Archieffoto

Maak je klaar voor het Schaapscheerdersfeest op 28 mei

Ieder jaar ontdoet stichting Alphense Kinderboerderijen de schapen weer van hun warme wollen vacht. Weg met die dikke jas, kom maar op met het warme weer! Ben jij er ook bij?

Vorig jaar was het schaapscheerdersfeest een daverend succes: "Wat hebben wij allemaal genoten! Echt een feestje", aldus stichting Alphense Kinderboerderijen. Ook dit jaar zijn de schaapjes weer over de dam en vieren ze hun traditionele schaapscheerdersfeest op zondag 28 mei. Een feest zonder bezoekers is echter geen echt feest. "Alleen samen met jou kunnen wij er een leuke dag van maken!"

Braderie

Op het erf is er een ambachtelijke markt met leuke braderiekraampjes en zelfgemaakte producten. Verwen jezelf met een leuk cadeau of maak iemand anders er blij mee. Voor de nieuwsgierigen onder ons is er te zien hoe je kaas maakt en voor de creatievelingen zijn er kaaspakketten te koop om zelf thuis kaas te maken. Een kant-en-klaar kaasje bij de kaasboer kopen kan natuurlijk ook.

Voor de kids zijn er ook leuke activiteiten; skelter rijden, broodjes bakken, springen op het springkussen en natuurlijk zijn er pony's. Voor de échte waaghalzen is er ook een bungee-trampoline. Wie durft? Wie het wat rustiger aan wil doen, kan met een scorekaart de allerhoogste score proberen te behalen met échte Oud-Hollandse spellen.

En heb je van al die activiteiten trek gekregen? Op het food-plein kun je oer-hollandse lekkernijen versmaden. Speciaal voor deze gelegenheid is ook de limonadekoe van stal gehaald, dus melken maar. En het opleidingsorkest ‘Door Samenwerking Sterk’ zal samen met zanger Marco Laros gegarandeerd de voetjes van de vloer krijgen.

Kosten

Kom jij ook naar kinderboerderij Zegersloot? Voor volwassenen vragen ze een kleine bijdrage van € 2. Kinderen kunnen gratis naar binnen. "Wij werken dit jaar met muntjes die ieder evenement geldig zijn. Pinnen kan, maar kost € 0,25 extra in verband met de kosten", aldus de organisatie. Alle betalingen komen ten goede aan de geiten, schapen, konijnen, kippen en de rest van de beestenboel.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Gemeente gisteren 17:30

Gespannen sfeer bij bijeenkomst tijdelijke huisvesting Steekterweg

Woensdagavond vond een informatiebijeenkomst over tijdelijke opvang voor Oekraïners aan de Steekterweg plaats. Dit omdat er onder bewoners onrust heerst over de locatie en de aantallen die opgevangen zullen worden. Het werd een verhitte avond.

Evenementen gisteren 16:23

Kaartverkoop Zomerspektakel gesloten: vrijdagavond volledig uitverkocht

Nog heel even en dan is het weer zover: het Zomerspektakel aan het Meer. Met elk jaar zo’n 70.000 bezoekers in één weekend belooft het ook dit jaar een knallende editie te worden. Dat Alphenaren er zin in hebben blijkt uit de kaartverkoop; de tickets voor de vrijdagavond zijn volledig uitverkocht.

Advertorial Sport gisteren 14:03

Padellen met jouw sportvereniging bij Sunset Padel

Het sportseizoen zit er voor veel sportclubs (bijna) op. Stilzitten doe je natuurlijk niet, dus probeer eens een andere toffe sport en blijf lekker fit. Kom padellen bij Sunset Padel met je teamgenoten! Sportverenigingen kunnen nu tot 1 juli gebruik maken van een speciale actie. 

Calamiteiten gisteren 12:52

Ambulancedienst waarschuwt voor valse meldingen: “Besef welke gevolgen het heeft”

Afgelopen weekend kreeg de ambulancedienst een melding van een vermeende reanimatie. Eenmaal aangekomen bij de desbetreffende woning bleek het om een valse melding te gaan. De ambulancedienst neemt je mee in hun belevenis van die dag. “Besef jij welke gevolgen het heeft als je denkt een grapje met iemand uit te halen?”

Evenementen gisteren 11:41

Alles wat je moet weten voordat je naar het Zomerspektakel aan het Meer gaat

Het Zomerspektakel aan het Meer staat voor de deur. De laatste 100 kaarten zijn gisteren in de verkoop gegaan en de organisatie verwacht vandaag uit te kopen. Om ervoor te zorgen dat jij goed voorbereid naar het festival kunt gaan, hebben we alle essentiële informatie voor je op een rijtje gezet.