InTeylingen

Lichte stijging aantal nieuwe coronabesmettingen, aantal ziekenhuisopnamen en sterfgevallen stijgen ook

Het aantal nieuwe coronabesmettingen is de afgelopen week licht gestegen in onze gemeente. Ook het aantal ziekenhuisopnamen en sterfgevallen steeg. Er werden 7 inwoners opgenomen in het ziekenhuis, 5 inwoners zijn helaas overleden aan corona.  

In week 45 leek een dalende lijn in te zijn gezet in Alphen wat betreft het aantal nieuwe coronabesmettingen. Toen werden er 328 nieuwe coronabesmettingen gemeld, een afname van zo’n 40 procent ten opzichte van de week ervoor. Deze week meldt GGD Hollands Midden echter een lichte stijging van het aantal nieuwe coronabesmettingen. Er zijn in de afgelopen week 375 nieuwe coronabesmettingen bijgekomen.

Het aantal ziekenhuisopnamen en sterfgevallen is de afgelopen week ook gestegen. Waar er in week 45 nog 3 ziekenhuisopnamen werden gemeld, liep dit in week 46 op met 7 ziekenhuisopnamen. Het totaal aantal ziekenhuisopnamen staat hiermee op 99 (eerste en tweede golf). Er stierven afgelopen week 5 inwoners uit de gemeente Alphen aan den Rijn aan corona, die week ervoor stond dat aantal op 4. In onze gemeente zijn er nu in totaal 45 inwoners overleden aan het coronavirus (eerste en tweede golf).

Actuele cijfers zijn raadpleegbaar via het coronadashboard.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige gisteren 16:19

Muurschildering bij nieuwe doorgang parkeergarage Aarhof is af

De kunstenaars van Atelier Verfstreken, wat onderdeel uitmaakt van Ipse de Bruggen, hebben de afgelopen weken hard gewerkt om het winkelcentrum De Aarhof op te fleuren. En met resultaat, want de toegang van de nieuwe parkeergarage is voorzien van een kleurrijke muurschildering.

Overige gisteren 15:08

Zaterdagmarkt op Tweede Kerstdag wordt verplaatst naar 24 december

Alphenaren opgelet! Doordat Tweede Kerstdag op een zaterdag valt, is besloten om de zaterdagmarkt van 26 december te verplaatsen naar donderdag 24 december. Zo heb je voor de kerstdagen ook nog extra gelegenheid om jouw benodigdheden op de markt te halen.

Coronavirus in Alphen gisteren 12:43

Studentenwelzijn en werkdruk bij docenten grootste zorgen in mbo en hoger onderwijs

Het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) wordt hard geraakt door de maatregelen die zijn getroffen om het coronavirus terug te dringen. ‘’Dit is vooral zichtbaar bij het welzijn van studenten, de werkdruk van medewerkers, de beschikbaarheid van stages, leerbanen en praktijklessen’’, zo stelt de Rijksoverheid. Dit is ook het geval bij mboRijnland in Alphen.