Advertorial Politiek plein

Maak kennis met de #1 en #2 van PvdA Alphen aan den Rijn: Ernst-Jan Straver en Rebecca Sterk

Grote kans dat jij misschien niet goed weet op wie je bij de aankomende gemeenteraadsverkiezingen kunt stemmen. De PvdA helpt je daar graag een handje mee. Maak kennis met de nummers 1 en 2 van de Partij van de Arbeid van Alphen aan den Rijn en laat ze je overtuigen om op 16 maart sociaal te stemmen.

In het dagelijks leven ben jij?

Ernst-Jan Straver: "Werkzaam in de automatisering bij Tamoil Nederland een oliemaatschappij. Daarnaast ben ik sinds 2002 als raadslid actief voor de PvdA. Eerst in Boskoop en met een korte onderbreking sinds 2015 in Alphen aan den Rijn. Thuis ben ik vader van Viggo (11) en Quinn (5) en getrouwd met Marlous en wonen wij in de Snijdelwijk in Boskoop."
Rebecca Sterk: "Ambtenaar bij de Gemeente Zoetermeer. Ik heb jaren in de uitvoering van het Sociaal Domein gewerkt, onder andere op het gebied van de Participatiewet, minimaregelingen en daklozenvoorzieningen. Sinds kort heb ik de overstap gemaakt naar een beleidsfunctie en ben ik verantwoordelijk voor het lokale onderwijsbeleid en de aanpak laaggeletterdheid."

Jij wordt gelukkig van?

EJS: "’s Avonds thuiskomen en dan even stoeien en knuffelen met mijn kinderen."
RS: "Lang wandelen met de hond en daarna op de bank neerploffen met een goed boek."

Jij wordt boos van?

EJS: "De groeiende ongelijkheid in onze samenleving en de soms schrijnende gevolgen in het leven van mensen. Kinderen die niet mee kunnen doen, ouders die in de rij moeten staan bij de voedselbank. In een land als Nederland zou dit niet nodig moeten zijn."
RS: "Onrechtvaardigheid en bekrompenheid. Anno 2022 moet er geen ruimte meer zijn voor het onrechtvaardig behandelen van burgers omdat het ‘nou eenmaal zo gaat’."

De mooiste plekjes in de gemeente vind jij?

EJS: "Varen in een boot tussen de tuinderijen in Boskoop-Oost. Het is er rustig en sommige tuinen zijn ware kunstwerken."
RS: "De Zegerplas, maar alleen op een heel specifiek moment: op een hele vroege, mistige zondagochtend als er verder helemaal niemand te vinden is en de vogels en eenden langzaam wakker worden."

Jouw speerpunt is?

EJS: "Zorgen voor een betere leefbaarheid in onze straten en buurten. Nog te vaak krijgen we te maken met inbraak of vernieling, het moet veiliger. Daarnaast blijft de bereikbaarheid een groot aandachtspunt en dit moet nu voor de omgeving worden opgelost."
RS: "Dat Alphen aan den Rijn een gemeente is waar iedereen zich gezien voelt. Dat iedereen geholpen kan worden wanneer nodig, en niemand buiten de boot valt."

Lees hier verder over de plannen van de PvdA Alphen aan den Rijn.


Meer nieuws

Werken gisteren 16:51

Vacatureoverzicht: de nieuwste vacatures van week 13

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Blog Satire Politiek gisteren 15:13

Dom? Je kan nog altijd raadslid worden

Gemeentepolitiek is vaak saai. Van de meeste punten op de raadsagenda staat van te voren al vast wat de uitkomst van een stemming zal zijn.

Advertorial Gezondheid en welzijn gisteren 15:03

WIJdezorg behaalt zilver met Milieuthermometer Zorg

WIJdezorg, een organisatie met zeven zorglocaties in het Groene Hart, heeft zich gecertificeerd voor niveau zilver van de Milieuthermometer Zorg. Op 28 maart 2023 nam bestuurder Marian van Roosmalen een van de certificaten in ontvangst.

Overige gisteren 11:23

Alphense Danjil te zien in ‘Better than Ever’ op RTL4

Op donderdag 6 april is de Alphense Danjil Tuhumena te zien op RTL4 tijdens het programma ‘Better than Ever’. Hij zal tijdens dit programma samen met vier andere zangers/zangeressen, Waylon en Martijn Krabbé terugkijken op de afgelopen elf jaar.

Advertorial Horeca gisteren 09:32

Vier Pasen met een heerlijk McDonald’s Paasontbijt

McDonald’s Alphen Drive viert Pasen samen met jou! Het is niet alleen bijna Pasen, maar het is ook bijna de eerste editie van het McDonald’s Paasontbijt, op eerste en tweede paasdag. Klinkt leuk, maar hoe ziet zoiets eruit?