Advertorial Politiek plein

Maak kennis met de ‘vijf onder de veertig’ van D66 Alphen aan den Rijn

Op de kieslijst D66 Alphen aan den Rijn staan maar liefst vijf kandidaat-raadsleden die jonger zijn dan 40 jaar: Maurits de Vries (37), Kirsti van Dam (37), Diny Beverwijk (33), Pim van Dam (24) en Tobias den Hollander (19).

D66 vindt het belangrijk dat ook jongeren een stem krijgen in de gemeenteraad. "We willen de wereld beter achterlaten voor toekomstige generaties. En die generaties zijn nu dus ook vertegenwoordigd op de kieslijst. Met deze ‘jonkies’ op de lijst is D66 Alphen aan den Rijn ervan overtuigd dat we alle leeftijdscategorieën in Alphen een stem geven."

D66 maakt plannen specifiek voor jongeren

  1. D66 maakt zich hard voor een HBO-vestiging in Alphen en voor meer studieplekken, bijvoorbeeld in de bibliotheek of op andere, minder voor de hand liggende plekken zoals het oude Raadhuis.
  2. Daarnaast vindt D66 het belangrijk dat jongeren en starters een kans krijgen op de woningmarkt. Daarom is hun voorstel: bouw tijdelijke woningen zodat we snel het tekort op de woningmarkt kunnen aanpakken en stimuleer groepswonen voor jongeren.
  3. D66 wil dat Alphen aan den Rijn een duurzame gemeente wordt. Ze maken beslissingen met de volgende generatie(s) in hun achterhoofd. "Daarom bouwen we duurzaam, behouden we natuur en gaan we voor een CO2-neutrale gemeente."

Maurits de Vries (37), zittend raadslid voor D66 en nummer 2 op de lijst: “Voor mij is het belangrijk dat alle kinderen en jongeren in Alphen de kans krijgen om zich te ontwikkelen op een gebied naar eigen keuze. Daarom sta ik voor een goede oplossing voor de vervangingen van de Rijnstreekhal, maar maak ik me ook hard voor goede voorzieningen zoals bibliotheken en zwembaden.”

Nummer 3 op de lijst, Kirsti van Dam (37): “Het is belangrijk dat iedere groep kiezers zichzelf vertegenwoordigd ziet op onze lijst. Zo weten ze dat we ook voor hún belangen op zullen komen, omdat dat dezelfde belangen zijn als de onze. Zeker in de gemeentepolitiek draait het om beslissingen maken die heel dichtbij komen. Het deel van de inwoners van Alphen dat onder de 40 is, moet ook een stem hebben in deze beslissingen. Want het gaat ook om hún leefomgeving.”

Pim van Dam (24), nummer 9 op de kieslijst: “Jongeren moet je kansen bieden, jongeren moeten deze kansen oppakken en uiteindelijk zelf leren creëren."

Diny Beverwijk (33), nummer 8 op de kieslijst: “Voor mij is wonen voor jongeren een belangrijk issue. Iedereen moet in de gemeente kunnen wonen, zo lang als ze dat willen. Wie hier geboren is of later hier kwam wonen moet tot aan het verzorgingshuis hier kunnen blijven. Uiteraard met alles dat daarbij komt kijken qua verzorging en hulp. Onze jonge Alphenaren moeten niet hoeven uitwijken naar grotere steden omdat wij een tekort aan betaalbare woningen hebben!”

Tobias den Hollander (19), nummer 10 op de kieslijst: “De politiek moet er vóór jongeren zijn, maar vooral ook dóór jongeren. Omdat ik denk dat het belangrijk is dat ook jongeren hun verantwoordelijkheid nemen in het nemen van beslissingen voor de toekomst. Jongeren zijn de toekomst en het is essentieel dat hun visie daarin wordt meegenomen. Niet alleen over jongeren praten maar vooral ook mét jongeren.”

Wil je meer lezen over wat D66 specifiek voor jongeren doet? Ga dan naar de website van D66 en klik door naar het verkiezingsprogramma. Wil je één van deze kandidaten persoonlijk een vraag stellen? Check dan de Instagrampagina van D66 Alphen a/d Rijn (@d66alphenaandenrijn) en stuur een DM.


Meer nieuws

Politiek vandaag 18:32

Alphen werkt mee aan landelijk onderzoek naar winkelgedrag

De gemeente Alphen aan den Rijn doet mee aan een grootschalig landelijk onderzoek naar winkelcentra in de maand oktober. Dit gebeurt door straatenquêtes in het Stadshart en door het invullen van vragenlijsten. "We willen graag meer objectieve inzichten in het gebruik van winkelcentra", geeft wethouder Gerard van As als reden.

Overige vandaag 17:04

Kom shoppen op de kinderkledingbeurs 29 september

Vrijdagavond 29 september is er weer een kinderkledingbeurs aan het Lauraplein in Alphen aan den Rijn. Leuke en kwalitatief goede (merk)kleding voor klassieke kledingbeurs-prijzen.

Overige vandaag 14:34

De Sportvrouw en Alphen Vitaal bundelen hun krachten

Al twaalf jaar lang is De Sportvrouw een bekende naam in de gemeente Alphen aan den Rijn. Met een gevarieerd en toegankelijk aanbod voor vrouwen zorgt deze stichting voor sport- en beweegactiviteiten op maat. Hun voornaamste doel is om meer vrouwen aan het sporten te krijgen, zodat ze actief en gezond blijven. Dit streven heeft de afgelopen jaren zijn vruchten afgeworpen. Om deze missie voort te zetten, slaat De Sportvrouw de handen ineen met Alphen Vitaal.

Advertorial Evenementen vandaag 14:11

Hobby Game Shop in Alphen: Side7 opent eerste fysieke deuren

Tien jaar geleden begon Side7 als een online winkel, maar op 30 september openen ze met trots hun allereerste fysieke winkel in Alphen aan den Rijn. Deze stap markeerde een enerverende evolutie voor het bedrijf, dat zich richt op de wereld van anime, spellen en collectibles.

Advertorial Theater vandaag 13:11

Royal Opera House nieuw seizoen 23 / 24 met buffet

Parkvilla brengt vanaf 15 oktober de eerste voorstelling van het Royal Opera House op het filmdoek. Opnames van live opera en ballet voorstellingen vanuit het wereldberoemde Royal Opera House in Covent Garden, Londen. Voor het eerst biedt Parkvilla na afloop van alle voorstellingen optioneel een steeds wisselend buffet aan.

Wonen en bouwen vandaag 11:52

Nieuwbouwproject ‘Noorderlicht’ zorgt voor dubbele reacties

In 2024 wil Woonforte beginnen met het bouwen van nieuwe woningen in het stationsgebied, tussen het spoor en de Zuidpoolsingel. Het project heet 'Noorderlicht' en is een groot nieuwbouwproject van Woonforte. Bewoners hieromheen zijn niet te spreken over de plannen.