ICK Amsterdam
Advertorial Theater

Lokaal danstalent krijgt les van professioneel dansgezelschap in Castellum

Op vrijdag 18 november treedt het spraakmakende dansgezelschap ICK Amsterdam op in Castellum met de voorstelling We want it all. Speciaal voor de leerlingen van Balletschool Mirjam Ouwerkerk en Parkvilla Dans heeft Castellum een workshop georganiseerd. 

Leerlingen kunnen de voorstelling in combinatie met de één uur durende dansworkshop tegen gereduceerd tarief boeken. Deze workshop is één van de manieren waarmee het theater jong danstalent uit de gemeente Alphen aan den Rijn kennis laat maken met de professionele danswereld.

We want it all

ICK Amsterdam staat onder leiding van Emio Greco en Pieter C. Scholten; winnaars van de Gouden Zwaan 2021 voor hun grote bijdragen aan de Nederlandse dans. De voorstelling We want it all is een dynamische, afwisselende festival voorstelling van één uur; de perfecte kennismaking met het werk van dit toonaangevende gezelschap. Van Bach tot popmuziek van Queen, van theatraal tot sober en experimenteel, het komt allemaal voorbij.

Samenwerking dansscholen & Castellum 

Castellum is gestart met een speciaal initiatief ‘Castellum Dance Crew’ genaamd. Hiermee wil het theater leerlingen van Alphense dansscholen mee op reis nemen in de wereld van de professionele dans. Deze workshop in combinatie met de voorstelling is hier de tweede activiteit van. Gaandeweg hoopt het theater dat meer dansscholen zich aansluiten en organiseert het theater meer randactiviteiten bij de dansvoorstellingen in dit seizoen.

Workshop DS/DM 

Vrijdag 18 november vindt van 17:00 tot 18:00 uur de dansworkshop Double Skin/Double Mind plaats in Castellum. DS/DM is een dansmethode ontwikkeld door Emio Greco en Pieter C. Scholten, gegeven door een professionele docent, die verbonden is aan ICK Amsterdam. De oefeningen lopen organisch in elkaar over, veelal gestimuleerd door geluid en muziek.

Tickets

Kaarten voor de voorstelling zijn te koop via de website. Dansschool Mirjam Ouwerkerk en Parkvilla hebben een speciale code ontvangen, die hun leerlingen kunnen gebruiken om kaarten te kopen voor de voorstelling inclusief de workshop.


Meer nieuws

Oud Alphen vandaag 16:54

Oud Alphen: De Raadhuisstraat

De Raadhuisstraat, de straat waar het kantoor van Alphens.nl nu staat, is genoemd naar het oude raadhuis van de voormalige gemeente Aarlanderveen. Na eeuwenlang vergaderd te hebben in herbergen als de Vergulde Wagen kreeg de toenmalige gemeente Aarlanderveen in de 19e eeuw een eigen raadhuis.

Advertorial Theater vandaag 15:41

Ronald Goedemondt komt naar Castellum

Goed nieuws: Ronald Goedemondt speelt momenteel zijn achtste avondvullende cabaretprogramma. Overal is hij tot en met december 2022 uitverkocht. Castellum heeft het echter voor elkaar gekregen dat hij op zondag 19 maart 2023 zijn voorstelling ‘Met knielende knikjes’ speelt voor het Alphense publiek. De kaartverkoop start op 13 december om 13:00 uur.

Politiek plein vandaag 14:29

Inbreng ChristenUnie in debat over begroting

Op 3 november 2022 werd in de gemeenteraad de begroting voor 2023 besproken en het beleid dat hiermee gevoerd zal gaan worden. Dit beleid is samengevat in het uitvoeringsprogramma 'Zichtbaar en dichtbij' van de coalitiepartijen. Aan dit debat leverde de ChristenUnie-fractie een inhoudsvolle bijdrage.

Feestdagen vandaag 13:12

Laat je vuurwerkafval ophalen op 2 januari 2023

Van het aftelen tot 00:00 uur en vuurwerk afsteken naar vuurwerkafval waar je niet zo veel mee kan. Voor het opruimen van dit vuurwerkafval wordt door de gemeente Alphen aan den Rijn een oplossing bedacht.

Limesjaar 2022 vandaag 11:58

ROMEINEN Rantsoenen

Het Romeinse leger zorgt normaal gesproken goed voor haar manschappen. Maar dat is niet altijd even gemakkelijk. De commandant moet voor voldoende rantsoenen zorgen en dat is zelfs in vredestijd een behoorlijke klus.

Advertorial Horeca vandaag 10:37

Dit jaar een unieke kerst bij restaurant Bon Bini

Restaurant Bon Bini in de Hooftstraat in Alphen aan den Rijn komt dit jaar met een uniek concept. Op eerste kerstdag 2022 kun jij bij Bon Bini, in samenwerking met de chef, zelf jouw kerstdiner samenstellen.