Liam van As

Liam uit Alphen loopt stage in Spanje: “het is hier chaos”

De 19-jarige Liam van As uit Alphen zit momenteel in Spanje voor zijn stage. Maar door de coronacrisis zit hij daar de komende maanden nog vast. “In ieder geval tot juni, daarna is het afwachten.”

Liam loopt een aantal maanden stage in Spanje, wat officieel duurt tot half mei. Dit doet hij bij BinckBank in Marbella, waar hij van negen tot zes werkt op kantoor. Maar door de coronacrisis, waar Spanje ernstig door is getroffen, is het onrustig in de stad. “Het is echt chaos hier en het beleid is de afgelopen tijd alleen maar strenger en strenger geworden. Er zijn al meer dan 100.000 boetes uitgedeeld.”

In het zomerseizoen zou Liam in Spanje gaan werken bij een beachclub, maar het is nog maar de vraag of dat doorgaat. “Alles is hier op slot, en dat zal voorlopig ook nog wel zo blijven. Ik verwacht ook niet dat er deze zomer veel toeristen naar Spanje zullen komen voor een vakantie, zeker niet als deze situatie nog langer aan blijft houden.”

Sociaal isolement

In de periode dat Liam stage zou lopen bij BinckBank, zou hij diverse keren naar huis vliegen om familie en vrienden op te zoeken. “Dat is nog geen één keer gelukt”, laat Liam weten. “Er zouden ook vrienden naar Spanje komen voor mijn verjaardag, maar dat ging ook niet door. Ook kon ik niet bij de verjaardag van mijn vriendin zijn. Dat zijn lastige momenten.”

Liam vervolgt: “Het leven is hier momenteel heel bizar. De supermarkt moet je één voor één betreden en je mag verder nergens naar toe. Alles moet je alleen doen, je mag zelfs maar in je eentje in de auto rijden. Het is best wel een sociaal isolement waar je in leeft.” Ook is het niet toegestaan om zomaar de straat op te gaan. “Je moet overal een bewijs voor hebben als je de straat op gaat. Als ik naar stage ga moet ik een briefje laten zien om te bewijzen dat ik mag werken. En dat terwijl ik woon op één minuut lopen van mijn werk.”

Liam zit in ieder geval nog tot juni vast in Spanje. “Verder is het afwachten, maar hopelijk is deze chaotische situatie snel voorbij.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Algemeen gisteren 18:12

De hele zomervakantie de beste kinderfilms bij Castellum!

Vier je zomervakantie met Tante Rita! De familie Dubbel doet mee aan een chocoladewedstrijd, maar door problemen in de chocolaterie moeten ze verhuizen naar een camping. Wanneer de kakkineuze Ria Bakzeil hoort van hun deelname, gebeuren er vreemde dingen en lijkt het alsof de familie gesaboteerd wordt.

Algemeen gisteren 14:02

Veiligheidsdag 2024: Kom naar Fort Alpha voor een spannende uitdaging

Op zaterdag 31 augustus 2024 staat Alphen aan den Rijn in het teken van de jaarlijkse Veiligheidsdag. Dit evenement vindt o.a. plaats bij Fort Alpha en biedt tussen 11:00 en 14:00 uur tal van activiteiten voor jong en oud. Een van de hoogtepunten is de uitdagende stormbaan, waar deelnemers de kans krijgen om de snelste tijd neer te zetten en een bijzondere prijs te winnen.

Algemeen gisteren 12:03

Jeugdleden Castellum doen verdienstelijk mee aan NK Beachvolleybal

In het weekend van 6 en 7 juli vond het NK Jeugd Beachvolleybal plaats bij Irene Beach in Bilthoven en Zomerkade in Huizen. In totaal streden 136 teams in diverse leeftijdscategorieën om de felbegeerde titel: Nederlands Kampioen! Daarbij waren ook 3 jeugdleden van Castellum aanwezig die verdienstelijk meestreden om de medailles.

Algemeen 23 jul. 2024 13:36

Natuurmomenten doet oproep voor betere waterkwaliteit

In Nederland is de waterkwaliteit een toenemend probleem, en ook in Alphen aan den Rijn hebben wij te maken met de gevolgen van slechte waterkwaliteit. Natuurmonumenten roept inwoners daarom op om de petitie voor schoon water te tekenen.