Alphen Beweegt

Lokale finale NK Stoepranden een succes

Tientallen kinderen in Alphen aan den Rijn streden woensdag 16 september voor de eerste plek in de lokale finale van het Nederlands Kampioenschap Stoepranden, dat plaatsvond in het Europapark. Uiteindelijk gingen twee gelukkigen er met de winst vandoor.

Tekst loopt door onder het fotoalbum.

Foto album

NK Stoepranden  (foto: Alphen Beweegt)
NK Stoepranden  (foto: Alphen Beweegt)
NK Stoepranden  (foto: Alphen Beweegt)
NK Stoepranden  (foto: Alphen Beweegt)

In plaats van één grote landelijke finale in september, werden er dit jaar allerlei lokale finales georganiseerd verspreid door het land. Het NK werd georganiseerd door het goede doel Jantje Beton omdat zij spelen, bewegen en ontmoeten in zoveel mogelijk buurten in Nederland willen stimuleren.

De lokale finale werd gisteren georganiseerd door de buurtsportcoaches van Alphen Beweegt. Iedereen was welkom vanaf 14:00 uur, waarna in groepjes van vier werd gestreden om de titel ‘Winnaar van de lokale finale van het Nederlands Kampioenschap Stoepranden’. Zelfs wethouder Gert-Jan Schotanus heeft meegedaan aan de wedstrijd. ‘’Het was een hele gezellige middag in het Europapark’’, vertelt medeorganisator Robbin Hielkema.

Winnaars

Alle deelnemers ontvingen een oorkonde voor hun participatie. De nummers een, twee en drie ontvingen ook nog een medaille. Uiteindelijk gingen Kira en Joeri als winnaars naar huis, mét een mooie stoeprand. ‘’Stoepranden blijkt maar weer voor alle leeftijden te zijn, door deze mix ontstond er een leuke sfeer’’, aldus medeorganisator Robbin Hielkema.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 20:14

Tiny Houses zijn een grote uitdaging in Alphen-Stad

Het aanwijzen van locaties voor Tiny Houses is niet gemakkelijk. Dat zegt wethouder Gerard van As. "De grote uitdagingen zijn het vinden van locaties en voldoende grond die nodig is voor één tiny house." Van As ziet slechts een mogelijke locatie: Gnephoek-zuid. Het worden dan wel appartementen.

Blog Op reis met Naomi gisteren 19:33

Op reis met Naomi: "het leven is nu eenmaal niet altijd rozengeur en maneschijn"

Zo, die eerste week zit erop. En wat een week is het geweest! Ik ben letterlijk alle kanten op gegaan, er zijn veel emoties voorbij gekomen die van links naar rechts en van onder naar boven gaan. En het leven is niet altijd rozengeur en maneschijn, dus ik ga ook de andere kant met jullie delen. Mijn motto is immers ‘we hoeven ons nergens voor te schamen’. Daarbij houd ik van open- en eerlijkheid en transparantie.

Politiek gisteren 18:39

Lachgas op verschillende plekken voortaan verboden

Het gebruik van lachgas is voortaan verboden op een aantal locaties die zijn opgenomen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van Alphen aan den Rijn. Het gaat daarbij om beperken van hinder en beschermen van openbare orde, volksgezondheid en milieu.

Politiek gisteren 17:42

Bewoners tevreden over afvalinzameling door gemeente

Uit een onderzoek onder de inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn blijkt dat zij tevreden zijn over de afvalinzameling en over de manier waarop dit gebeurt. Het rapportcijfer voor de gemeente in 2020 is een 7,5 en dat is 0,1 punt hoger dan in 2017.