Parkvilla
Advertorial Kunst en Cultuur

Live docu 60 jaar Golden Earring met Rinus Gerritsen

Op 9 juni is er in de Parkvilla theaterzaal eenmalig de live documentaire Behind the Music over 60 jaar Golden Earring. Een unieke inkijk in de muziek en het leven van de Golden Earring met ontwapenende, ontroerende en grappige situaties. Na afloop is er een Q&A op het podium met Golden Earring muzikant Rinus Gerritsen.

In Behind the Music neemt Rinus Gerritsen iedereen mee door de fascinerende geschiedenis van de Haagse band, die met de hit 'Radar Love' wereldwijd doorbrak: van de eerste muzikale stappen in een naoorlogse volkswijk in Den Haag, via verliesgevende Amerikaanse tours tot de verhalen achter de hits en achter de schermen. In de documentaire is te zien dat Rinus samen met Cesar Zuiderwijk (drummer) een interessante muziek clinic geeft en een aantal nummers met zijn Haagse vrienden van The Wizards, Nico Dijkshoorn en zijn dochter Natouch speelt.

Met wereldwijde hits als 'Radar Love', 'When The Lady Smiles', 'Twilight Zone' en vele andere klassiekers is Golden Earring misschien wel de grootste band die Nederland ooit heeft voortgebracht. Er is hernieuwde aandacht voor de band, hun muziek en de verhalen over de band. Vorig jaar interviewde popjournalist Martin Kuiper, Golden Earring lid Rinus Gerritsen in poppodium Paard in Den Haag. Niet eerder vertelde Rinus zo openhartig over de Earring, de onderlinge verhoudingen, grappige anekdotes over de diverse tours, het Amerika avontuur en de vriendschap.

Q&A

Na afloop van de documentaire is er een Q&A op het podium. Rinus wordt begeleid door popjournalist Martin Kuiper.


Meer nieuws

Advertorial Theater gisteren 17:50

Bijgeboekte voorstellingen met bekende namen bij Parkvilla

Het culturele seizoen loopt hetzelfde als een schooljaar: van september tot en met juli. Maar dat wil niet zeggen dat er in het seizoen geen theatervoorstellingen worden bijgeboekt. Op 16 mei komt Marcel van Roosmalen naar Parkvilla met zijn voorstelling Totaal 3 On Tour en op zondagmiddag 9 juni komen Rob Urgert en Joep van Deudekom met de De Verbinders.

Openbaar vervoer gisteren 16:45

In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van Arriva

Reizigers kunnen voortaan eenvoudig reizen en betalen door in- en uit te checken met de betaalpas. Nu nog zonder kortingen of abonnement. Daarnaast blijft het mogelijk om te reizen met de OV-chipkaart of om een kaartje te kopen bij de chauffeur. Reizen met de betaalpas is onderdeel van OVpay, de nieuwe manier van betalen in het ov.

Calamiteiten gisteren 16:25

N207-Oostkanaalweg afgesloten na ongeval

Op de N207-Oostkanaalweg, tussen Oranje Nassausingel en Nieuwkoopseweg, heeft zich een ongeval voorgedaan waarbij twee auto's en een vrachtwagen betrokken waren. Als gevolg hiervan is de weg momenteel afgesloten. Het verkeer staat vast tot en met Ter Aar.

Verkeer en vervoer gisteren 13:08

Europese Flitsmarathon: intensieve controles voor verkeersveiligheid

Van maandag 15 tot en met zondag 21 april houdt de Europese politieorganisatie Roadpol de zogenoemde 'flitsmarathon'. Er wordt die week in verschillende Europese landen, waaronder ook in Nederland, zowel overdag als 's nachts intensiever op snelheid gecontroleerd.