Theater Castellum
Advertorial Kunst en Cultuur

Livemuziek bij shantykoorfilm in Bioscoop Castellum

Op zondagmiddag 27 november staat Bioscoop Castellum in het teken van de shantykoren. Vlor aanvang van de film ‘Fisherman's Friends: One and All’ zijn er diverse leuke stands aanwezig en treedt het Alphense shantykoor De Kreunende Sluisdeuren live op. Het belooft een feestje te worden! Kaarten zijn nu te koop via de website.

Nederland is een echt korenland. Er zijn meer dan 100 shantykoren en dat is een groot verschil met buurland België, dat er nog geen tien heeft. Vandaar dat een film over zeemansliederen en het wel en wee van een shantykoor zeker niet mag ontbreken in Castellum!

Het Alphense shantykoor ‘De Kreunende Sluisdeuren’ trakteert de bezoekers voor aanvang en in de pauze op meerstemmige zeemansliederen. Ook zijn er diverse stand en is er een loterij in de pauze met mooie prijzen. Bezoekers zijn vanaf 12:00 uur welkom. Een kaartje voor deze gezellige middag kost € 13,50 en is inclusief een kopje koffie/thee en iets lekkers voor aanvang.

De tekst loopt door onder de afbeelding.

Fisherman-s-Friends_-One-and-All_st_10_jpg_sd-low.jpg

Synopsis film

In 2019 zagen we in ‘Fisherman's Friends’ hoe een visserskoor uit Cornwall met traditionele zeemansliederen onverwacht de hitlijsten bestormde. Het was het waargebeurde succesverhaal van het gelijknamige shantykoor. In de nieuwe film, die zich een jaar later afspeelt, hebben de mannen moeite met het uitbrengen van hun tweede album. Hoe moeten ze omgaan met de valkuilen en verleidingen van het succes, terwijl ze tegelijkertijd hun levenslange vriendschap in stand proberen te houden? En dat met hun allergrootste optreden voor de boeg: het beroemde Glastonbury festival...

Tickets

‘Fisherman's Friends: One and All’ is op zondag 27 november te zien in Bioscoop Castellum. De film begint om 13:00 uur (inloop 12:00 uur). Tickets zijn te koop via www.theatercastellum.nl.


Meer nieuws

Oud Alphen gisteren 16:54

Oud Alphen: De Raadhuisstraat

De Raadhuisstraat, de straat waar het kantoor van Alphens.nl nu staat, is genoemd naar het oude raadhuis van de voormalige gemeente Aarlanderveen. Na eeuwenlang vergaderd te hebben in herbergen als de Vergulde Wagen kreeg de toenmalige gemeente Aarlanderveen in de 19e eeuw een eigen raadhuis.

Advertorial Theater gisteren 15:41

Ronald Goedemondt komt naar Castellum

Goed nieuws: Ronald Goedemondt speelt momenteel zijn achtste avondvullende cabaretprogramma. Overal is hij tot en met december 2022 uitverkocht. Castellum heeft het echter voor elkaar gekregen dat hij op zondag 19 maart 2023 zijn voorstelling ‘Met knielende knikjes’ speelt voor het Alphense publiek. De kaartverkoop start op 13 december om 13:00 uur.

Politiek plein gisteren 14:29

Inbreng ChristenUnie in debat over begroting

Op 3 november 2022 werd in de gemeenteraad de begroting voor 2023 besproken en het beleid dat hiermee gevoerd zal gaan worden. Dit beleid is samengevat in het uitvoeringsprogramma 'Zichtbaar en dichtbij' van de coalitiepartijen. Aan dit debat leverde de ChristenUnie-fractie een inhoudsvolle bijdrage.

Feestdagen gisteren 13:12

Laat je vuurwerkafval ophalen op 2 januari 2023

Van het aftelen tot 00:00 uur en vuurwerk afsteken naar vuurwerkafval waar je niet zo veel mee kan. Voor het opruimen van dit vuurwerkafval wordt door de gemeente Alphen aan den Rijn een oplossing bedacht.

Limesjaar 2022 gisteren 11:58

ROMEINEN Rantsoenen

Het Romeinse leger zorgt normaal gesproken goed voor haar manschappen. Maar dat is niet altijd even gemakkelijk. De commandant moet voor voldoende rantsoenen zorgen en dat is zelfs in vredestijd een behoorlijke klus.

Advertorial Horeca gisteren 10:37

Dit jaar een unieke kerst bij restaurant Bon Bini

Restaurant Bon Bini in de Hooftstraat in Alphen aan den Rijn komt dit jaar met een uniek concept. Op eerste kerstdag 2022 kun jij bij Bon Bini, in samenwerking met de chef, zelf jouw kerstdiner samenstellen.