Alphens EV

Locaties voor 250 nieuwe laadpalen in de gemeente

Gemeente Alphen aan den Rijn wijst 250 nieuwe locaties aan voor openbare laadpalen. Er zijn er nu 150, waardoor het totale aantal mogelijkheden op 400 komt. De locaties zijn op een kaart geplaatst. Wie een aanvraag wil doen, kan zo een oogopslag een geschikte plek zien.

Alle nieuwe locaties waar een openbare laadpaal kan komen, zijn bekeken op de verspreiding in de gemeente en op de mogelijkheden voor een goede stroomaansluiting. Omdat tot nu toe de palen te goedkoop werden uitgegeven, is het legesbedrag voor de exploitant verhoogd van 103,40 naar 350 euro met ingang van 2020.

De kaart met locaties is gemaakt, omdat tot nu toe voor elke paal apart een locatie moest worden uitgezocht en een verkeersbesluit moest worden genomen. Met het aanwijzen van de 250 nieuwe potentiële plekken is dat voor al deze plekken nu in een keer geregeld.

Uiteraard blijven niet-openbare laadpalen of –kastjes op privéterrein ook gewoon mogelijk en tellen deze niet mee voor het totale aantal openbare plekken.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Overige vandaag 15:52

Gek van Fietsen is jouw nieuwe Qwic dealer

Sinds 1 oktober 2019 heeft Alphen aan den Rijn een nieuwe Qwic dealer. Met de sluiting van GABO Mobiliteitshuis is het dealerschap overgedragen aan Gek van Fietsen. Ook het onderhoud en het verzekeringswerk is overgenomen door het familiebedrijf. Huidige Qwic berijders hoeven zich dus geen zorgen te maken! Nog geen Qwic, maar wel interesse? Deze week zal de nieuwe collectie Qwic e-bikes in de showroom van Gek van Fietsen te zien zijn.  

Horeca vandaag 14:46

Restaurantweek: Tijsterman

Van 31 oktober tot en met 10 november 2019 wordt de Alphens Restaurantweek georganiseerd. Wij brengen je in de gelegenheid om kennis te maken met de beste restaurants in Alphen. Dit keer de beurt aan Tijsterman.

Overige vandaag 13:45

Mamacafé wint prijs

Donderdagavond 17 oktober was de prijsuitreiking van 'Fonds Alphen trakteert' vanwege hun 25 jarig bestaan. Het Mamacafé was één van de blijde genomineerden en heeft een bedrag van € 5000 mogen ontvangen.

Advertorial Overige vandaag 12:38

Verenigingen vieren hun winst met in totaal € 70.000

Woensdagavond 16 oktober heeft Rabobank Groene Hart Noord tijdens een feestelijke bijeenkomst in theater Castellum een totaalbedrag uitgekeerd van € 70.000 aan 80 verenigingen uit de gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem, Nieuwkoop, Zoeterwoude en kern Stompwijk.

Overige vandaag 11:46

Oudshoornse Kerk gaat verbouwen

De Oudshoornse Kerk gaat verbouwen. Fonds Alphen en omstreken steunt de verbouwing met € 15.000.