Kim Halverhout

Lipoedeem gooit leven van Kim (17) overhoop: “De pijnlijke operaties heb ik er graag voor over”

Op vrijdag 17 september stelden we Kim Halverhout (17) uit Alphen aan den Rijn aan je voor. Zij heeft een ernstige vorm van lipoedeem. Deze chronische aandoening aan het vetweefsel bezorgt haar 24/7 pijn. Omdat de verzekeraars haar behandeling niet vergoeden is er een crowdfundingsactie gestart. En er is nog steeds veel geld nodig. 

Ondanks het gezonde dieet van Kim en genoeg sporten kwam Kim in 1,5 jaar tijd 30 kilo aan. De reden? Een ontsteking in haar vetcellen. Deze ontsteking, die ook wel lipoedeem wordt genoemd, levert haar chronische pijn op en staat haar dagelijkse leven in de weg.

“Mijn droom is om verloskundige te worden, maar dit lijkt nu bijna onmogelijk.” Ze kan bijvoorbeeld maar 4 uur staan en moet haar energie goed verdelen. Daardoor is het afronden van haar opleiding erg zwaar. Ook het vinden van een stageplek gaat haar niet gemakkelijk af.

Operaties en behandelingen

Door haar lipoedeem heeft Kim hyperflexibiliteit opgelopen waardoor ze snel iets breekt. “De pijn van de komende operaties is niets vergelijken met de pijn die ik iedere dag ervaar.”. Het zou gaan om een zestal operaties aan de voorkant van haar benen, de zijkant en de achterkant, aan haar billen, onderbenen en haar armen. Kim: “Dat zijn pijnlijke operaties, maar dat heb ik er graag voor over. Ik moet ermee leren leven, maar deze operaties zorgen ervoor dat ik wel weer leuke dingen kan doen.”

Inmiddels is Kim in behandeling bij een gespecialiseerde arts in Amsterdam, een diëtiste in Volendam en een kliniek in Hoofddorp waar ze compressietherapie krijgt. De beste behandeling voor Kim zou echter een liposuctie zijn, waarbij een plastisch chirurg het vet verwijdert. Liposucties worden niet vergoed door de verzekering, omdat dit volgens hen een cosmetische ingreep is. “In mijn geval is dat niet zo; een liposuctie zou voor mij een medische ingreep zijn die mijn chronische pijn kan verlichten.”

Crowdfundingsactie

Omdat zorgverzekeraars deze behandeling niet vergoeden, is er een crowdfundingsactie gestart. De zes operaties zouden in totaal € 25.000 gaan kosten. Inmiddels is de crowdfundingsactie al bijna op de helft, maar er is nog veel hulp nodig. Niet alleen voor de behandeling van Kim, maar ook om Lipoedeem meer naamsbekendheid te geven. “Meer naamsbekendheid zou ervoor kunnen zorgen dat deze behandelingen in de toekomst niet meer gezien worden als cosmetische ingreep.”

Wil jij Kim helpen met haar toekomst? Dat kan hier.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Evenement vandaag 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie vandaag 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk vandaag 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 11:49

Rijschool Toppie zoekt gedreven rij-instructeurs voor hun team

Rijschool Toppie, een rijschool in Alphen aan den Rijn, is op zoek naar enthousiaste rij-instructeurs om hun team te versterken. Het behalen van een rijbewijs is een belangrijke mijlpaal in het leven van velen, en Rijschool Toppie streeft ernaar om dit moment voor hun leerlingen onvergetelijk te maken door hoogwaardige begeleiding te bieden.