Theater Castellum
Advertorial Kunst en Cultuur

Livemuziek bij shantykoorfilm in Bioscoop Castellum

Op zondagmiddag 27 november staat Bioscoop Castellum in het teken van de shantykoren. Vlor aanvang van de film ‘Fisherman's Friends: One and All’ zijn er diverse leuke stands aanwezig en treedt het Alphense shantykoor De Kreunende Sluisdeuren live op. Het belooft een feestje te worden! Kaarten zijn nu te koop via de website.

Nederland is een echt korenland. Er zijn meer dan 100 shantykoren en dat is een groot verschil met buurland België, dat er nog geen tien heeft. Vandaar dat een film over zeemansliederen en het wel en wee van een shantykoor zeker niet mag ontbreken in Castellum!

Het Alphense shantykoor ‘De Kreunende Sluisdeuren’ trakteert de bezoekers voor aanvang en in de pauze op meerstemmige zeemansliederen. Ook zijn er diverse stand en is er een loterij in de pauze met mooie prijzen. Bezoekers zijn vanaf 12:00 uur welkom. Een kaartje voor deze gezellige middag kost € 13,50 en is inclusief een kopje koffie/thee en iets lekkers voor aanvang.

De tekst loopt door onder de afbeelding.

Fisherman-s-Friends_-One-and-All_st_10_jpg_sd-low.jpg

Synopsis film

In 2019 zagen we in ‘Fisherman's Friends’ hoe een visserskoor uit Cornwall met traditionele zeemansliederen onverwacht de hitlijsten bestormde. Het was het waargebeurde succesverhaal van het gelijknamige shantykoor. In de nieuwe film, die zich een jaar later afspeelt, hebben de mannen moeite met het uitbrengen van hun tweede album. Hoe moeten ze omgaan met de valkuilen en verleidingen van het succes, terwijl ze tegelijkertijd hun levenslange vriendschap in stand proberen te houden? En dat met hun allergrootste optreden voor de boeg: het beroemde Glastonbury festival...

Tickets

‘Fisherman's Friends: One and All’ is op zondag 27 november te zien in Bioscoop Castellum. De film begint om 13:00 uur (inloop 12:00 uur). Tickets zijn te koop via www.theatercastellum.nl.


Meer nieuws

Overige vandaag 13:48

Nieuwe voorzitter Stichting Vrienden van de Adventskerk

Stichting Vrienden van de Adventskerk heeft met ingang van deze maand weer een nieuwe enthousiaste voorzitter. Dirk Dirkzwager heeft de voorzittershamer opgepakt en zal samen met de andere vijf bestuursleden verder werken aan het behoud en het in goede conditie houden van de meer dan honderdjarige Adventskerk.

Onderwijs vandaag 11:40

Eindexamenkandidaten horen vandaag of ze geslaagd zijn

Vandaag is een spannende dag voor ongeveer 191.000 middelbare scholieren in Nederland. Zij horen namelijk of ze geslaagd zijn voor hun eindexamen. Als dat het geval is, kunnen zij de vlag uithangen met hun schooltas eraan. Voor degenen die niet geslaagd zijn, volgt binnenkort een herkansing. Het definitieve aantal geslaagden wordt pas in het najaar bekendgemaakt.  

Advertorial Voorstelling vandaag 09:51

Castellum viert Keti Koti met de gedenkwaardige voorstelling 'Tula & Juliet'

Dit jaar organiseert de gemeente Alphen aan den Rijn een driedaags evenement ter gelegenheid van Keti Koti, de herdenking van het koloniale en slavernijverleden en de viering van de afschaffing van de trans-Atlantische slavernij. Dit evenement staat tevens in het teken van de viering van vrijheid en gelijkwaardigheid. De eerste dag van dit driedaags evenement, maandag 1 juli, vindt plaats in Castellum met de voorstelling ‘Tula & Juliet, mijn overgrootmoeder de slavin’.

Calamiteiten gisteren 20:54

Twee gewonden na aanrijding tussen wielrenners

Dinsdagavond heeft een ongeluk plaatsgevonden op de Compierekade in Alphen aan den Rijn, waarbij wielrenners op elkaar zijn gebotst. Bij het ongeval raakten twee personen gewond.

Advertorial Eten en drinken gisteren 16:46

Ervaar de Aziatische keuken bij restaurant Yumei

Yu Mei is niet alleen de eigenaresse, maar ook de ziel van het restaurant. Haar passie voor koken komt voort uit haar jeugd in China, waar ze de kunst van het koken leerde van haar moeder. Met deze diepgewortelde kennis en liefde voor de Chinese keuken, brengt ze samen met haar kok elke dag authentieke gerechten naar haar klanten.