ActiVite

Lita Berkhout-Pos neemt na 28 jaar afscheid bij ActiVite: ‘’Het is heel dubbel’’

Lita Berkhout-Pos, bestuursvoorzitter bij ActiVite, gaat met vervroegd pensioen. Ze heeft 28 jaar met veel plezier bij de zorgorganisatie gewerkt. ‘’Ergens kijk ik er heel erg naar uit, maar het is nooit een goed moment om te stoppen. Gelukkig weet ik dat ik de organisatie in goede handen achterlaat.’’

Berkhout is sinds 1993 werkzaam bij stichting ActiVite. Als bestuursvoorzitter was het haar voornaamste taak om ervoor te zorgen dat de organisatie ‘in control’ bleef. In 28 jaar heeft zij dan ook heel wat meegemaakt, Berkhout heeft een hele lijst met mooie herinneringen aan haar tijd bij ActiVite.

Zo zijn er onder andere twee nieuwe verpleeghuizen in Alphen bijgekomen. ‘’Maar eigenlijk vind ik de dingen waarbij we wat extra’s hebben gedaan voor de bewoners van verpleeghuizen en klanten in de thuiszorg het mooiste. Zeker nu in de COVID-periode.’’ Daarnaast vindt Berkhout het bewonderingswaardig om werknemers te zien die zijn begonnen als helpende en na een paar jaar hun verpleegkundige diploma in hun hand hebben. ‘’Dat soort dingen kunnen mij net zo veel ontroeren als de opening van een nieuw verpleeghuis’’, laat Berkhout weten.

Tijd van rust

Nu is de tijd gekomen dat zij wat meer tijd aan haar familie kan besteden. ‘’Ik kan geloof ik wel drie maanden lang op familiebezoek voordat ik iedereen heb gehad.’’ Berkhout ziet haar toekomst als gepensioneerde al helemaal voor zich. ‘’Ik laat mijn huis verbouwen, ga schilderen, boeken lezen en zodra het weer kan wil ik meer van de wereld zien.’’ Maar het werk helemaal loslaten doet Berkhout niet. Zij is namelijk gemaakt voor de zorg. ‘’Ik neem nu even afstand. Alles even goed bekijken, maar daarna zal ik mij weer aansluiten bij de zorg. Zo heb ik al verschillende aanvragen gekregen om toe te treden tot een  Raad van Toezicht. Maar ik ga eerst met een collega hier een opleiding voor volgen, als ik iets doet, wil ik het wel goed doen,’’ glimlacht Berkhout.

Geen groot afscheid

Het afscheid van Berkhout kon door de coronamaatregelen niet groots worden gevierd. ‘’Maar daardoor was het wel allemaal intenser.’’ Zij kreeg voor haar jarenlange inzet in de zorg een koninklijke onderscheiding  behorend bij haar benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau uit handen van burgemeester Liesbeth Spies. ‘’De burgemeester speldde deze dan niet op, maar dat deed mijn man in de trouwzaal. Dat is toch wel heel bijzonder’’, aldus Berkhout. Een lintje krijgt je namelijk niet voor je betaalde baan, maar voor de dingen die je daar omheen doet. Maar Berkhout blijft bescheiden: ‘’Het is allemaal wel goed zo.’’

ActiVite heeft voor het afscheid van Berkhout een tijdschrift laten maken, genaamd ‘Lita’. Het is een replica van de LINDA, waarin vele collega’s wat hebben geschreven over Berkhout in kader van haar aankomende afscheid. ‘’Daarmee ben ik zo verrast.’’ Berkhout heeft heel erg genoten van haar afscheid en ze is hier zeker trots op. ‘’Maar ik ben ook wel iemand die met beide benen op de grond blijft staan. Het is gewoon een prachttent die ik achterlaat.’’ 

Ook de collega’s van Berkhout spreken vol lof over haar. ‘’Bestuurder met passie”, ‘’Een inspirerend en mooi mens, met een hart van goud’’ en ‘’’Volledig toegewijd aan cliënt en organisatie’’ zijn quotes van de collega’s van Berkhout in de ‘LITA’.

LITA

In goede handen

De Raad van Toezicht van ActiVite heeft Annemijn van Hemel, directeur Bedrijfsvoering, aangesteld als waarnemend bestuurder. Berkhout heeft er geen minuut over ingezeten hoe haar rol wordt overgenomen. ‘’Annemijn kent de organisatie al meer dan tien jaar en is extern al heel erg bekend. Dat maakt het ook wel makkelijker’’, aldus Berkhout. Ook met haar secretaresse heeft Berkhout 28 jaar samengewerkt. ‘’Het is fijn voor haar dat zij met Annemijn gaat samenwerken in plaats van dat er iemand van buitenaf de organisatie binnenkomt.’’


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie vandaag 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie vandaag 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.