Archieffoto

Lizzy de Greef wint ITF Wheelchair Junior of the Year award

De Alphense rolstoeltennisster Lizzy de Greef (16) is door de International Tennis Federation (ITF) uitgeroepen tot junior rolstoeltennisster van het jaar.

De jonge rolstoeltennisster won de prijs bij de meisjes. Bij de jongens viel de Britse Dahnon Ward in de prijzen. Afgelopen februari werd De Greef voor het eerst wereldkampioen rolstoeltennissen bij de junioren. Dit was voor ITF een van de redenen om haar uit te roepen als winnaar van deze award.

“De Greef steeg naar nummer 1 op de wereldranglijst van meisjes na haar zege bij de Cruyff Foundation Junior Masters op Les Petits As in Tarbes in februari, de eerste internationale titel van de 16-jarige. Ze gaf ook blijk van een grote betrokkenheid bij de Nederlandse rolstoeltennisgemeenschap door haar rol te spelen in clinics op haar thuisclub, door zich in te zetten voor verschillende projecten van de Esther Vergeer Foundation en door deel te nemen aan een 24-uurs tennismarathon om geld in te zamelen voor het ALS-onderzoek”, aldus ITF.

Op de foto: De Greef die afgelopen februari voor het eerst wereldkampioen bij de junioren werd.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 19:59

MINERVA Gouden kans

Met stijgende verbazing zat ik achter mijn grote monitor naar de gemeenteraadsvergadering te kijken. Dat het debat over anderhalf uur gratis parkeren lastig zou worden, was vooraf wel te voorspellen. Maar de twist tijdens de stemming voor of tegen had niemand zien aankomen.

Algemeen gisteren 17:18

Hond Noesca schrikt van vuurwerk en is nu spoorloos

Vuurwerk: sommige Alphenaren vinden het prachtig om te zien, andere Alphenaren zijn geen fan. Zeker Alphenaren met huisdieren. Hond Noesca raakte deze week bijvoorbeeld vermist nadat ze schrok van vuurwerk.

Advertorial Winkels gisteren 16:33

Ontdek de heerlijke Primitivo van Posta Piana!

Rode bessen, kersen en vanille, deze aroma’s komen je tegemoet zodra je de fles Primitivo van Posta Piana openmaakt! Een topwijn afkomstig van het wijnhuis Cantine Paradiso, gehuisvest in de hak van Italië. Tot eind december koop je deze wijn nu extra voordelig bij wijnspeciaalzaak La Bodega ’87. Benieuwd naar het verhaal achter het wijnhuis en deze wijn en de actie? Lees meer!

Onderwijs en opvang gisteren 14:09

Sint verslaapt zich op De Windroos

Op basisschool PCB De Windroos was het vandaag wel een hele bijzondere vrijdag. Donderdag mochten de leerlingen hun schoen zetten, maar toen ze vrijdagochtend binnenkwamen, waren ze nog allemaal leeg.