Archieffoto

Maak je klaar voor het Schaapscheerdersfeest op 28 mei

Ieder jaar ontdoet stichting Alphense Kinderboerderijen de schapen weer van hun warme wollen vacht. Weg met die dikke jas, kom maar op met het warme weer! Ben jij er ook bij?

Vorig jaar was het schaapscheerdersfeest een daverend succes: "Wat hebben wij allemaal genoten! Echt een feestje", aldus stichting Alphense Kinderboerderijen. Ook dit jaar zijn de schaapjes weer over de dam en vieren ze hun traditionele schaapscheerdersfeest op zondag 28 mei. Een feest zonder bezoekers is echter geen echt feest. "Alleen samen met jou kunnen wij er een leuke dag van maken!"

Braderie

Op het erf is er een ambachtelijke markt met leuke braderiekraampjes en zelfgemaakte producten. Verwen jezelf met een leuk cadeau of maak iemand anders er blij mee. Voor de nieuwsgierigen onder ons is er te zien hoe je kaas maakt en voor de creatievelingen zijn er kaaspakketten te koop om zelf thuis kaas te maken. Een kant-en-klaar kaasje bij de kaasboer kopen kan natuurlijk ook.

Voor de kids zijn er ook leuke activiteiten; skelter rijden, broodjes bakken, springen op het springkussen en natuurlijk zijn er pony's. Voor de échte waaghalzen is er ook een bungee-trampoline. Wie durft? Wie het wat rustiger aan wil doen, kan met een scorekaart de allerhoogste score proberen te behalen met échte Oud-Hollandse spellen.

En heb je van al die activiteiten trek gekregen? Op het food-plein kun je oer-hollandse lekkernijen versmaden. Speciaal voor deze gelegenheid is ook de limonadekoe van stal gehaald, dus melken maar. En het opleidingsorkest ‘Door Samenwerking Sterk’ zal samen met zanger Marco Laros gegarandeerd de voetjes van de vloer krijgen.

Kosten

Kom jij ook naar kinderboerderij Zegersloot? Voor volwassenen vragen ze een kleine bijdrage van € 2. Kinderen kunnen gratis naar binnen. "Wij werken dit jaar met muntjes die ieder evenement geldig zijn. Pinnen kan, maar kost € 0,25 extra in verband met de kosten", aldus de organisatie. Alle betalingen komen ten goede aan de geiten, schapen, konijnen, kippen en de rest van de beestenboel.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige gisteren 13:48

Nieuwe voorzitter Stichting Vrienden van de Adventskerk

Stichting Vrienden van de Adventskerk heeft met ingang van deze maand weer een nieuwe enthousiaste voorzitter. Dirk Dirkzwager heeft de voorzittershamer opgepakt en zal samen met de andere vijf bestuursleden verder werken aan het behoud en het in goede conditie houden van de meer dan honderdjarige Adventskerk.

Onderwijs gisteren 11:40

Eindexamenkandidaten horen vandaag of ze geslaagd zijn

Vandaag is een spannende dag voor ongeveer 191.000 middelbare scholieren in Nederland. Zij horen namelijk of ze geslaagd zijn voor hun eindexamen. Als dat het geval is, kunnen zij de vlag uithangen met hun schooltas eraan. Voor degenen die niet geslaagd zijn, volgt binnenkort een herkansing. Het definitieve aantal geslaagden wordt pas in het najaar bekendgemaakt.  

Advertorial Voorstelling gisteren 09:51

Castellum viert Keti Koti met de gedenkwaardige voorstelling 'Tula & Juliet'

Dit jaar organiseert de gemeente Alphen aan den Rijn een driedaags evenement ter gelegenheid van Keti Koti, de herdenking van het koloniale en slavernijverleden en de viering van de afschaffing van de trans-Atlantische slavernij. Dit evenement staat tevens in het teken van de viering van vrijheid en gelijkwaardigheid. De eerste dag van dit driedaags evenement, maandag 1 juli, vindt plaats in Castellum met de voorstelling ‘Tula & Juliet, mijn overgrootmoeder de slavin’.

Calamiteiten 11 jun. 2024 20:54

Twee gewonden na aanrijding tussen wielrenners

Dinsdagavond heeft een ongeluk plaatsgevonden op de Compierekade in Alphen aan den Rijn, waarbij wielrenners op elkaar zijn gebotst. Bij het ongeval raakten twee personen gewond.

Advertorial Eten en drinken 11 jun. 2024 16:46

Ervaar de Aziatische keuken bij restaurant Yumei

Yu Mei is niet alleen de eigenaresse, maar ook de ziel van het restaurant. Haar passie voor koken komt voort uit haar jeugd in China, waar ze de kunst van het koken leerde van haar moeder. Met deze diepgewortelde kennis en liefde voor de Chinese keuken, brengt ze samen met haar kok elke dag authentieke gerechten naar haar klanten.