Lions zijn toch van veel blabla en dikke auto’s? 1 april!

Vaak hebben mensen geen idee wat een ‘Lions Service club’ inhoudt en zit het elitaire en oubollige imago van de ‘serviceclub’ ons in de weg. Daarom deze ludieke posteractie op 1 april!

We zetten het graag even recht. Echt geen notoire drinkers en kakkers eerste klas maar actieve mensen die graag het verschil willen maken in de maatschappij met enorm veel inzet en enthousiasme.

Vroeger waren Lions inderdaad rijke mannen: rechters, chirurgen en bestuurders van grote bedrijven. Zij kwamen bijeen en wilden iets terugdoen voor de maatschappij. Gelukkig is dat de laatste decennia sterk veranderd. Er zijn volop mannelijke én vrouwelijke Lions en het oubollige imago schudden we af met jonge leden. iedereen kan Lion worden! Lion word je niet om een groot netwerk te krijgen, om nieuwe business te creëren of om de titel die internationaal deuren opent. Een Lion steekt wél graag de handen uit de mouwen en doet goed voor de samenleving.

Lions vind je overal in de wereld en wereldwijd is het motto “We Serve.” Dat houdt in dat Lions zich inzetten voor goede doelen. Daarnaast ligt de nadruk op vriendschap en het delen van kennis. Het credo ”vrijwillig, maar niet vrijblijvend” geldt nog steeds, maar minder streng: betrokken zijn is vooral belangrijk! Onze Alphense Lions Rhijnhart steunt zoveel mogelijk Alphense doelen. Meer weten? Kijk dan op de site.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Winkels vandaag 15:20

Tour de France winacties bij Gek van Fietsen

De Tour de France gaat weer beginnen: voor vele wielrenners de leukste tijd van het jaar. Om het feest compleet te maken, organiseert Gek van Fietsen tijdens de Tour verschillende winacties. Dus fietsliefhebbers, opgelet! Houd de sociale media van Gek van Fietsen in de gaten en wie weet win je een helm, Tour de France shirt of onderhoudskit.

Politiek plein vandaag 13:54

Marjon Verkleij CDA-lijsttrekker voor waterschapsverkiezingen Hoogheemraadschap van Rijnland

Afgelopen maart zwaaide Marjon Verkleij af als raadslid en fractievoorzitter van CDA Alphen aan den Rijn. In haar laatste raadsvergadering ontving Verkleij daarvoor een koninklijke onderscheiding. Een definitief afscheid van de politiek blijkt het niet te zijn: Verkleij is op 30 juni gekozen als CDA-lijsttrekker voor de Waterschapsverkiezingen van het Hoogheemraadschap van Rijnland.

Politiek vandaag 13:05

Speculatie in de Gnephoek moeilijk uit te leggen

Wethouder Gerard van As reageert in de Alphense gemeenteraad op de verdiensten voor projectontwikkelaars als de Gnephoekpolder wordt bebouwd. "Het ligt genuanceerder dan: wij gaan bouwen en zij lopen binnen."

Advertorial Winkels vandaag 12:22

Krijg een GRATIS boxspring bij Dutch Dream Slaapcomfort!

Ben je op zoek naar een nieuwe boxspring? Zijn je matrassen doorgezakt en is je bed aan vervanging toe? Wacht dan niet langer. De hele maand juli krijg je bij Dutch Dream Slaapcomfort namelijk een boxspring CADEAU!