SamenhuiS

Lotgenotenbijeenkomst voor mensen met alvleesklierkanker

Het Patiëntenplatform Living With Hope, het SamenhuiS en Scarabee, centra voor leven met en na kanker, nodigen getroffenen en hun naasten van harte uit voor een regionale lotgenotenbijeenkomst op donderdag 30 mei aanstaande.

Wanneer je de diagnose alvleesklierkanker krijgt, staat het fundament van je bestaan op z’n kop. Niets is meer vanzelfsprekend en dit heeft een enorme impact op zowel de patiënt als hun naasten. Naast de emotionele rollercoaster kunnen er veel vragen op je af komen. Hoe ga je hiermee om? Waar loop je tegenaan? Hoe reageert je omgeving en welke verwachtingen hebben jij en anderen? In een veilige omgeving je emoties delen en vragen bespreken met lotgenoten kan een grote steun zijn.

Thema’s zoals angst, onzekerheid, het gedwongen worden om anders te leven, chemotherapie en bijwerkingen, voeding, bewegen, en levenseindevragen zullen aan bod komen. Ieder heeft zijn of haar eigen verhaal en beleving, maar er zijn ook veel raakvlakken die gedeeld kunnen worden.

Geschoolde vrijwilligers en ervaringsdeskundigen zullen de bijeenkomst begeleiden.

Meer informatie over de bijeenkomst:

  • Voor: Mensen met alvleesklierkanker en hun naasten  
  • Wanneer: Donderdag 30 mei van 10:30 tot 12:30 uur, met aansluitend een lunch  
  • Waar: Scarabee, Oude Vest 17 in Leiden  
  • Aanmelden: Via de website of stuur een e-mail naar info@samenhuis.org.  
  • Contact: info@inloophuisscarabee.nl - 06-55413824

Deze bijeenkomst biedt een waardevolle gelegenheid om ervaringen uit te wisselen, steun te vinden en gezamenlijk antwoorden te zoeken op de vele vragen en uitdagingen die alvleesklierkanker met zich meebrengt.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 17:11

Feestelijke start bouw Watersportcentrum in Rijnhaven

Vandaag vond in de Rijnhaven een feestelijke bijeenkomst plaats ter viering van de start van de bouw van het toekomstbestendige watersportcentrum van Nova Watersport. Tijdens het evenement deelden eigenaren Floris en Rutger samen met Wethouder Gerard van As hun visie op de toekomst van het gebied en de rol van het nieuwe gebouw.

Evenement vandaag 16:59

Laatste kans! Beleef het EK Voetbal in Park Rijnstroom

Oranjefans, pak je kans! Morgen, op 21 juni, transformeert Park Rijnstroom in dé plek waar je moet zijn voor een onvergetelijke avond vol oranjegekte, live muziek en natuurlijk de spannende wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk, live te volgen op een reusachtig scherm.

Sport vandaag 15:37

Maxime Takken wint zilver op NK Tijdrijden

De 14-jarige Maxime Takken uit Alphen heeft gisteren een knappe prestatie geleverd door de zilveren medaille te winnen op het Nederlands Kampioenschap Tijdrijden in Steenbergen. Over een winderig parcours van 18,9 kilometer wist Maxime in de categorie Nieuweling-meisjes (U17) een gemiddelde snelheid van ruim 38 km/u te behalen, wat haar een tweede plaats opleverde.

Calamiteiten vandaag 15:05

Zwaarbewapende politie-eenheid rijdt verdachte klem op N207

Donderdag is de auto van een verdachte klemgereden door een gespecialiseerde, zwaarbewapende eenheid van de politie. De N207, de provinciale weg tussen Alphen aan den Rijn en Boskoop, werd speciaal voor de arrestatie in beide richtingen afgesloten.

Politiek vandaag 14:28

Bezwaren tegen komst AZC aan Genielaan Alphen aan den Rijn

De voorgenomen vestiging van een asielzoekerscentrum (AZC) aan de Genielaan in Alphen aan den Rijn stuit op bezwaren van omwonenden. Op woensdag 19 juni vond een belangrijke hoorzitting plaats, voorafgaand aan de aankomende beslissing over de omgevingsvergunning.

Evenement vandaag 13:02

Romeinse Dag in Alphen aan den Rijn volledig uitverkocht

De Romeinse Dag op vrijdag 28 juni in het Alphense stadshart is volledig uitverkocht. Op deze dag wordt Alphen-Stad omgetoverd tot een levendig Romeins dorp voor alle leeftijden, met een gevarieerd programma dat onder andere een speurtocht en Romeinse vaartochten omvat. Helaas zijn alle beschikbare tijdsloten voor de Romeinse vaartochten volgeboekt.