Alphens EV
Politiek

Locaties voor 250 nieuwe laadpalen in de gemeente

Gemeente Alphen aan den Rijn wijst 250 nieuwe locaties aan voor openbare laadpalen. Er zijn er nu 150, waardoor het totale aantal mogelijkheden op 400 komt. De locaties zijn op een kaart geplaatst. Wie een aanvraag wil doen, kan zo een oogopslag een geschikte plek zien.

Alle nieuwe locaties waar een openbare laadpaal kan komen, zijn bekeken op de verspreiding in de gemeente en op de mogelijkheden voor een goede stroomaansluiting. Omdat tot nu toe de palen te goedkoop werden uitgegeven, is het legesbedrag voor de exploitant verhoogd van 103,40 naar 350 euro met ingang van 2020.

De kaart met locaties is gemaakt, omdat tot nu toe voor elke paal apart een locatie moest worden uitgezocht en een verkeersbesluit moest worden genomen. Met het aanwijzen van de 250 nieuwe potentiële plekken is dat voor al deze plekken nu in een keer geregeld.

Uiteraard blijven niet-openbare laadpalen of –kastjes op privéterrein ook gewoon mogelijk en tellen deze niet mee voor het totale aantal openbare plekken.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

MINERVA Calimeroland
Blog Opinie gisteren 19:57

MINERVA Calimeroland

Het is inmiddels meer dan 5 jaar later. Je zou zeggen dat het oude zeer dan wel een keer voltooid verleden tijd is. Maar nee, in de kleine dorpjes die met de grote boze stad tot één gemeente Alphen aan den Rijn zijn gefuseerd, is het nog altijd kommer en kwel.