Maak kennis met de #1 en #2 van PvdA Alphen aan den Rijn: Ernst-Jan Straver en Rebecca Sterk

Grote kans dat jij misschien niet goed weet op wie je bij de aankomende gemeenteraadsverkiezingen kunt stemmen. De PvdA helpt je daar graag een handje mee. Maak kennis met de nummers 1 en 2 van de Partij van de Arbeid van Alphen aan den Rijn en laat ze je overtuigen om op 16 maart sociaal te stemmen.

In het dagelijks leven ben jij?

Ernst-Jan Straver: "Werkzaam in de automatisering bij Tamoil Nederland een oliemaatschappij. Daarnaast ben ik sinds 2002 als raadslid actief voor de PvdA. Eerst in Boskoop en met een korte onderbreking sinds 2015 in Alphen aan den Rijn. Thuis ben ik vader van Viggo (11) en Quinn (5) en getrouwd met Marlous en wonen wij in de Snijdelwijk in Boskoop."
Rebecca Sterk: "Ambtenaar bij de Gemeente Zoetermeer. Ik heb jaren in de uitvoering van het Sociaal Domein gewerkt, onder andere op het gebied van de Participatiewet, minimaregelingen en daklozenvoorzieningen. Sinds kort heb ik de overstap gemaakt naar een beleidsfunctie en ben ik verantwoordelijk voor het lokale onderwijsbeleid en de aanpak laaggeletterdheid."

Jij wordt gelukkig van?

EJS: "’s Avonds thuiskomen en dan even stoeien en knuffelen met mijn kinderen."
RS: "Lang wandelen met de hond en daarna op de bank neerploffen met een goed boek."

Jij wordt boos van?

EJS: "De groeiende ongelijkheid in onze samenleving en de soms schrijnende gevolgen in het leven van mensen. Kinderen die niet mee kunnen doen, ouders die in de rij moeten staan bij de voedselbank. In een land als Nederland zou dit niet nodig moeten zijn."
RS: "Onrechtvaardigheid en bekrompenheid. Anno 2022 moet er geen ruimte meer zijn voor het onrechtvaardig behandelen van burgers omdat het ‘nou eenmaal zo gaat’."

De mooiste plekjes in de gemeente vind jij?

EJS: "Varen in een boot tussen de tuinderijen in Boskoop-Oost. Het is er rustig en sommige tuinen zijn ware kunstwerken."
RS: "De Zegerplas, maar alleen op een heel specifiek moment: op een hele vroege, mistige zondagochtend als er verder helemaal niemand te vinden is en de vogels en eenden langzaam wakker worden."

Jouw speerpunt is?

EJS: "Zorgen voor een betere leefbaarheid in onze straten en buurten. Nog te vaak krijgen we te maken met inbraak of vernieling, het moet veiliger. Daarnaast blijft de bereikbaarheid een groot aandachtspunt en dit moet nu voor de omgeving worden opgelost."
RS: "Dat Alphen aan den Rijn een gemeente is waar iedereen zich gezien voelt. Dat iedereen geholpen kan worden wanneer nodig, en niemand buiten de boot valt."

Lees hier verder over de plannen van de PvdA Alphen aan den Rijn.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Evenementen vandaag 15:50

Laatste 500 tickets voor de Zomerspektakel Vrijdag nu in de verkoop

Sta jij straks op het Zomerspektakel aan het Meer om zoals vanouds lekker te zingen en te dansen op muziek van Anouk, Snelle en Kensington? Scoor dan nog snel je tickets, want met tweeënhalve week op de teller zijn er nog maar 500 kaarten beschikbaar.

Advertorial Maatschappelijk vandaag 15:01

Nieuw initiatief in de regio: “De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden”

Gelijke kansen voor alle kinderen. Het is een mooi uitgangspunt, maar de praktijk is weerbarstig. Afgelopen jaren nam de kansenongelijkheid in de regio Leiden-Haaglanden verder toe. Door de coronacrisis raakten kinderen in een achterstandssituatie verder achterop. De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden wil daar verandering in brengen. Door financiële ondersteuning van concrete projecten zoals extra taallessen of de coaching van ouders.

Politiek vandaag 14:16

Aanleg fietsbrug over Aarkanaal start na de zomer

Na enige vertraging plus oplopende kosten wordt de geplande fietsbrug over het Aarkanaal in het verlengde van de Burgemeester Bruins Slotsingel na de zomer aangelegd. Naar verwachting kunnen de eerste Alphense fietsers en voetgangers in het voorjaar van 2024 de brug in gebruik nemen.

Wonen en bouwen vandaag 13:29

Sloopterrein Rode Dorp wordt vanaf donderdag eindelijk volledig afgesloten

Aankomende donderdag en vrijdag wordt in het Rode Dorp dan eindelijk de gehele bouwplaats voor de nieuwbouw van fase 2 afgesloten met hekken. “Daarmee maken we een afgesloten bouwplaats, een veilige omgeving waarbinnen we de oude woningen kunnen slopen en de nieuwe woningen kunnen opbouwen.”