Bibliotheek Rijn en Venen
Advertorial Lezing

Lezing “Hardloopwijsheden” door Mariska van Sprundel op 25 februari

Goed voorbereid op pad tijdens de 20 van Alphen? Hardloopdeskundige Mariska van Sprundel bereidt je voor op de wedstrijd tijdens een lezing over hardloopwijsheden, mét adviezen voor elke (beginnende) hardloper. De gratis lezing vindt plaats op 25 februari om 14:00 in Bibliotheek Alphen-Centrum.

De hardloopwereld staat bol van de overgeleverde wijsheden over schoenen, voeding, blessures en gezondheid. Goede schoenen zouden blessures voorkomen en van bietensap ga je harder lopen. Maar wat is feit en wat is verzonnen? In deze lezing ontrafelt wetenschapsjournalist en hardlooptrainer Mariska van Sprundel de wetenschap achter hardlopen. Met adviezen waar elke beginneling of gevorderde loper mee uit de voeten kan.

Mariska heeft meerdere boeken over hardlopen op haar naam staan, schrijft regelmatig stukken voor kranten, tijdschriften en websites, en heeft een goedlopende blog.

Aanmelden

Aanmelden voor deze activiteit kan gratis via de Zin in Zondag-webpagina van Bibliotheek Rijn en Venen: klik hier.

Zin in Zaterdag/Zondag

In 2024 organiseert de Bibliotheek een serie culturele, creatieve en leerzame activiteiten in het weekend onder de naam Zin in Zaterdag/Zondag! Kunst & Literatuur, Erfgoed & Duurzaamheid en Muziek & Dans... Alles komt aan bod.

Zin in Zondag wordt mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Stichting Bon Coeur.


Meer nieuws

Advertorial Thuiszorg gisteren 16:39

WIJdezorg, Habion en Vastgoed Zorgsector gaan samenwerken in Verde Vista

Zorgorganisatie WIJdezorg, woningcorporatie Habion en belegger in duurzame huisvesting Vastgoed Zorgsector slaan de handen ineen voor de toekomstige bewoners van Verde Vista in Zoeterwoude. Hiervoor hebben ze op vrijdag 16 februari een intentieovereenkomst ondertekend. De inzet is om op deze locatie een woonvorm voor ouderen te realiseren waarbij een actieve woon- en leefgemeenschap gevormd wordt.

Justitie gisteren 14:05

Alphense letselschadejurist beschuldigd van vervalsen handtekeningen in Ridderhof schietpartij-zaak

Alphense letselschadejurist Orlando K. zou handtekeningen hebben vervalst van (ex-)cliënten die betrokken waren bij het Ridderhof schietdrama in 2011. Het Openbaar Ministerie (OM) beweert dat K. straf verdient voor het vermeende vervalsen, waardoor hij zelf een hogere vergoeding zou hebben gekregen. De Alphenaar ontkent de beschuldigingen en beweert dat er geen sprake is van vervalsing.

Politie en handhaving gisteren 11:42

Politie zoekt dringend naar vermiste Alphenaar

De politie is dringend op zoek naar Maarten Dickhoff, een 44-jarige man uit Alphen aan den Rijn die sinds 24 januari vermist is. Hij werd voor het laatst gezien in de omgeving van Gent, België.

Politie en handhaving gisteren 10:28

Politie Alphen waarschuwt voor valse telefoontjes

De afgelopen periode heeft de politie herhaaldelijk meldingen ontvangen van burgers die vreemde telefoontjes ontvangen. De meldingen betreffen telefoontjes waarbij de beller zich voordoet als een politieagent. Tijdens deze gesprekken wordt beweerd dat de persoon in kwestie gelinkt is aan criminele activiteiten, met name woninginbraken.

Advertorial Overige gisteren 09:17

Nieuwe cursus over iconische filmcomponisten bij Parkvilla

Hoe kijk je naar Once Upon a Time in the West als je de filmmuziek weglaat? Wordt de spanning van een film als Jaws niet een stuk minder wanneer je die onheilspellende bastonen niet hoort? Filmmuziek is een onlosmakelijk onderdeel van onze filmbeleving. Het versterkt emoties en geeft de beelden een extra laag. De juiste combinatie van melodieën, harmonieën en ritmes roepen bij ons spanning, vreugde, verdriet of angst op. Filmexpert Rudi de Boer neemt je vanaf 11 maart in 4 colleges mee in de magische wereld van de filmmuziek.