Dierenambulance

Loslopende pauw Pauwlo weer herenigd met eigenaar

Pauw Pauwlo, die onlangs Kerk en Zanen op zijn kop zette, is terug bij zijn eigenaar. Dat meldt de dierenambulance.

Het was nogal een mysterie waar de pauw vandaan kwam, want toen de dierenambulance het dier wist te vangen, was het onduidelijk waar hij vandaan kwam. De dierenambulance heeft verschillende organisaties gebeld. Zo hadden ze de kinderboerderij en Museumpark Archeon gebeld, maar zij misten geen pauw. 

Nadat de pauw enige dagen bij de dierenambulance heeft gezeten kwam de eigenaar het dier halen. De vogel was wel een stukje van huis verwijderd, want hij komt net als de eigenaar uit Benthuizen. “De pauw was vermoedelijk met een vrachtwagen meegelift naar Alphen aan den Rijn”, laat de dierenambulance weten.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Weekoverzicht vandaag 16:59

Alphens.nl weekoverzicht: het nieuws van week 12 samengevat

Wat speelde er afgelopen week in Alphen aan den Rijn? Van boerenprotesten bij de PI Alphen en gedumpte containers met drugsafval tot aan een beschermde waterspitsmuis die Van der Valk in de weg zit. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht.

Advertorial Theater vandaag 15:33

Peter Pannekoek en Simone Kleinsma vervroegd in de verkoop

De voorbereidingen voor het nieuwe theaterseizoen dat in september van start gaat, zijn in volle gang. Hoewel het programma pas in mei bekend wordt gemaakt, kondigt Theater Castellum alvast twee grote namen aan: Peter Pannekoek komt in 2024 terug met ‘DNA’ en Simone Kleinsma is te zien in de gloednieuwe musical comedy ‘De Hospita’. Beide voorstellingen gaan vervroegd in de verkoop.

Oud Alphen vandaag 14:02

Oud Alphen: de vernieuwde Hofbrug was een ‘groote verbetering’

Wist jij dat je vroeger over de Hofbrug moest om naar het Hof van Alfen te gaan? Deze brug lag tussen de huidige Julianastraat en Prins Hendrikstraat. In de jaren ’30 werd de Hofbrug verbreed om het ook toegankelijk te maken voor auto’s.