GroenLinks / PvdA
Advertorial Politiek plein

Lokale fracties PvdA en GroenLinks reageren op referendum

Op 17 juli 2023 werd de uitslag bekendgemaakt van het referendum onder leden van PvdA en GroenLinks: leden van allebei de partijen hebben er overweldigend mee ingestemd dat GroenLinks en PvdA met één lijst en één verkiezingsprogramma de landelijke verkiezingen ingaan. De lokale fracties van de partijen laten weten hier blij mee te zijn en uit te kijken naar verdere samenwerking tussen de partijen. 

GroenLinks fractievoorzitter Jose Huls legt uit: "Op deze manier kunnen we als links een vuist maken. Samen zijn we immers een van de grootste partijen in Nederland, misschien wel de grootste. Wij vinden het hoog tijd voor een groen, sociaal en progressief beleid. We kijken uit naar het landelijke verkiezingsplan en de campagne voor de Tweede Kamerverkiezing!"

Ook in Alphen aan den Rijn werken de twee politieke fracties de afgelopen maanden steeds vaker samen. "Dat bevalt goed", zegt PvdA fractievoorzitter Ernst-Jan Straver. "We hebben nog een kleine drie jaar tot de volgende gemeenteraadsverkiezingen. Dit geeft ons voldoende tijd om te kijken op welke manier we lokaal samen willen werken. Misschien ook wel met één lijst en één verkiezingsprogramma. Maar dat is iets waarover we uiteraard nog met onze leden in gesprek gaan. Ook lokaal geldt dat we samen een van de grootste partijen in Alphen zouden zijn. Dat biedt kansen om ook Alphen aan den Rijn groener en socialer te maken."

De vervroegde verkiezingen voor de Tweede Kamer zullen plaatsvinden op 22 november 2023.


Meer nieuws

Advertorial Winactie Sport vandaag 16:24

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!

Politie en handhaving vandaag 15:17

Jongen mishandeld op de Willemstraat

Gisteren, rond 15:30 uur, kreeg de politie Alphen aan den Rijn een melding van een mishandeling op de Willemstraat. Een jongen wilde daar gaan voetballen met zijn jongere broertje, toen een groep van tien jongens ook interesse toonde om mee te doen. Helaas namen zij echter de bal af en renden ermee weg. Toen de jongen zijn bal terug wilde halen, werd hij door vijf van deze jongens in elkaar geslagen.

Politie en handhaving vandaag 14:20

Politie onderzoekt inbraak op de Watermunt in Alphen aan den Rijn

Op vrijdag 19 april, omstreeks 20:15 uur, ontving de Politie Alphen aan den Rijn een melding van een inbraak op de Watermunt. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen 15:00 uur en 20:15 uur. Bij aankomst bleek het hele huis overhoop te zijn gehaald, wat het op dat moment nog moeilijk maakte om precies vast te stellen wat er allemaal was weggenomen.

Overige vandaag 13:55

Teken zijn weer actief: verhoogd risico op tekenbeten

Met het stijgen van de temperatuur en de komst van het voorjaar, trekken mensen er weer op uit. Echter, deze tijd van het jaar brengt ook een verhoogd risico op tekenbeten met zich mee. Dit blijkt uit een alarmerende stijging van het aantal tekenbeetmeldingen op Tekenradar.nl.

Advertorial Kinderen vandaag 12:36

Kinderfilms met ontbijtbuffet in meivakantie

Parkvilla heeft drie mooie films op het programma voor verschillende leeftijden. Dieren staan centraal deze vakantie en een aantal zijn gebaseerd op populaire kinderboeken.