Maak kennis met de #1 en #2 van PvdA Alphen aan den Rijn: Ernst-Jan Straver en Rebecca Sterk

Grote kans dat jij misschien niet goed weet op wie je bij de aankomende gemeenteraadsverkiezingen kunt stemmen. De PvdA helpt je daar graag een handje mee. Maak kennis met de nummers 1 en 2 van de Partij van de Arbeid van Alphen aan den Rijn en laat ze je overtuigen om op 16 maart sociaal te stemmen.

In het dagelijks leven ben jij?

Ernst-Jan Straver: "Werkzaam in de automatisering bij Tamoil Nederland een oliemaatschappij. Daarnaast ben ik sinds 2002 als raadslid actief voor de PvdA. Eerst in Boskoop en met een korte onderbreking sinds 2015 in Alphen aan den Rijn. Thuis ben ik vader van Viggo (11) en Quinn (5) en getrouwd met Marlous en wonen wij in de Snijdelwijk in Boskoop."
Rebecca Sterk: "Ambtenaar bij de Gemeente Zoetermeer. Ik heb jaren in de uitvoering van het Sociaal Domein gewerkt, onder andere op het gebied van de Participatiewet, minimaregelingen en daklozenvoorzieningen. Sinds kort heb ik de overstap gemaakt naar een beleidsfunctie en ben ik verantwoordelijk voor het lokale onderwijsbeleid en de aanpak laaggeletterdheid."

Jij wordt gelukkig van?

EJS: "’s Avonds thuiskomen en dan even stoeien en knuffelen met mijn kinderen."
RS: "Lang wandelen met de hond en daarna op de bank neerploffen met een goed boek."

Jij wordt boos van?

EJS: "De groeiende ongelijkheid in onze samenleving en de soms schrijnende gevolgen in het leven van mensen. Kinderen die niet mee kunnen doen, ouders die in de rij moeten staan bij de voedselbank. In een land als Nederland zou dit niet nodig moeten zijn."
RS: "Onrechtvaardigheid en bekrompenheid. Anno 2022 moet er geen ruimte meer zijn voor het onrechtvaardig behandelen van burgers omdat het ‘nou eenmaal zo gaat’."

De mooiste plekjes in de gemeente vind jij?

EJS: "Varen in een boot tussen de tuinderijen in Boskoop-Oost. Het is er rustig en sommige tuinen zijn ware kunstwerken."
RS: "De Zegerplas, maar alleen op een heel specifiek moment: op een hele vroege, mistige zondagochtend als er verder helemaal niemand te vinden is en de vogels en eenden langzaam wakker worden."

Jouw speerpunt is?

EJS: "Zorgen voor een betere leefbaarheid in onze straten en buurten. Nog te vaak krijgen we te maken met inbraak of vernieling, het moet veiliger. Daarnaast blijft de bereikbaarheid een groot aandachtspunt en dit moet nu voor de omgeving worden opgelost."
RS: "Dat Alphen aan den Rijn een gemeente is waar iedereen zich gezien voelt. Dat iedereen geholpen kan worden wanneer nodig, en niemand buiten de boot valt."

Lees hier verder over de plannen van de PvdA Alphen aan den Rijn.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Weekoverzicht vandaag 16:43

Alphens.nl weekoverzicht: het nieuws van week 48 samengevat

Wat speelde er afgelopen week in Alphen aan den Rijn? Van indrukwekkende talenten tijdens Scala On Stage en een helm aanschaffen voor je snorfiets tot aan de Alphense Bruggenrun. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht.

Overige vandaag 13:51

Let op: maandag testbericht van NL-Alert

Je hebt vast wel eens een doordringend alarmgeluid op je telefoon melding gehad van NL-Alert. Schrik niet, maandag 5 december om 12:00 uur wordt opnieuw een NL-Alert gestuurd.

Limesjaar 2022 vandaag 12:25

ROMEINEN Overstromingen

Het Alphense castellum Albaniana is rond het jaar 41 gebouwd op een ongunstige plek vlak aan de rivier Oude Rijn. Daarom hadden de soldaten in het fort regelmatig natte voeten. Sterker nog: het is een aantal keren voorgekomen dat hevige overstromingen behoorlijk wat schade aanrichtten.

Werken vandaag 09:32

De nieuwste vacatures van week 48

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.