Alphens EV

Locaties voor 250 nieuwe laadpalen in de gemeente

Gemeente Alphen aan den Rijn wijst 250 nieuwe locaties aan voor openbare laadpalen. Er zijn er nu 150, waardoor het totale aantal mogelijkheden op 400 komt. De locaties zijn op een kaart geplaatst. Wie een aanvraag wil doen, kan zo een oogopslag een geschikte plek zien.

Alle nieuwe locaties waar een openbare laadpaal kan komen, zijn bekeken op de verspreiding in de gemeente en op de mogelijkheden voor een goede stroomaansluiting. Omdat tot nu toe de palen te goedkoop werden uitgegeven, is het legesbedrag voor de exploitant verhoogd van 103,40 naar 350 euro met ingang van 2020.

De kaart met locaties is gemaakt, omdat tot nu toe voor elke paal apart een locatie moest worden uitgezocht en een verkeersbesluit moest worden genomen. Met het aanwijzen van de 250 nieuwe potentiële plekken is dat voor al deze plekken nu in een keer geregeld.

Uiteraard blijven niet-openbare laadpalen of –kastjes op privéterrein ook gewoon mogelijk en tellen deze niet mee voor het totale aantal openbare plekken.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Coronavirus in Alphen vandaag 13:06

Jumbo Ten Brink kiest voor eenrichtingsverkeer in de winkel

Van hamsterwoede tot een nieuw deurbeleid. De supermarkten in Alphen hebben al heel wat maatregelen moeten doorvoeren in verband met het coronavirus. Jumbo Ten Brink Food in de Herenhof kiest nu zelfs voor eenrichtingsverkeer. Eigenaar Edwin ten Brink licht toe waarom.

Advertorial Horeca vandaag 11:23

Koop een dinerbon om Proeflokaal Bregje te steunen

Voor horecaondernemers zijn het zware tijden. Om Proeflokaal Bregje te helpen kun je jezelf belonen met een dinerbon voor een heerlijk etentje. Als de restaurants dan weer open zijn, kun je zelf beslissen wanneer je langskomt. Extra leuk: wij mogen een diner voor twee weggeven!