Liefde in de lucht bij valentijnsdiner Oudshoorn

Gisteren vond het derde valentijnsdiner plaats voor bewoners van verzorgingshuis Oudshoorn en hun partners. Serviceclub Round Table 84 Oude Rijn bood een geheel verzorgd diner aan en gaven de ouderen zo een avond vol liefde.

Het was een geslaagde avond, vertelt Chris de Leeuw die in de organisatie zit. "Het was weer ontzettend leuk. Om al die verliefde ouderen bij elkaar te zien is geweldig! Alles was goed georganiseerd en de zaal zag er prachtig uit. De bewoners gaven alleen maar lof over het eten en de sfeer. Wat natuurlijk ook erg bijzonder was, is dat het diner werd geopend en bijgewoond door Directeur-generaal Langdurige Zorg C. van der Burg.", vertelt Chris. Hij haalde nog even het veelbesproken onderwerp initimiteit in verzorgingshuizen aan, een onderwerp waar verzorgingshuis Oudshoorn veel aandacht aan besteed. 

De avond was gevuld met een heerlijk diner verzorgd door 'bij Hen' en muziek wat werd verzorgd door een zangeres en pianist. De avond staat vooral in het teken van de partners van de dementerende bewoners. Zij krijgen tijdens de avond de extra aandacht die zij verdienen en worden volledig ontzorgd, zodat zij even kunnen genieten van en met hun geliefde. Wij vroegen de organisatie of er volgend jaar weer een diner zal worden georganiseerd. "Daar hoeven we nog geen vijf minuten overna te denken, natuurlijk komt er volgend jaar weer een diner. Het is fijn om te zien dat de mensen er zo van genieten, en wij ook!", aldus Chris van RT84.

Er was ook een hoop aandacht vanuit andere organisatie's. Zij kwamen kijken hoe de avond is verlopen omdat zij ook interesse hebben om volgend jaar zoiets op te pakken. De organisatie van RT84 houdt het echter bij verzorgingshuis Oudshoorn, zodat zij zich daar volledig op kunnen focussen. De Ronde Tafel is een wereldwijd netwerk met 200 serviceclubs in Nederland, RT84 gaat wel binnen de grote organisatie kijken of zij andere serviceclubs enthousiast kunnen krijgen om elders dit soort initiatieven op te pakken.

De organisatie is ontzettend blij met alle sponsoren, zonder hen was de avond nooit zo bijzonder geworden. De vele sponsoren bieden mogelijkheden die anders niet mogelijk zijn. De 40 stellen hebben mede door hun hulp kunnen genieten van elkaar en het heerlijke eten. De organisatie dankt Mond & Welzijn, Café De Heul, Jij Mondzorg, WikiWork, Rabobank, Miwo, La Gro Geelkerken Advocaten, NDW, Zorgtalent, Buntsma Autoschade, Jansendejong en PM Project Meubilair en de vele anonieme sponsoren die zowel privé als zakelijk de organistie een warm hart toedragen.

In 2017 begon de serviceclub met dit initiatief om met name de partners van de bewoners een mooie dag te bezorgen. Op de dag van de liefde wil de RT84 op deze manier de geliefden op een laagdrempelige manier bij elkaar brengen en in het zonnetje zetten. 

 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Weekoverzicht vandaag 16:30

Alphens.nl weekoverzicht: het nieuws van week 26 samengevat

Wat speelde er afgelopen week in Alphen aan den Rijn? Er werd een nieuwe kinderburgemeester gekozen. Alphense boeren deden mee aan het boerenprotest. En een verjaardagsfeest resulteerde in een drama. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht.

Limesjaar 2022 vandaag 12:51

ROMEINEN Bataafse Opstand

De Bataafse Opstand is heel bekend uit de schoolboekjes. Dat tijdens deze opstand ook in Albaniana, het Romeinse Alphen aan den Rijn, werd huisgehouden is een stuk minder bekend. Maar helaas, het Alphense fort brandde tot de grond toe af.

Winactie Eten en drinken vandaag 11:48

WIN barbecue catering op locatie van Ray’s Barbecue Place

Ben jij een liefhebber van barbecueën? En organiseer jij binnenkort een feestje? Let dan op! Wij mogen namens Ray’s Barbecue Place een barbecue catering op locatie weggeven. En dat ter waarde van maar liefst € 500!

Werken vandaag 09:33

De nieuwste vacatures van week 26

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, vind je hier.