Alphens.nl

Lijsterlaan maandenlang afgesloten vanaf april: grote herinrichting voor veiligheid fietsers

De Lijsterlaan in Alphen aan den Rijn wordt opnieuw ingericht om de weg voor fietsers veiliger te maken. Vanaf april zullen daar daarom werkzaamheden plaats vinden. Deze duren naar verwachting tot eind 2023. Tijdens deze periode is de Lijsterlaan afgesloten voor doorgaand verkeer.

De weg zal vanaf april tot en met december 2023 afgesloten zijn vanwege werkzaamheden. Er worden in die tijd werkzaamheden uitgevoerd aan het riool, de hemelwaterafvoer en het asfalteren van de weg. Ook worden een aantal parkeerplekken verbreed en enkele bomen in het gebied vervangen.

Maximumsnelheid van 30 kilometer per uur

De Lijsterlaan wordt tijdens de werkzaamheden ingericht als een weg met een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur. Volgens de gemeente zou het verlagen van de snelheid op de Lijsterlaan ten goede komen aan de leefbaarheid en veiligheid van bewoners en fietsers.

Dit komt uit het categoriseringsplan van de gemeente. In dat plan is een afweging gemaakt van wegen die voor de veiligheid van 50 naar 30 kilometer per uur worden omgezet. Op de zogenaamde GOW30 komt meer ruimte voor fietsers. “De veiligheid van de fietser staat centraal door brede fietsstroken aan te leggen en een smallere rijbaan voor het autoverkeer”, aldus de gemeente.

Kruising Willem de Zwijgerlaan

Niet alleen de Lijsterlaan wordt gerenoveerd, ook de kruising met de Willem de Zwijgerlaan wordt de komende zomer aangepakt. “Tijdens de afsluiting wordt de verkeerslichtinstallatie op de Willem de Zwijgerlaan vervangen, het fietspad verbreed en wordt er een nieuwe asfaltverharding aangebracht”, vertelt de gemeente. De Koningin Julianabrug zal daarom vier weken niet begaanbaar zijn voor alle verkeer. “Deze werkzaamheden worden zoveel mogelijk tijdens de zomervakantie uitgevoerd, om de overlast zoveel mogelijk te beperken”, aldus de gemeente.

De Lijsterlaan zal vanaf december 2023 weer open zijn voor alle verkeer. Op de weg mag dan een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur worden gereden.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Thuiszorg vandaag 16:26

Je kunt het Mantelzorgcompliment weer aanvragen!

Mantelzorg is zorgen voor een naaste, vaak uit liefde voor een partner, kind, familielid, vriend of buur. Deze zorg lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het zeker niet. Zonder deze onbetaalde hulp zou het leven voor veel mensen er heel anders uitzien. Daarom willen de gemeenten Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag en Braassem alle mantelzorgers die langdurig en intensief voor hun dierbare zorgen, met het Mantelzorgcompliment bedanken voor hun enorme inzet.

Sport vandaag 14:50

Tempo C1 uit Alphen aan den Rijn wint NK Korfbal

De C1 van Korfbalvereniging Tempo uit Alphen aan den Rijn heeft de afgelopen weken op het veld een ongeëvenaarde reeks neergezet door alle wedstrijden te winnen. Afgelopen zaterdag stonden ze op het Nederlands Kampioenschap en wisten ze de felbegeerde titel mee naar huis te nemen.

Dieren vandaag 13:53

Dierenambulance redt hanen uit benarde situatie in Aarkanaal

Vorige week dinsdag deden zich bijzonder trieste omstandigheden voor langs het Aarkanaal achter ARC, waar twee jonge hanen in een schrijnende situatie werden aangetroffen. De dierenambulance deelde op Facebook het volgende: "Vaak denken we dat we alles wel gezien hebben, totdat het tegendeel weer bewezen wordt."

Evenement vandaag 11:28

Bereid je voor op de Alphense Bruggenrun

Op donderdag 20 juni vindt de 14e editie van de Alphense Bruggenrun plaats. Deze unieke hardlooptocht voert dwars door het oude centrum van Alphen aan den Rijn, met twee afstanden om uit te kiezen en talloze bruggen om te trotseren: de 10 km (33 bruggen) en de 5 km (21 bruggen). De 5 km route is ook uitstekend geschikt om op eigen tempo te wandelen. Het thema van dit jaar is "Oranje Boven", dus deelnemers worden aangemoedigd om in het oranje te verschijnen!

Sport vandaag 10:32

De eerste halve week van de Sportontmoeting zit erop

Woensdag 12 juni begon de Sportontmoeting van dit jaar met dertien deelnemende Alphense sportverenigingen, twee meer dan in 2023. De commissie Sportontmoeting hoopt dat er volgend jaar nog meer verenigingen zullen deelnemen.