Maak kennis met de #3 en #4 van PvdA Alphen aan den Rijn: Albert Bremer en Peter Bakker

Grote kans dat jij misschien niet goed weet op wie je bij de aankomende gemeenteraadsverkiezingen kunt stemmen. De PvdA helpt je daar graag een handje mee. Maak kennis met de nummers 3 en 4 van de Partij van de Arbeid van Alphen aan den Rijn en laat ze je overtuigen om op 16 maart sociaal te stemmen.

In het dagelijks leven ben jij?

Albert Bremer: "Portfoliomanager en CIO adviseur bij de Inspectie Leefomgeving en Transport. Dit houdt in dat ik betrokken ben bij alle belangrijke ICT ontwikkelingen van de inspectie."
Peter Bakker: "Opa, gepensioneerd jurist bij Rijkswaterstaat en geïnteresseerd in de belangrijke dingen waarover de gemeente moet beslissen."

Jij wordt gelukkig van?

AB: "Mooie muziek en heerlijk fietsen door de natuur, maar ook van een mooie expositie in een museum kan ik heel blij worden."
PB: "Mijn kinderen en kleinkinderen, en van echt werkende oplossingen voor problemen in de gemeente."

Jij wordt boos van?

AB: "Dat er willens en wetens onrecht wordt aangedaan aan mensen die het al slecht hebben."
PB: "Van schurken die andere landen binnen vallen, en van populistische praatjes van bestuurders die niet de problemen van de mensen oplossen."

De mooiste plekjes in de gemeente vind jij?

AB: "Voor mij het Bentwoud, het Zaanse Rietveld en het stukje Kromme Aar nabij de Zegerplas, maar ook al woon ik al ruim 40 jaar in Alphen, tijdens mijn vele fietstochtjes zie ik steeds weer nieuwe mooie plekjes in onze gemeente."
PB: "De plek waar natuur en landschap rust en ruimte geven, maar ook een plek waar stad en dorp zo goed zijn ingericht dat de mensen er fijn kunnen wonen en werken."

Jouw speerpunt is?

AB: "Duurzaamheid. In mijn achterhoofd speelt steeds weer de gedachte dat onze generatie misschien wel de laatste is die nog een omslag kan bereiken in de klimaatverandering. Daarbij wil ik niet zomaar klakkeloos en in paniek dingen overnemen en doen, maar juist met anderen kijken wat de beste aanpak is en me daar hard voor maken."
PB: "Betaalbare woningbouw in mooi en leefbaar ingerichte wijken in de dorpen en de stad."

Lees hier verder over de plannen van de PvdA Alphen aan den Rijn.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Evenementen vandaag 15:50

Laatste 500 tickets voor de Zomerspektakel Vrijdag nu in de verkoop

Sta jij straks op het Zomerspektakel aan het Meer om zoals vanouds lekker te zingen en te dansen op muziek van Anouk, Snelle en Kensington? Scoor dan nog snel je tickets, want met tweeënhalve week op de teller zijn er nog maar 500 kaarten beschikbaar.

Advertorial Maatschappelijk vandaag 15:01

Nieuw initiatief in de regio: “De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden”

Gelijke kansen voor alle kinderen. Het is een mooi uitgangspunt, maar de praktijk is weerbarstig. Afgelopen jaren nam de kansenongelijkheid in de regio Leiden-Haaglanden verder toe. Door de coronacrisis raakten kinderen in een achterstandssituatie verder achterop. De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden wil daar verandering in brengen. Door financiële ondersteuning van concrete projecten zoals extra taallessen of de coaching van ouders.

Politiek vandaag 14:16

Aanleg fietsbrug over Aarkanaal start na de zomer

Na enige vertraging plus oplopende kosten wordt de geplande fietsbrug over het Aarkanaal in het verlengde van de Burgemeester Bruins Slotsingel na de zomer aangelegd. Naar verwachting kunnen de eerste Alphense fietsers en voetgangers in het voorjaar van 2024 de brug in gebruik nemen.

Wonen en bouwen vandaag 13:29

Sloopterrein Rode Dorp wordt vanaf donderdag eindelijk volledig afgesloten

Aankomende donderdag en vrijdag wordt in het Rode Dorp dan eindelijk de gehele bouwplaats voor de nieuwbouw van fase 2 afgesloten met hekken. “Daarmee maken we een afgesloten bouwplaats, een veilige omgeving waarbinnen we de oude woningen kunnen slopen en de nieuwe woningen kunnen opbouwen.”