Josh Walet
Blog Opinie

Leuke thuiswedstrijden voor ARC en Alphense Boys

ARC krijgt zaterdag bezoek van Duno D uit Doorwerth, dat voor het tweede jaar in de Hoofdklasse uitkomt. De club doet het verrassend goed en staat momenteel 4e met 18 punten.

Een koppositie werd afgelopen zaterdag prijsgegeven door met 1-0 bij het laag genoteerd Rijsoord te verliezen. Eerder werd wel gewonnen bij clubs als Jodan Boys en Sportlust’46. Het betreft een productief team. Tot heden werd 20 keer gescoord en alleen DHSC deed dat vaker. De club heeft in stichting Duno Air een veeleisende sponsor. Die was met een 8e plaats vorig seizoen niet tevreden en greep stevig in.

Twaalf spelers dienden te vertrekken en er kwamen er 10 voor terug. Ze werden weggehaald bij bijvoorbeeld Jong NEC, Jong Vitesse, De Graafschap (Koen Huntelaar) en uit de tweede divisie. Vorig seizoen werd overigens wel de beker van het district Oost gewonnen. Er wordt in Doorwerth dus alles aan gedaan om de club naar een hoger plan te tillen. ARC, dat 12e staat en 7 punten minder heeft, kan dat vooralsnog verhinderen door de eerste overwinning op sportpark Zegersloot te realiseren. Na afloop van de wedstrijd zorgt het Sfeerteam ongeacht de uitslag voor een feestje.

Alphense Boys krijgt visite van het Rotterdamse Leonidas. In de afgelopen jaren leverden de ontmoetingen tussen deze clubs altijd heel leuke wedstrijden op. Beide ploegen staan bekend om hun technische en aanvallende ingestelde voetbal. Leonidas begon matig aan deze jaargang, maar heeft zich inmiddels naar de top geknokt. De club staat momenteel 4e, maar heeft slechts een punt minder dan de 3 erboven.

Van de 4 duels buiten Rotterdam werden er 2 gelijkgespeeld, een gewonnen en een verloren (van Velsen). Alphense Boys staat 8e en heeft 6 punten minder dan Leonidas. Het gaat de laatste weken weer goed met de equipe van Hein van Heek en bij winst kan toch weer naar boven worden gekeken, hetgeen vanaf het begin uitgesproken de bedoeling was. Drie van de 4 thuiswedstrijden werden gewonnen en in die 3 partijen werden geen goals geïncasseerd.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 20:58

Hoe het komt dat er zomaar leidingen liggen bij De Aarhof

Onlangs werd bekend dat de werkzaamheden voor de nieuwbouw van de Alphense centrale  bibliotheek circa 6 ton meer zullen kosten. Dit komt omdat kabels moeten worden verlegd. De vraag rees uiteraard waarom het vooraf niet bekend was dat deze kabels er liggen.

Politiek vandaag 19:50

Commissaris van de Koning bezoekt Alphen aan den Rijn

Jaap Smit, Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, brengt donderdag 14 november een officieel werkbezoek aan de gemeente Alphen aan den Rijn. In het Oude Raadhuis aan het Burgemeester Visserpark voert Smit verschillende gesprekken.

Calamiteiten vandaag 19:43

24-jarige man vermist

Op dit moment is een 24-jarige man vermist vanaf de Argostraat in Alphen.  

Politiek vandaag 18:37

Sluitende begroting gemeente ondanks miljoenen tegenvaller

Het Rijk heeft onlangs bekendgemaakt hoeveel geld er naar de gemeenten gaat. Naar nu blijkt, gaat het landelijk zo goed dat de gemeenten minder geld in het laatje krijgen. Dat komt omdat landelijk minder geld wordt uitgegeven dan verwacht.

Advertorial Horeca vandaag 17:16

Culinair genieten in de wintermaanden bij Wet ’n Wild

Wet ’n Wild pakt in de wintermaanden uit met een culinair wintermenu. De nieuwe dinerkaart is seizoensgebonden en verandert iedere maand, om zo de meest passende seizoensproducten voor te schotelen.