Archieffoto

Lichtjes in het Donker gaat door als ‘Lichtjes in het Daglicht’

Het jaarlijkse evenement ‘Lichtjes in het Donker’ is dit jaar in verband met corona aangepast naar ‘Lichtjes in het Daglicht’, een kleinschalig evenement verspreid over meerdere dagen. Maar hoe gaat dit eruitzien? Dat lees je hier. 

Van 4 tot en met 9 november kun je tussen zonsopgang en zonsondergang een bezoek brengen aan de Oosterbegraafplaats in Alphen aan den Rijn om dierbare overledenen te herdenken. Onder de beukenbomen achter het uitvaartcentrum vind je enkele vertrouwde Lichtjes in het Donker-elementen. Lees gedichten over ‘Afscheid, Verlies en Verder Leven’ langs de ‘Gedichtenlijn’, verstuur een brief of kaart via de ‘Hemelpost’, neem een bloem mee en plaats deze in het ‘Bloemenhart’, of steek een lichtje aan op de gedenkplek. Schrijfmateriaal en lichtjes zijn ter plaatse aanwezig. Voor bezoekers staat er ook een kopje koffie of thee klaar.

Belangrijk: de organisatie vraagt alle bezoekers om de op dit moment geldende richtlijnen van het RIVM in acht te nemen: blijf thuis bij klachten en houd anderhalve meter afstand van elkaar. Kom met maximaal vier personen naar de gedenkplek.

Het is mogelijk om tot en met 2 november via de website van Lichtjes in het Donker een foto in te zenden van overleden naasten voor ‘Herinnering in Beeld’. De foto’s zullen van 4 tot en met 9 november in een foto-carrousel getoond worden via de website en Facebook.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Werken vandaag 11:56

Vacatureoverzicht week 16: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Advertorial Werken vandaag 09:29

Heftruck certificaat halen via Apics Flexjobs

Ontdek de sleutel tot een bloeiende carrière in de logistiek! Het behalen van een heftruck certificaat opent niet alleen deuren naar talloze mogelijkheden, maar verhoogt ook de veiligheid op de werkvloer aanzienlijk.

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.