Luisteren naar Liesbeth Spies tijdens voorleesontbijt

Woensdag 25 januari startte de Nationale Voorleesdagen in de bibliotheek in Alphen aan den Rijn met een voorleesontbijt. Peuters van kwamen vanuit verschillende kinderdagverblijven langs om naar een verhaal te luisteren en te genieten van een ontbijtje.

Burgemeester Liesbeth Spies was deze ochtend aanwezig om voor te lezen en had de volle aandacht van de kinderen. Zij las het verhaal van 'De kleine walvis' op een zeer begrijpelijke manier voor en betrok de kinderen in het verhaal. Na een lekker ontbijtje gingen de kinderen tevreden terug met een kleurplaat van het prentenboek.

Nationale Voorleesdagen
De Nationale Voorleesdagen zijn bedoeld om het voorlezen aan baby’s, peuters en kleuters te bevorderen. Ieder jaar wordt er een Prentenboek van het Jaar gekozen, dit jaar is dat ‘De kleine walvis’ van Benji Davies. Dit boek en andere prentenboeken zijn natuurlijk te vinden in de Bibliotheek.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Eten en drinken gisteren 16:52

Ray’s Barbecue Place deelt recept voor Beef Rib Fingers

De ribs van varkensvlees kennen we allemaal, maar de Beef Rib Fingers zijn nog redelijk onbekend. Zonde want deze ribs zijn niet alleen heerlijk maar ook in relatief korte tijd te bereiden. Daarom heeft Ray van Ray’s Barbecue Place besloten zijn heerlijke recept voor Beef Rib Fingers te delen.

Evenementen gisteren 15:18

Programma VakantieSpel 2022 is bekend!

Het is nu toch echt bijna zover. Het VakantieSpel 2022 gaat maandag 15 augustus van start. De organisatie kijkt ernaar uit om alle deelnemers en vrijwilligers weer te kunnen ontvangen. Het programma voor Het VakantieSpel 2022 is inmiddels ook bekend.

Advertorial Kunst en Cultuur gisteren 12:34

Nieuwe seizoen Royal Opera House bij Parkvilla

Parkvilla brengt live opera en ballet op het grote doek vanuit het wereldberoemde Royal Opera House in Covent Garden, Londen. Voorstellingen die worden ervaren of je er zelf bij bent. Dit seizoen met klassiekers als The Nutcracker, Aida en Madama Butterfly, maar ook twee premières: Mayerling en The Royal Ballet: A Diamond Celebration.

Politie en handhaving gisteren 11:49

Go Sharing scooters blokkeren Van Boetzelaerstraat

In de Van Boetzelaerstraat in Alphen aan den Rijn staan sinds afgelopen weekend een flink aantal scooters van het verhuurbedrijf GO Sharing. Politieagent F. Heijmink maakte daar een melding van.