Alphens

Leven in de brouwerij bij Stationsplein: SushiPoint opent volgende week, volgt Taco Mundo binnenkort?

Na vier jaar leegstand zal SushiPoint als eerste commerciële partij volgende week een vestiging openen aan het Stationsplein in Alphen. Wellicht volgt binnenkort een tweede koper, want bezorgrestaurant Taco Mundo heeft ook interesse.

Alphenaren hebben er even op moeten wachten, maar de opening van SushiPoint Alphen aan den Rijn is nu echt aanstaande. Een woordvoerder van de keten spreekt desgevraagd de verwachting uit dat de vestiging in Alphen volgende week de deuren zal openen voor bezorgen en afhalen. Vanaf dan kunnen Alphenaren daar terecht voor Maki, Gunkan, Uramaki en andere sushi gerechten.

Jarenlange leegstand

De appartementen op de plek waar voorheen Hotel Toor gevestigd was werden snel verhuurd, maar dat was anders met de ruimten voor winkels, horeca en dienstverlening op de begane grond van het gebouw. De ruimtes hebben vier jaar lang leeg gestaan.

De leegstand was de gemeenteraad lange tijd een doorn in het oog. Om het project met goedkopere woningen van de grond te krijgen, is in 2012 namelijk de begane grond aangekocht door de gemeente voor 4,4 miljoen euro. Dat is niet de gebruikelijke gang van zaken, maar er leek geen andere mogelijkheid. De SP opperde zelfs om van de winkelpanden woonruimte te maken.

Tweede koper?

SushiPoint was in oktober 2020 de eerste koper van een van de winkelruimtes. Er wordt momenteel volop gewerkt om de zaak in te richten en gereed te maken voor de opening, wat naar verwachting volgende week plaats zal vinden. Het pand waar SushiPoint zich vestigt, Stationsplein 15, is in totaal 259 vierkante meter groot. Daarmee is er nog ongeveer 1.170 vierkante meter aan commerciële ruimte te koop voor een of meer gegadigden.

Nu de opening van SushiPoint bijna daar is, lijkt er ook nog een andere partij interesse te hebben in een van de winkelpanden bij het Stationsplein. Taco Mundo, een keten dat zich richt op Mexicaanse afhaal- en bezorgmaaltijden, heeft namelijk een vergunningaanvraag ingediend bij de gemeente. Nu is het afwachten of de gemeente ook daadwerkelijk een vergunning aan Taco Mundo zal verlenen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Kunst vandaag 16:16

Alphense kunstenaar VijfB tovert oude silo om tot blikvanger

De Alphense kunstenaar Joost Zwanenburg oprichter van VijfB heeft de oude voersilo van Uilen-dierenpark de Paay in Beesd onherkenbaar omgetoverd tot een waanzinnige blikvanger. Op de silo zijn nu prachtige kamelen weiden te zien.

Overige vandaag 15:32

Gezocht: maatjes voor mensen met dementie

Winnie is dit voorjaar dementiemaatje geworden van dhr. Fraterman. Iedere week fietsen of wandelen ze middag samen. Hoewel hij last heeft van dementie bedenkt dhr. Fraterman altijd zelf de tochten. Onderweg vertelt hij haar over vogels in de polders, waar Winnie veel van leert. 

Advertorial Eten en drinken vandaag 14:55

Verhalen uit Champagne: ontdek de champagnestreek bij La Bodega ’87!

Eigenaar Dennis van Veen reed tijdens zijn vakantie langs de Franse wijngaarden en de champagnestreek, waar hij uiteraard een tussenstop maakte. “Als echte wijnliefhebber en eigenaar van een wijnwinkel, voel je je als een kind in een snoepwinkel bij een champagnehuis in Frankrijk.”

Algemeen vandaag 12:04

Rondleidingen over Zwammerdamschepen weer mogelijk

Je kan je weer aanmelden voor een gratis rondleiding over Romeins Zwammerdam, op dinsdagmiddagen! Dit is de locatie waar het Romeinse vrachtschip, dat in Museumpark Archeon ligt, is gevonden.