Theater Castellum

Ludieke actie 'Kapsalon Theater' niet in Alphense theaters: "Wij focussen ons op het heropeningsplan”

Theaters verspreid door heel het land worden vandaag eenmalig omgebouwd tot kapsalon, maar niet in Alphen aan den Rijn. Theater Castellum legt uit waarom zij niet meedoen.

Kapsalon Theater is een initiatief van Sanne Wallis de Vries en Diederik Ebbinge. Met deze ludieke actie wordt aandacht gevraagd voor de nijpende situatie in de culturele sector. “Geknipt worden terwijl je eindelijk weer even kan genieten van de podiumkunsten, waarbij zo nauwgezet mogelijk alle regels van de coronamaatregelen worden gevolgd. Hoe verantwoord kan een actieplan zijn?”, zo luidt het.

Theater Castellum, dat de afgelopen maanden gesloten was in verband met een grootschalige verbouwing, heeft er net als Parkvilla voor gekozen om niet mee te doen aan deze ludieke actie. “Wij hebben ervoor gekozen geen KapsalonTheater in te richten voor een dag en focussen op het heropeningsplan dat de Taskforce Cultuur en Creatieve Industrie heeft opgesteld”, laat Castellum in een statement weten.

Dit plan koppelt besmettingsrisico’s met daarbij passende beperkingen en steunmaatregelen. “Zo kunnen podia en producenten vooraf afspraken maken over hoe te handelen. Door maatregelen minstens een week vooraf aan te kondigen kunnen podia, producenten en publiek tijdig anticiperen.” De presentatie van dit plan staat voor vandaag op de agenda.

Ondanks dat Castellum zelf niet meedoet aan de actie, juicht het theater dit initiatief wel toe. “Dat men snakt naar kunst en cultuur is gezien de populariteit ervan weer extra duidelijk geworden. Het is dan ook goed dat er op deze manier aandacht wordt gevraagd voor het feit dat de cultuursector nog altijd onterecht op slot zit.”

Castellum vervolgt: “Wat ons betreft is het belangrijkste nu dat er vaart wordt gemaakt met het heropenen van de culturele sector. Wij zijn daarom ook blij dat het Veiligheidsberaad het kabinet oproept om de regels voor cultuur en horeca te versoepelen en daar snel duidelijkheid over te geven.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 11:49

Rijschool Toppie zoekt gedreven rij-instructeurs voor hun team

Rijschool Toppie, een rijschool in Alphen aan den Rijn, is op zoek naar enthousiaste rij-instructeurs om hun team te versterken. Het behalen van een rijbewijs is een belangrijke mijlpaal in het leven van velen, en Rijschool Toppie streeft ernaar om dit moment voor hun leerlingen onvergetelijk te maken door hoogwaardige begeleiding te bieden.

Feestdagen vandaag 10:01

Bekijk hier alle activiteiten voor Koningsdag 2024!

Dit weekend viert heel Nederland de verjaardag van de koning, en ook in Alphen aan den Rijn belooft het een feestelijke dag te worden! Benieuwd naar wat jij kunt doen zaterdag? Lees snel verder!

Advertorial Evenementen vandaag 09:07

Word vriend van het Bevrijdingsfestival

Het is bijna zover. Op 5 mei vieren we onze vrijheid met het gratis Bevrijdingsfestival in het centrum van Alphen. Vind jij het belangrijk om elk jaar stil te blijven staan bij onze vrijheid? En houd je ook van een feestje? Word dan Vriend van het Bevrijdingsfestival en doneer eenmalig een bedrag naar keuze.

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek gisteren 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.