Cultuur

Lezing over muzikale veelkleurigheid in de liturgie

Theoloog en musicus Hanna Rijken geeft woensdag 13 februari een muzikale lezing in de Lichtkring in Alphen aan den Rijn. Rijken gaat in op de rol van de muziek in de liturgie: hoe hangen muziek en ritueel samen en wat is de betekenis van muziek.

Hanna Rijken gaat tijdens de lezing dieper in op de rol van de muziek in de liturgie. Ook zal zij iets vertellen over de ontwikkeling van kerkmuziek door de eeuwen heen, en over verschillende muzikaal-liturgische stromingen anno 2019 in protestants Nederland. De veelkleurigheid is terug te zien in het Liedboek. Verschillende onderdelen zullen dan ook zingend verkend worden. Saskia van Doorn (piano) en Wim Warnaar (orgel) begeleiden de liederen.

Hanna Rijken, musicus en theoloog, promoveerde in 2017 aan de Protestantse Theologische Universiteit Amsterdam op een dissertatie over de Anglicaanse Choral Evensong in Nederland. Ze is docent Liturgie aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts) en oprichter en dirigent van het Vocaal Theologen Ensemble en de Buitenschoolse Koorschool Utrecht. Ze is predikant in algemene dienst, ten dienste van de Protestantse Gemeente Utrecht voor de interkerkelijke Choral Evensong & Pub in de Utrechtse binnenstad.

Iedereen die geïnteresseerd is in muziek en liturgie en van  zingen houdt, kan de lezing gratis bijwonen. De lezing in de Lichtkring, Amerikalaan 91, Alphen aan den Rijn begint woensdag 13 februari om 20.00 uur.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

MINERVA Calimeroland
Blog Opinie 16 aug. 2019 19:57

MINERVA Calimeroland

Het is inmiddels meer dan 5 jaar later. Je zou zeggen dat het oude zeer dan wel een keer voltooid verleden tijd is. Maar nee, in de kleine dorpjes die met de grote boze stad tot één gemeente Alphen aan den Rijn zijn gefuseerd, is het nog altijd kommer en kwel.