Advertorial Politiek

Maak kennis met… Koen Verwoerd

Tot aan de verkiezingen van 21 maart 2018 stellen we de top tien van de kandidatenlijst van D66 voor. Deze week is het de beurt aan nummer 6 Koen Verwoerd.

Wat doe je in het dagelijkse leven?
"Ik werk als business informatieanalist bij De Goudse verzekeringen, waar mij bezig houd met de digitale transformatie. Daarnaast ben ik als vrijwilliger actief voor Vluchtelingenwerk Nederland in de rol van Taalcoach. In mijn vrije tijd sport en lees ik graag en probeer ik nog een beetje te studeren (rechten). Mijn grote hobby is reizen waarbij ik zoveel mogelijk van wereld probeer te zien en te beleven."

Favoriete tv-programma?
"Buitenhof, Tegenlicht en Floortje naar het eind van de wereld."

Welk boek ligt er op je nachtkastje en wat luister je op Spotify?
"The Federalist Papers van Madison, Hamilton en Jay (1787). Volgens Thomas Jefferson: 'the best commentary on the principles of government which ever was written'. Op Spotify behoort Coldplay tot de favorieten."

Favoriete vakantieland?
"Onmogelijk te beantwoorden vraag. Ik ga het liefst naar plekken waar ik nog niet eerder ben geweest."

Het mooiste plekje van de gemeente Alphen aan den Rijn?
"De Zegerplas, heerlijk om daar omheen te rennen."

Waarom lid geworden van D66?
"In eerste instantie vanwege landelijke thema's. D66 is een open liberale partij die groot belang hecht aan de democratie en de rechtstaat. Ook hecht zij veel belang aan (internationale) samenwerking en duurzaamheid. Het fijne aan D66 is dat zij alle verschillende belangen rationeel probeert af te wegen en daarbij de belangen van iedereen probeert te bewaken."

Wat zijn je persoonlijke drijfveren?
"Alphen aan den Rijn voor iedereen een fijne plek maken om te wonen, te werken en te ondernemen. Hierbij moet de overheid stimuleren en faciliteren waar het kan en sturen en acteren waar het moet."

Wat wil je realiseren in de gemeenteraad?
"Transparant en rechtvaardig bestuur met en voor inwoners en organisaties."

Welk thema spreekt je het meeste aan in ons verkiezingsprogramma?
"Duurzaamheid en vertrouwen van inwoners zijn de komende tijd twee van de grootste uitdagingen. Daarnaast denk ik dat verdere digitalisering kan bijdragen aan kostenbesparing en betere dienstverlening voor inwoners en bedrijven."


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Cultuur gisteren 17:25

Expositie abstracte schilderijen Parkvilla foyer

Tot en met 5 januari 2020 exposeren Vera Pieterse en Bep Cherillo een deel van hun schilderijen in de foyer van Parkvilla in Alphen. De expositie bestaat uit schilderijen op doek met een abstracte stijl met soms daarin verborgen een realistische toets.

Gemeente gisteren 16:47

Scanauto controleert op betaald parkeren

Vanaf 2 december gaat Gemeente Alphen aan den Rijn een scanauto inzetten om te controleren of mensen betaald hebben voor het parkeren of een vergunning hebben.

Evenementen gisteren 16:08

Data van de Avond- en Dag LAURA zijn bekend

In 2020 vindt de 73e editie plaats van de fietsvierdaagse van de LAURA en de 51e editie van de avondfietsvierdaagse. De organisatie heeft de data van het evenement bekend gemaakt. Let op! De Dag Laura vindt in een andere week plaats.

Overige gisteren 15:22

Intertoys donatie-actie voor Jantje Beton van start

De donatie-actie van Intertoys voor Jantje Beton is van start gegaan. Tot en met 31 maart 2020 kun je bij de kassa van de Intertoys € 0,50 doneren aan Jantje Beton. De opbrengst komt ten goede aan projecten van Jantje Beton voor kinderen in kwetsbare posities.