Letselschadejurist vervolgd voor vermeende handtekeningvervalsing in Ridderhofzaak

Jurist Orlando Kadir wordt vervolgd door het Openbaar Ministerie. De Letselschadejurist is door een oud-cliënt, die Kadir bijstond tijdens de schadeafhandeling van de schietpartij in de Ridderhof in 2011, aangeklaagd. Er zou op een contract van Kadir een handtekening staan, echter zou de oud-cliënt deze er niet opgezet hebben.   

Kadir stond meerdere nabestaanden van het schietincident bij het Ridderhof in Alphen aan den Rijn bij. De voormalige cliënt beschuldigt Kadir van een handtekening vervalsen. De oud-cliënt werd eerst bijgestaan door Kadir maar stapte later over naar een andere jurist, destijds zou de betalingsafspraak niet kloppen.  

No-cure-pay-fee

De jurist zou een no-cure-no-pay-fee in een document opgesteld hebben van 30 procent. Dit houdt in dat 30 procent van de kosten in rekening wordt gebracht door een advocaat, de rest hoeft alleen betaald te worden als er een positief resultaat is voor de cliënt. Op dat contract zou een handtekening staan die niet gezet is door de oud-cliënt.  

Kadir gaf aan dat het conflict ergens anders begon. Volgens Kadir gaf de oud-cliënt valse verklaringen af en gingen ze buiten hem om naar een andere advocaat. Op 19 februari komt de zaak voor de rechter. 

Het weerwoord van de advocaat en Corpocon Legal B.V. 

"Cliënten hebben kennisgenomen van uw artikel. Naast het feit dat de kop de lading niet dekt – er is nog geen keiharde vervolging maar enkel een voornemen – is er nog helemaal niets bewezen. Er is nog steeds sprake van de presumptie van onschuld. Dit bericht dat het OM vervolging overweegt is door de raadsman van de aangevers – aan u doorgegeven (met kwade opzet wel te verstaan – aangezien de tipgever zelf belangen heeft bij het in het nieuws brengen van dit bericht). AFDREIGEN IS AAN DE ORDE.
De verdenkingen worden nadrukkelijk door cliënten verworpen. Deze aangifte is alleen gedaan om de onderhandelingspositie van de betrokken belanghebbende economisch te vergroten in lopende rechtszaken tegen hen."

"Cliënt Kadir is geen massaclaim ondernemer maar al 33+ jaar een ervaren letsel en schade jurist.
Cliënten zijn uit op seponering van de aanklacht en het OM heeft nog niemand gedagvaard. 
Het is een civiele kwestie die strafrechtelijk is gemaakt: DE OPZET IS DE REPUTATIESCHADE TOE TE BRENGEN AAN CORPOCON, door een betere onderhandelingspositie te verkrijgen. Dit is schandelijk en tuchtwaardig."


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Thuiszorg gisteren 16:39

WIJdezorg, Habion en Vastgoed Zorgsector gaan samenwerken in Verde Vista

Zorgorganisatie WIJdezorg, woningcorporatie Habion en belegger in duurzame huisvesting Vastgoed Zorgsector slaan de handen ineen voor de toekomstige bewoners van Verde Vista in Zoeterwoude. Hiervoor hebben ze op vrijdag 16 februari een intentieovereenkomst ondertekend. De inzet is om op deze locatie een woonvorm voor ouderen te realiseren waarbij een actieve woon- en leefgemeenschap gevormd wordt.

Justitie gisteren 14:05

Alphense letselschadejurist beschuldigd van vervalsen handtekeningen in Ridderhof schietpartij-zaak

Alphense letselschadejurist Orlando K. zou handtekeningen hebben vervalst van (ex-)cliënten die betrokken waren bij het Ridderhof schietdrama in 2011. Het Openbaar Ministerie (OM) beweert dat K. straf verdient voor het vermeende vervalsen, waardoor hij zelf een hogere vergoeding zou hebben gekregen. De Alphenaar ontkent de beschuldigingen en beweert dat er geen sprake is van vervalsing.

Politie en handhaving gisteren 11:42

Politie zoekt dringend naar vermiste Alphenaar

De politie is dringend op zoek naar Maarten Dickhoff, een 44-jarige man uit Alphen aan den Rijn die sinds 24 januari vermist is. Hij werd voor het laatst gezien in de omgeving van Gent, België.

Politie en handhaving gisteren 10:28

Politie Alphen waarschuwt voor valse telefoontjes

De afgelopen periode heeft de politie herhaaldelijk meldingen ontvangen van burgers die vreemde telefoontjes ontvangen. De meldingen betreffen telefoontjes waarbij de beller zich voordoet als een politieagent. Tijdens deze gesprekken wordt beweerd dat de persoon in kwestie gelinkt is aan criminele activiteiten, met name woninginbraken.

Advertorial Overige gisteren 09:17

Nieuwe cursus over iconische filmcomponisten bij Parkvilla

Hoe kijk je naar Once Upon a Time in the West als je de filmmuziek weglaat? Wordt de spanning van een film als Jaws niet een stuk minder wanneer je die onheilspellende bastonen niet hoort? Filmmuziek is een onlosmakelijk onderdeel van onze filmbeleving. Het versterkt emoties en geeft de beelden een extra laag. De juiste combinatie van melodieën, harmonieën en ritmes roepen bij ons spanning, vreugde, verdriet of angst op. Filmexpert Rudi de Boer neemt je vanaf 11 maart in 4 colleges mee in de magische wereld van de filmmuziek.