes gevierd. Organisatoren kunnen hiervoor subsidie aanvragen. In de pot zit in totaal € 75.000,- voor inwonersactiviteiten.

Politiek gisteren 12:17

Plan voor sportcomplex De Bijlen nog niet klaar

De Rijnstreekhal wordt opnieuw voor een half miljoen euro opgeknapt. De hal is dan voor de komende vijf jaar geschikt voor gebruik. De reden is dat het plan voor een nieuw sportcomplex in De Bijlen nog niet klaar is. Dit plan kan pas worden afgemaakt na de komende bezuinigingsronde door de Alphense gemeenteraad.

Politiek gisteren 10:46

Subsidie voor isolatie goedkope koopwoningen

Eigenaar-bewoners van goedkope slecht geïsoleerde koopwoningen in gemeente Alphen aan den Rijn kunnen subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning. Het gaat om vloerisolatie, dubbel glas en dakisolatie. Het maximale subsidiebedrag is € 1.460,- per woning.