Castellum
Advertorial Evenementen

Maak kennis met Gouden Dans tijdens gratis Dansproeverij

Theater en de strijd tegen Eenzaamheid hebben meer met elkaar gemeen dan wellicht wordt gedacht. Want Castellum start in november het project ‘Gouden Dans: kom dans met mij’, waarbij 40 senioren worden uitgenodigd om mee te doen aan een korte theatrale dansvoorstelling. Ook als deelnemers wat minder vast ter been zijn, kunnen ze meedoen en samen werken aan een echte voorstelling. Op maandag 25 september vinden er een speciale dansproeverijen plaats in vier wijkcentra, zodat geïnteresseerden elkaar kunnen ontmoeten. Deelname is gratis.

Tijdens de ‘Week van Ontmoeten en Verbinden’ verzorgen verschillende maatschappelijke organisaties met elkaar allerlei activiteiten om sociale cohesie te bevorderen en het onderwerp eenzaamheid breed onder de aandacht te brengen. Gouden Dans sluit hier naadloos bij aan omdat deelnemers naast een dans ook nieuwe mensen leren kennen: het creëert een nieuw netwerk aan contacten. Om deze reden heeft het netwerk Eenzaamheid dit project dan ook omarmd.

Dansproeverij 25 september

Om het project ‘Gouden Dans: kom dans met mij’ te promoten en om geïnteresseerden de kans te geven elkaar te leren kennen, is er op maandag 25 september een speciale dansproeverij gepland. Deze kennismaking vindt plaats in verschillende wijkcentra, onder begeleiding van choreograaf Ireen Kurvers.

Het programma ziet er als volgt uit:

09:30 uur tot 11:00 uur: Wijkcentrum Aquarijn, Cantharel 10.

11:00 uur tot 12:30 uur: Wijkcentrum Mozaïek, Parelstraat 2.

14:00 uur tot 15:30 uur: Wijkcentrum Kerk en Zanen, De Oude Wereld 51.

15:30 uur tot 17:00 uur: Wijkcentrum De Plataan, Snijdelwijklaan 2 in Boskoop.

Kom ook!

U bent van harte uitgenodigd om een van deze wijkcentra te bezoeken en al uw vragen te stellen. Deelname aan deze bijeenkomst op maandag 25 september is gratis en u hoeft zich vooraf niet aan te melden.

Mail voor meer informatie naar: annelies@theatercastellum.nl


Meer nieuws

Politiek vandaag 14:34

Bezuinigen op sporthallen en zwembad

In de bezuinigingsplannen van het Alphense college van burgemeester en wethouders zit ook een aantal maatregelen voor de sportvoorzieningen. Er wordt vooralsnog maar één binnenhal aan De Bijlen gebouwd en zwembad De Hoorn wordt waarschijnlijk afgestoten.

Advertorial Muziek vandaag 13:18

Een tribute aan Steely Dan zoals nooit tevoren

In de wereld van Steely Dan-liefhebbers staat The Royal Dutch Scam hoog aangeschreven, zowel nationaal als internationaal. Met een tienkoppige band van topmuzikanten, onder leiding van frontman Lo van Gorp, weten ze de magie van Steely Dan's legendarische studio-albums zoals 'Gaucho' en 'Aja' moeiteloos tot leven te brengen op het podium.

Politiek vandaag 12:06

Gratis anderhalf uur parkeren in Alphens centrum wordt afgeschaft

De eerste anderhalf uur gratis parkeren in de grote parkeergarages, achter de slagboom, wordt afgeschaft. Voortaan is het eerste halfuur gratis en het uur erna kost 1 euro. Het algemene parkeertarief gaat na deze anderhalf uur met vijftig cent per uur omhoog naar 3 euro.

Overige vandaag 10:49

Veilig met de fiets de weg op

Alphen Vitaal organiseert in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland, fietsservice Totaal en een fysiotherapeut Djim Kromhout een tweedaagse fietscursus speciaal voor volwassenen en senioren die zich onzeker voelen op de fiets.

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 09:23

The Center of Beauty Institute wint prestigieuze Beauty Award

Na een ondernemersreis van bijna acht maanden heeft The Center of Beauty Institute de prestigieuze Beauty Award 2024 gewonnen voor Dé Beste Schoonheidssalon van Nederland. "Ik kan het bijna niet geloven. Wat begon als een droom, werd een plan en uiteindelijk een doel," aldus eigenaresse Carmen. "Het doel om mee te doen met de Beauty Award was om ervan te leren, mezelf verder te ontwikkelen en mijn bedrijf eens goed onder de loep te nemen."