Bibliotheek Rijn en Venen
Advertorial Lezing

Lezing “Hardloopwijsheden” door Mariska van Sprundel op 25 februari

Goed voorbereid op pad tijdens de 20 van Alphen? Hardloopdeskundige Mariska van Sprundel bereidt je voor op de wedstrijd tijdens een lezing over hardloopwijsheden, mét adviezen voor elke (beginnende) hardloper. De gratis lezing vindt plaats op 25 februari om 14:00 in Bibliotheek Alphen-Centrum.

De hardloopwereld staat bol van de overgeleverde wijsheden over schoenen, voeding, blessures en gezondheid. Goede schoenen zouden blessures voorkomen en van bietensap ga je harder lopen. Maar wat is feit en wat is verzonnen? In deze lezing ontrafelt wetenschapsjournalist en hardlooptrainer Mariska van Sprundel de wetenschap achter hardlopen. Met adviezen waar elke beginneling of gevorderde loper mee uit de voeten kan.

Mariska heeft meerdere boeken over hardlopen op haar naam staan, schrijft regelmatig stukken voor kranten, tijdschriften en websites, en heeft een goedlopende blog.

Aanmelden

Aanmelden voor deze activiteit kan gratis via de Zin in Zondag-webpagina van Bibliotheek Rijn en Venen: klik hier.

Zin in Zaterdag/Zondag

In 2024 organiseert de Bibliotheek een serie culturele, creatieve en leerzame activiteiten in het weekend onder de naam Zin in Zaterdag/Zondag! Kunst & Literatuur, Erfgoed & Duurzaamheid en Muziek & Dans... Alles komt aan bod.

Zin in Zondag wordt mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Stichting Bon Coeur.


Meer nieuws

Overige vandaag 13:48

Nieuwe voorzitter Stichting Vrienden van de Adventskerk

Stichting Vrienden van de Adventskerk heeft met ingang van deze maand weer een nieuwe enthousiaste voorzitter. Dirk Dirkzwager heeft de voorzittershamer opgepakt en zal samen met de andere vijf bestuursleden verder werken aan het behoud en het in goede conditie houden van de meer dan honderdjarige Adventskerk.

Onderwijs vandaag 11:40

Eindexamenkandidaten horen vandaag of ze geslaagd zijn

Vandaag is een spannende dag voor ongeveer 191.000 middelbare scholieren in Nederland. Zij horen namelijk of ze geslaagd zijn voor hun eindexamen. Als dat het geval is, kunnen zij de vlag uithangen met hun schooltas eraan. Voor degenen die niet geslaagd zijn, volgt binnenkort een herkansing. Het definitieve aantal geslaagden wordt pas in het najaar bekendgemaakt.  

Advertorial Voorstelling vandaag 09:51

Castellum viert Keti Koti met de gedenkwaardige voorstelling 'Tula & Juliet'

Dit jaar organiseert de gemeente Alphen aan den Rijn een driedaags evenement ter gelegenheid van Keti Koti, de herdenking van het koloniale en slavernijverleden en de viering van de afschaffing van de trans-Atlantische slavernij. Dit evenement staat tevens in het teken van de viering van vrijheid en gelijkwaardigheid. De eerste dag van dit driedaags evenement, maandag 1 juli, vindt plaats in Castellum met de voorstelling ‘Tula & Juliet, mijn overgrootmoeder de slavin’.

Calamiteiten gisteren 20:54

Twee gewonden na aanrijding tussen wielrenners

Dinsdagavond heeft een ongeluk plaatsgevonden op de Compierekade in Alphen aan den Rijn, waarbij wielrenners op elkaar zijn gebotst. Bij het ongeval raakten twee personen gewond.

Advertorial Eten en drinken gisteren 16:46

Ervaar de Aziatische keuken bij restaurant Yumei

Yu Mei is niet alleen de eigenaresse, maar ook de ziel van het restaurant. Haar passie voor koken komt voort uit haar jeugd in China, waar ze de kunst van het koken leerde van haar moeder. Met deze diepgewortelde kennis en liefde voor de Chinese keuken, brengt ze samen met haar kok elke dag authentieke gerechten naar haar klanten.