InTeylingen

Lichte stijging coronabesmettingen in Alphen: 572 nieuwe gevallen

Waar het aantal nieuwe coronabesmettingen in de gemeente Alphen aan den Rijn in week 43 nog flink steeg van 392 naar 548, steeg het aantal nieuwe gevallen in de afgelopen week met 572 minder fors. Wel stierven er meer mensen aan het coronavirus.

Van maandag 26 oktober tot zondag 1 november (week 44), zijn er in totaal 572 nieuwe coronabesmettingen gemeld door GGD Hollands Midden. Deze lichte stijging ten opzichte van de week ervoor is ook te zien in de hele regio Hollands Midden. Daar steeg het aantal nieuwe coronabesmettingen met 3663 gevallen in week 43 naar 3703 nieuwe besmettingen in week 44.

In de gemeente Alphen aan den Rijn werd op vrijdag met 134 nieuwe coronabesmettingen het hoogste aantal gemeld. Daarbij werden er afgelopen week ook 6 inwoners uit onze gemeente opgenomen in het ziekenhuis. Helaas zijn er ook 4 personen overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Meer en strenger handhaven

Vorige week werd bekend dat gemeenten in heel Nederland eenzelfde aanpak moeten gaan hanteren wat betreft het handhaven op coronamaatregelen. In het voorjaar was er namelijk sprake van grote onderlinge verschillen tussen gemeenten in het beleid die ze hiervoor hanteerden.

Burgemeester Liesbeth Spies had liever gezien dat er niet meer en strenger gehandhaafd hoefde te worden, maar staat gezien de huidige situatie wel achter de verandering in beleid. “Natuurlijk hadden we liever gezien dat strenger handhaven niet nodig was geweest. Het oplopende aantal besmettingen in Alphen aan den Rijn – en in heel Nederland – geven echter aan dat het noodzakelijk is om strenger te controleren op de coronamaatregelen, om het risico op besmetting en verspreiding zo klein mogelijk te houden.”

Persconferentie

Naar verwachting worden er tijdens de persconferentie op dinsdag 3 november strengere maatregelen aangekondigd om het virus verder in te dammen, zo melden Haagse bronnen aan NOS en RTL Nieuws. Het zou gaan om het verder beperken van de groepsgrootte naar maximaal twee personen en het tijdelijk sluiten van musea, bioscopen en theaters. Ook wordt er gekeken naar extra regionale maatregelen, zoals het invoeren van een avondklok of een gehele lockdown op regionaal niveau.

Actuele cijfers zijn raadpleegbaar via het coronadashboard.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige gisteren 16:19

Muurschildering bij nieuwe doorgang parkeergarage Aarhof is af

De kunstenaars van Atelier Verfstreken, wat onderdeel uitmaakt van Ipse de Bruggen, hebben de afgelopen weken hard gewerkt om het winkelcentrum De Aarhof op te fleuren. En met resultaat, want de toegang van de nieuwe parkeergarage is voorzien van een kleurrijke muurschildering.

Overige gisteren 15:08

Zaterdagmarkt op Tweede Kerstdag wordt verplaatst naar 24 december

Alphenaren opgelet! Doordat Tweede Kerstdag op een zaterdag valt, is besloten om de zaterdagmarkt van 26 december te verplaatsen naar donderdag 24 december. Zo heb je voor de kerstdagen ook nog extra gelegenheid om jouw benodigdheden op de markt te halen.

Coronavirus in Alphen gisteren 12:43

Studentenwelzijn en werkdruk bij docenten grootste zorgen in mbo en hoger onderwijs

Het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) wordt hard geraakt door de maatregelen die zijn getroffen om het coronavirus terug te dringen. ‘’Dit is vooral zichtbaar bij het welzijn van studenten, de werkdruk van medewerkers, de beschikbaarheid van stages, leerbanen en praktijklessen’’, zo stelt de Rijksoverheid. Dit is ook het geval bij mboRijnland in Alphen.