LHBTI symbolen op straat in Alphen

In oktober heeft de gemeente Alphen aan den Rijn haar handtekening gezet onder de zogenaamde Regenboog-convenant. Daarmee is Alphen één van de 62 gemeenten die deze intentieverklaring heeft ondertekend. Alphen moet binnenkort met een plan van aanpak komen om de acceptatie van de lhbti-gemeenschap te verbeteren.

Voorbeelden van ideëen zijn een regenboogzebrapad of het schilderen van een regenboog onder de Alphense Brug. De uitvoering van de motie ligt bij wethouder Han de Jager, maar hij staat nog niet te popelen om via dit soort symbolen aan te geven dat Alphen een regenboogstad is terwijl deze plannen al wel veel steun krijgen. Dit liet hij donderdag weten tijdens een informatiemarkt over de lhbti-aanpak in Alphen. Tijdens deze informatiemarkt hielden raadsleden, belangenorganisatie COC en welzijnsorganisatie Tom in de Buurt een enquete over symbolen in openbare ruimte en een grote meerderheid is voor. De gemeente zal deze uitslagen meenemen in het besluit, eind maart verwacht de raad een plan van aanpak. Sportclubs en onderwijsinstellingen zijn de eerste organisaties die worden geinformeerd over het verbeteren van de acceptatie van de lhbti-gemeenschap. 

In de Regenboogmotie verplicht Alphen aan den Rijn zich om zich in te zetten voor inwoners met een andere seksuele geaardheid dan hetero. 

 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Horeca vandaag 14:46

Restaurantweek: Tijsterman

Van 31 oktober tot en met 10 november 2019 wordt de Alphens Restaurantweek georganiseerd. Wij brengen je in de gelegenheid om kennis te maken met de beste restaurants in Alphen. Dit keer de beurt aan Tijsterman.

Overige vandaag 13:45

Mamacafé wint prijs

Donderdagavond 17 oktober was de prijsuitreiking van 'Fonds Alphen trakteert' vanwege hun 25 jarig bestaan. Het Mamacafé was één van de blijde genomineerden en heeft een bedrag van € 5000 mogen ontvangen.

Advertorial Overige vandaag 12:38

Verenigingen vieren hun winst met in totaal € 70.000

Woensdagavond 16 oktober heeft Rabobank Groene Hart Noord tijdens een feestelijke bijeenkomst in theater Castellum een totaalbedrag uitgekeerd van € 70.000 aan 80 verenigingen uit de gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem, Nieuwkoop, Zoeterwoude en kern Stompwijk.

Overige vandaag 11:46

Oudshoornse Kerk gaat verbouwen

De Oudshoornse Kerk gaat verbouwen. Fonds Alphen en omstreken steunt de verbouwing met € 15.000. 

Advertorial Horeca vandaag 10:54

Spooky Sunday bij ALFREDS

Op zondag 20 oktober kun je met het hele gezin Halloween vieren bij ALFREDS!