Josh Walet

Lichte daling aantal nieuwe coronabesmettingen in Alphen, versoepelingen nog iets langer de ijskast in

Ten opzichte van vorige week is het aantal coronabesmettingen licht gedaald in Alphen. Maar landelijk blijven de ziekenhuizen volstromen. Dinsdag 13 april zullen er dan ook geen versoepelingen worden aangekondigd tijdens de persconferentie.

Het aantal nieuwe besmettingen in Alphen stond in week 13 op 382 besmettingen. afgelopen week werden er 315 besmettingen gemeld. In totaal zijn er afgelopen week 13 Alphenaren in het ziekenhuis opgenomen*. Ook is er één persoon overleden.

Versoepelingen iets uitgesteld

Naar verwachting blijven de huidige coronamaatregelen nog iets langer kracht. Vorige week werd in een concept-openingsplan naar buiten gebracht dat het kabinet van plan was om de terrassen en de winkels te openen. Maar dit nieuws werd daarna vrij snel teruggedraaid. Het OMT heeft het kabinet geadviseerd om de versoepelingen nog even uit te stellen tot het aantal besmettingen en ziekenhuisopnamen is gedaald. Dit betekent dat er de komende twee weken nog geen versoepelingen zullen komen. Op 28 april hoopt het kabinet alsnog de stap te kunnen zetten naar versoepelingen. Dinsdag 13 april 19:00 uur vindt de volgende persconferentie plaats.

Burgemeesters riepen vorige week al op om de terrassen zo snel mogelijk te openen. En zij blijven bij dat standpunt. Ook burgemeester Liesbeth Spies hoopt dat horecagelegenheden snel hun terrassen mogen openen. Als het moment straks echt daar is dat de terrassen open mogen, hebben de burgemeester en wethouders van Alphen er in ieder geval al mee ingestemd dat horecagelegenheden verruimde terrassen mogen plaatsen, net als vorig jaar.

Lees ook: Pilot met testbewijzen voor waterpolotoernooi bij AZC

* Aangezien GGD Hollands Midden sinds kort nieuwe cijfers gebruikt om het aantal ziekenhuisopnames te duiden, ligt dit aantal hoger dan eerder. Voortaan baseert GGD Hollands Midden zich op de cijfers van Stichting Nationale Intensive Care Evaluatie (NICE). Hierin worden ook de personen meegerekend die voor iets anders naar het ziekenhuis gaan, maar wel corona blijken te hebben.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Romeinen vandaag 11:59

ROMEINEN Zadel

De Romeinse cavalerie was niet in het minst zo succesvol, omdat de berijders van de pony’s uitstekende goed getrainde ruiters waren. Daarnaast werd een Romeins cavaleriepaard vakkundig opgezadeld met een stevig zadel en een degelijk hoofdstel.

Verkeer en vervoer gisteren 17:23

Bewoners in actie voor omstreden Ziendeweg

Is het kunst? Is het wetenschap? Is het activisme? Bewoners uit Zwammerdam en omgeving hebben zaterdag 642 witte kruisen langs de Ziendeweg tussen Alphen en Nieuwkoop geplaatst. Op poëtische wijze vragen ze hiermee aandacht voor de vele verkeerslachtoffers langs deze weg.