Ingezonden

Lionsclubs Alphen weer op jacht naar koffiepunten en vreemd geld

Lionsclub Alphen en Lionsclub Rhijnhart reiken rond de feestdagen de Voedselbank in Alphen aan den Rijn de helpende hand toe. Ook dit jaar sluiten ze weer aan bij de landelijke actie voor het inzamelen van Douwe Egberts koffiepunten. Deze punten worden door Douwe Egberts verzilverd in pakken koffie die worden gedoneerd aan de voedselbank.  

"Wat twaalf jaar geleden begon als een lokaal initiatief van Lionsclub Voorburg is uitgegroeid tot een grootse Nationale Lions-happening", aldus de organisatie. Elk jaar blijkt weer dat er nog veel vergeten waardepunten in keukenlaadjes liggen.

Inzamelpunten

Dit jaar kun je je punten kwijt in de verzamelboxen bij: Gall&Gall en Jumbo in de Herenhof, Albert Heijn in de Ridderhof en Aarhof, Sportschool Bezemer, Primera in de Baronie, Lemkes bloemen in de Atlas, Gezondheidscentrum Vitalis en kerkgebouw de Lichtkring in Kerk en Zanen, Verpleeghuis Oudshoorn en Serviceflat Driehoorne.

Vreemd en Oud geld

"Aan deze koffiepuntenactie is ook gelijk de inzameling van vreemd en oud geld ten behoeve van oogoperaties in derdewereld landen gekoppeld", vertelt de organisatie. Elke Nederlander heeft wel vreemd en oud geld in de keukenla liggen en weet niet goed wat er mee te doen. De Lions zijn via hun netwerk in staat om oud en courant munt- en papiergeld uit de hele wereld om te zetten in euro’s.

"Geef je DE-koffiepunten dus hun waarde en stel deze ter beschikking aan de voedselbank. En kijk gelijk jouw lades en kasten na voor vreemd en oud geld." De bonnen en muntstukken kunnen tot en met dinsdag 16 januari 2024 worden ingeleverd.

Voedselbank

De Voedselbank Alphen aan den Rijn en Omstreken deelt wekelijks voedselpakketten uit aan huishoudens in Alphen die (tijdelijk) niet in staat zijn in hun eigen levensonderhoud te voorzien. Aanvragen dienen binnen te komen via hulpverlenende instanties, zodat structureel aan de probleemsituatie kan worden gewerkt.

Ons Winkeltje, zoals de voedselbank in de volksmond heet, is afhankelijk van giften van bedrijven en particulieren. De organisatie drijft op een groot aantal vrijwilligers, die zich gezamenlijk inzetten voor mensen die in een moeilijke periode van hun leven zitten. Primair gaat het om het uitdelen van voedsel en verzorgende producten aan circa 250 gezinnen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Verzorging vandaag 17:24

Woensdag 28 februari opening informatiepunt Zorg en Welzijn in de Aarhof

Op woensdag 28 februari is het zover: het Informatiepunt Zorg en Welzijn opent haar deuren in winkelcentrum de Aarhof. Ze nodigen alle inwoners van Alphen aan den Rijn van harte uit om deel te nemen aan deze feestelijke gelegenheid, waarbij ze een nieuwe fase van ondersteuning en samenwerking markeren.

Advertorial Film vandaag 14:21

Parkvilla Filmhuis trekt steeds meer bezoekers

Het Parkvilla filmhuis heeft maar liefst 46% bezoekers meer ontvangen in 2023 dan het jaar daarvoor. Het hoogste bezoekersaantal ooit. Ook 2024 heeft een goede start. Een speciale programmacommissie samen met programmeur Cindy van der Hoorn bepalen de titels. En met succes. Steeds meer mensen weten Parkvilla te vinden.  

20 van Alphen vandaag 13:02

Bereid je voor op de 20 van Alphen met deze tips!

Ben jij al klaar voor de 20 van Alphen? Wij zijn er om je te helpen! Met het evenement om de hoek, delen we graag essentiële tips om je optimaal voor te bereiden op deze dag. Lees verder hoe je jezelf kunt klaarstomen voor deze hardloopwedstrijd!

Overige vandaag 11:50

Haal de lente in huis: verse Paastakken van het Kroondomein!

Het voorjaar staat voor de deur en dat betekent dat het ook weer bijna Pasen is. De jaarlijkse Paastakken-actie op het Kroondomein begint inmiddels een traditie te worden, want ook dit jaar kun je weer langskomen voor Paastakken die vers van het land afkomen.

Advertorial Overige vandaag 10:34

Kinderkledingbeurs zomer editie op vrijdag 8 maart!

Ook zin in de zomer? Vrijdagavond 8 maart kan je weer de leukste zomeroutfits scoren voor de kids. Zoals altijd gaat het om leuke en kwalitatief goede (merk)kleding voor klassieke kledingbeurs-prijzen.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:16

Rijschool Toppie zoekt rij-instructeurs om hun team te versterken

Het behalen van je rijbewijs is een fantastisch moment. Eindelijk mag je dat felbegeerde document gaan halen en mag je de weg op. Om ervoor te zorgen dat je goed begeleid wordt naar je examen, werkt Rijschool Toppie met de meest ervaren instructeurs. Maar om al hun leden te kunnen helpen, is Rijschool Toppie op zoek naar enthousiaste rij-instructeurs. Rijschool Toppie is zelfs bereid de opleiding tot rij-instructeur te betalen indien iemand deze nog niet heeft behaald.