Archief foto

Lever oude kerstbomen in op woensdag 10 januari

Wil je 'een zakcentje' bijverdienen? Dan heeft de Gemeente Alphen aan den Rijn goed nieuws. Dit jaar is het weer mogelijk om oude kerstbomen te verzamelen en in te leveren voor een geldbedrag. Doe jij ook mee?

Op 11 januari is het mogelijk de oude kerstbomen in te leveren bij een inleverpunt in de Gemeente. Voor elke ingezamelde boom verdien je € 0,50. “Een leuk zakcentje en je levert ook nog een bijdrage aan een duurzamere wereld”, aldus de Gemeente. Ook volwassenen mogen bomen inzamelen. De Gemeente adviseert om je kerstboom zeker mee te geven, een kerstboom kan namelijk niet in de gft-container. Dit omdat de hars van een kerstboom niet te composteren is.

Duurzaam

Niet alleen jouw portemonnee wordt hier beter van, ook draagt dit bij aan een duurzame Gemeente. “De gemeente versnippert de kerstbomen namelijk en maakt er compost van. Compost is weer voeding voor de planten en de bomen. Ook gebruikt de gemeente de snippers om paden aan te vullen. Op deze manier krijgen de kerstbomen dus weer een tweede leven”, zo laat de Gemeente weten.

Vanaf honderd stuks komt de Gemeente de bomen aan huis versnipperen en ontvang je 
€ 0,30 per verzamelde boom. Dit gebeurt op donderdag 11 januari. Ben jij zo'n superinzamelaar? Maak hiervoor een afspraak via telefoonnummer 14 0172 of stuur een e-mail naar gemeente@alphenaandenrijn.nl.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winactie Sport vandaag 16:24

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!

Politie en handhaving vandaag 15:17

Jongen mishandeld op de Willemstraat

Gisteren, rond 15:30 uur, kreeg de politie Alphen aan den Rijn een melding van een mishandeling op de Willemstraat. Een jongen wilde daar gaan voetballen met zijn jongere broertje, toen een groep van tien jongens ook interesse toonde om mee te doen. Helaas namen zij echter de bal af en renden ermee weg. Toen de jongen zijn bal terug wilde halen, werd hij door vijf van deze jongens in elkaar geslagen.

Politie en handhaving vandaag 14:20

Politie onderzoekt inbraak op de Watermunt in Alphen aan den Rijn

Op vrijdag 19 april, omstreeks 20:15 uur, ontving de Politie Alphen aan den Rijn een melding van een inbraak op de Watermunt. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen 15:00 uur en 20:15 uur. Bij aankomst bleek het hele huis overhoop te zijn gehaald, wat het op dat moment nog moeilijk maakte om precies vast te stellen wat er allemaal was weggenomen.

Overige vandaag 13:55

Teken zijn weer actief: verhoogd risico op tekenbeten

Met het stijgen van de temperatuur en de komst van het voorjaar, trekken mensen er weer op uit. Echter, deze tijd van het jaar brengt ook een verhoogd risico op tekenbeten met zich mee. Dit blijkt uit een alarmerende stijging van het aantal tekenbeetmeldingen op Tekenradar.nl.

Advertorial Kinderen vandaag 12:36

Kinderfilms met ontbijtbuffet in meivakantie

Parkvilla heeft drie mooie films op het programma voor verschillende leeftijden. Dieren staan centraal deze vakantie en een aantal zijn gebaseerd op populaire kinderboeken.