Maak kennis met de ‘vijf onder de veertig’ van D66 Alphen aan den Rijn

Op de kieslijst D66 Alphen aan den Rijn staan maar liefst vijf kandidaat-raadsleden die jonger zijn dan 40 jaar: Maurits de Vries (37), Kirsti van Dam (37), Diny Beverwijk (33), Pim van Dam (24) en Tobias den Hollander (19).

D66 vindt het belangrijk dat ook jongeren een stem krijgen in de gemeenteraad. "We willen de wereld beter achterlaten voor toekomstige generaties. En die generaties zijn nu dus ook vertegenwoordigd op de kieslijst. Met deze ‘jonkies’ op de lijst is D66 Alphen aan den Rijn ervan overtuigd dat we alle leeftijdscategorieën in Alphen een stem geven."

D66 maakt plannen specifiek voor jongeren

  1. D66 maakt zich hard voor een HBO-vestiging in Alphen en voor meer studieplekken, bijvoorbeeld in de bibliotheek of op andere, minder voor de hand liggende plekken zoals het oude Raadhuis.
  2. Daarnaast vindt D66 het belangrijk dat jongeren en starters een kans krijgen op de woningmarkt. Daarom is hun voorstel: bouw tijdelijke woningen zodat we snel het tekort op de woningmarkt kunnen aanpakken en stimuleer groepswonen voor jongeren.
  3. D66 wil dat Alphen aan den Rijn een duurzame gemeente wordt. Ze maken beslissingen met de volgende generatie(s) in hun achterhoofd. "Daarom bouwen we duurzaam, behouden we natuur en gaan we voor een CO2-neutrale gemeente."

Maurits de Vries (37), zittend raadslid voor D66 en nummer 2 op de lijst: “Voor mij is het belangrijk dat alle kinderen en jongeren in Alphen de kans krijgen om zich te ontwikkelen op een gebied naar eigen keuze. Daarom sta ik voor een goede oplossing voor de vervangingen van de Rijnstreekhal, maar maak ik me ook hard voor goede voorzieningen zoals bibliotheken en zwembaden.”

Nummer 3 op de lijst, Kirsti van Dam (37): “Het is belangrijk dat iedere groep kiezers zichzelf vertegenwoordigd ziet op onze lijst. Zo weten ze dat we ook voor hún belangen op zullen komen, omdat dat dezelfde belangen zijn als de onze. Zeker in de gemeentepolitiek draait het om beslissingen maken die heel dichtbij komen. Het deel van de inwoners van Alphen dat onder de 40 is, moet ook een stem hebben in deze beslissingen. Want het gaat ook om hún leefomgeving.”

Pim van Dam (24), nummer 9 op de kieslijst: “Jongeren moet je kansen bieden, jongeren moeten deze kansen oppakken en uiteindelijk zelf leren creëren."

Diny Beverwijk (33), nummer 8 op de kieslijst: “Voor mij is wonen voor jongeren een belangrijk issue. Iedereen moet in de gemeente kunnen wonen, zo lang als ze dat willen. Wie hier geboren is of later hier kwam wonen moet tot aan het verzorgingshuis hier kunnen blijven. Uiteraard met alles dat daarbij komt kijken qua verzorging en hulp. Onze jonge Alphenaren moeten niet hoeven uitwijken naar grotere steden omdat wij een tekort aan betaalbare woningen hebben!”

Tobias den Hollander (19), nummer 10 op de kieslijst: “De politiek moet er vóór jongeren zijn, maar vooral ook dóór jongeren. Omdat ik denk dat het belangrijk is dat ook jongeren hun verantwoordelijkheid nemen in het nemen van beslissingen voor de toekomst. Jongeren zijn de toekomst en het is essentieel dat hun visie daarin wordt meegenomen. Niet alleen over jongeren praten maar vooral ook mét jongeren.”

Wil je meer lezen over wat D66 specifiek voor jongeren doet? Ga dan naar de website van D66 en klik door naar het verkiezingsprogramma. Wil je één van deze kandidaten persoonlijk een vraag stellen? Check dan de Instagrampagina van D66 Alphen a/d Rijn (@d66alphenaandenrijn) en stuur een DM.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Maatschappelijk gisteren 17:16

Wethouder neemt buurttuin symbolisch in gebruik

Tijdens de Burendag afgelopen zaterdag in ‘Het Kruispunt’ heeft wethouder Gert Jan Schotanus de buurttuin in gebruik genomen. Met de tuin wil ‘Het Kruispunt’ iets betekenen voor de wijk. Maar ze willen ook hun liefde voor de natuur laten zien.

Verkeer en vervoer gisteren 14:55

Extra drempel aangelegd in drukke Karel Doormanstraat

Veel geparkeerde auto’s, kinderen die afgezet worden bij het kinderdagverblijf en de speeltuin bezoeken. En vergeet het bouwverkeer niet. De Karel Doormanstraat in het Alphense Rode Dorp is op dit moment een drukke straat. Bewoners maken zich zorgen om de verkeersveiligheid.

Sport gisteren 12:31

Medailles voor AZC tijdens regiokampioenschappen

Vorige week was eindelijk weer de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen voor de zwemmers van AZC: de limieten wedstrijd in Alkmaar. Dit weekend stond de eerste echte krachtmeting van het seizoen op het programma: de Regionale kampioenschappen estafette in Papendrecht.

Advertorial Horeca gisteren 11:20

Werken bij McDonald's: gastvrij, flexibel en bovenal gezellig

We kennen het allemaal: de grote gele M. Dé plek om naar toe te gaan voor een lekker burgermenu, een McFlurry of gewoon een kopje koffie. Maar een restaurant is niets zonder haar werknemers. Lars (19), Jelle (20), Sem (18) en Jitske (18) vertellen je wat werken bij McDonald’s zo uniek maakt.