Ashram College

Lizzy de Greef wint ITF Wheelchair Junior of the Year award

De Alphense rolstoeltennisster Lizzy de Greef (16) is door de International Tennis Federation (ITF) uitgeroepen tot junior rolstoeltennisster van het jaar.

De jonge rolstoeltennisster won de prijs bij de meisjes. Bij de jongens viel de Britse Dahnon Ward in de prijzen. Afgelopen februari werd De Greef voor het eerst wereldkampioen rolstoeltennissen bij de junioren. Dit was voor ITF een van de redenen om haar uit te roepen als winnaar van deze award.

“De Greef steeg naar nummer 1 op de wereldranglijst van meisjes na haar zege bij de Cruyff Foundation Junior Masters op Les Petits As in Tarbes in februari, de eerste internationale titel van de 16-jarige. Ze gaf ook blijk van een grote betrokkenheid bij de Nederlandse rolstoeltennisgemeenschap door haar rol te spelen in clinics op haar thuisclub, door zich in te zetten voor verschillende projecten van de Esther Vergeer Foundation en door deel te nemen aan een 24-uurs tennismarathon om geld in te zamelen voor het ALS-onderzoek”, aldus ITF.

Op de foto: De Greef die afgelopen februari voor het eerst wereldkampioen bij de junioren werd.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 23:28

Theater in de binnenstad of op buitenlocatie

De 3,6 miljoen die nodig is om het gebouw van Theater Castellum te redden, wordt nog niet door de gemeenteraad ter beschikking gesteld. Eerst moet naast dit voorstel een tweede voorstel worden gelegd om het theater samen met een aantal andere functies naar een andere locatie te verplaatsen.

Blog Opinie gisteren 20:00

MINERVA Theater

Binnen de Alphense politiek is het theater aan het Rijnplein een heet hangijzer. Er is al vanaf het prille begin gedoe over de kosten van dit theater. Dat Alphen-Stad een mooi groot en goed theater moet hebben, daar gaat het gesprek meestal niet over. Wel over de exploitatie en over de subsidie. En vooral over de financiële tekorten en de laatste jaren ook over de gebreken aan het gebouw.

Politiek gisteren 18:20

Wegen in zuidelijk deel gemeente blijven lastig probleem

Hoe leid je het verkeer in het zuiden van de gemeente Alphen aan den Rijn in goede banen? Dat was de hamvraag waar inwoners, organisaties en bedrijven hun zegje over deden tegenover de politieke partijen.

Overige gisteren 17:41

Bewoners van Verpleeghuis Oudshoorn genieten volop van pannenkoeken

Deze week is het feest voor de bewoners van Verpleeghuis Oudshoorn in Alphen. Medewerkers van de Alphense restaurants Maggie Blue, Wet ’n Wild en ’s Molenaarsbrug bakken namelijk pannenkoeken voor de bewoners. Uit de reacties blijkt wel dat dit erg gewaardeerd werd. “Pannenkoeken smaken drie keer lekkerder wanneer ze voor je gebakken worden.”