Josh Walet
Blog Opinie

Leuke thuiswedstrijden voor ARC en Alphense Boys

ARC krijgt zaterdag bezoek van Duno D uit Doorwerth, dat voor het tweede jaar in de Hoofdklasse uitkomt. De club doet het verrassend goed en staat momenteel 4e met 18 punten.

Een koppositie werd afgelopen zaterdag prijsgegeven door met 1-0 bij het laag genoteerd Rijsoord te verliezen. Eerder werd wel gewonnen bij clubs als Jodan Boys en Sportlust’46. Het betreft een productief team. Tot heden werd 20 keer gescoord en alleen DHSC deed dat vaker. De club heeft in stichting Duno Air een veeleisende sponsor. Die was met een 8e plaats vorig seizoen niet tevreden en greep stevig in.

Twaalf spelers dienden te vertrekken en er kwamen er 10 voor terug. Ze werden weggehaald bij bijvoorbeeld Jong NEC, Jong Vitesse, De Graafschap (Koen Huntelaar) en uit de tweede divisie. Vorig seizoen werd overigens wel de beker van het district Oost gewonnen. Er wordt in Doorwerth dus alles aan gedaan om de club naar een hoger plan te tillen. ARC, dat 12e staat en 7 punten minder heeft, kan dat vooralsnog verhinderen door de eerste overwinning op sportpark Zegersloot te realiseren. Na afloop van de wedstrijd zorgt het Sfeerteam ongeacht de uitslag voor een feestje.

Alphense Boys krijgt visite van het Rotterdamse Leonidas. In de afgelopen jaren leverden de ontmoetingen tussen deze clubs altijd heel leuke wedstrijden op. Beide ploegen staan bekend om hun technische en aanvallende ingestelde voetbal. Leonidas begon matig aan deze jaargang, maar heeft zich inmiddels naar de top geknokt. De club staat momenteel 4e, maar heeft slechts een punt minder dan de 3 erboven.

Van de 4 duels buiten Rotterdam werden er 2 gelijkgespeeld, een gewonnen en een verloren (van Velsen). Alphense Boys staat 8e en heeft 6 punten minder dan Leonidas. Het gaat de laatste weken weer goed met de equipe van Hein van Heek en bij winst kan toch weer naar boven worden gekeken, hetgeen vanaf het begin uitgesproken de bedoeling was. Drie van de 4 thuiswedstrijden werden gewonnen en in die 3 partijen werden geen goals geïncasseerd.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 01:33

Dode en gewonden bij steekpartij

In de Topaasplantsoen In Alphen aan den Rijn zijn in de nacht van zaterdag op zondag een dode meerdere gewonden gevallen bij een steekpartij. Het incident gebeurde rond de klok van 00:45 uur.

Gemeente gisteren 13:27

Start nieuw wijkteam Hoorn

Op donderdag 5 maart presenteert wethouder Leo Maat, wijkwethouder Hoorn, het nieuwe onderhoudsteam voor de openbare ruimte; het integrale wijkteam. Dit is een vast team van medewerkers dat aan de slag gaat om Hoorn schoon, heel en veilig te houden.

Evenementen gisteren 10:48

Deze sporters gingen er met een prijs vandoor op het Alphens Sportgala

Op vrijdagavond 21 februari werd het Alphens Sportgala gehouden in het Parkrestaurant van Avifauna. Voor het tweede jaar op rij werd Noussair Mazraoui uitgeroepen tot sportman van het jaar. De prijs van sportvrouw van het jaar ging naar baanwielrenster Amber van der Hulst.