Bibliotheek rijn en venen

Maak kennis met LHBT+ ouderen tijden de Tour d’Amour op 17 november

Op 17 november kun je in de Bibliotheek Alphen kennis maken met de belevingswereld van LHBT+ ouderen tijdens de Tour s’Amour. Je maakt kennis met de verhalen van vroeger en nu in een muzikale voorstelling.  

“Niet iedereen kan in alle vrijheid een partner kiezen. Veel LHBT+ ouderen hebben te maken (gehad) met pesterijen en onbegrip vanuit de omgeving. Auteur Eveline van de Putte neemt je tijdens de Tour d’Amour mee in de belevingswereld van LHBT+ ouderen door middel van levensverhalen van roze ouderen uit haar boeken 'Nieuwe Namen' en 'Stormachtig Stil’. Eveline zal daarin worden ondersteund door een roze oudere en drag Queen Victoria False”, vertelt de organisatie. 

Tour d’Amour 

Tijdens het programma zijn er gelegenheden om vragen te stellen. Je kunt dan met de gasten in gesprek gaan. “Aan de hand van verschillende ervaringen leren we elkaar beter kennen en begrijpen.” Aldus de organisatie. Tour d'Amour reist sinds maart 2014 door Nederland en België om aandacht te vragen voor seksuele - en genderdiversiteit, aan de hand van levensverhalen van LHBT+ ouderen en bijpassende muziek. 

Tijd en locatie 

Tour d’Amour vindt plaats op donderdag 17 november. Om 17:30 uur is de inloop met (gratis) soep en brood, om 18:30 uur start het programma.  

Gratis aanmelden


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Werken vandaag 16:53

Vacatureoverzicht: de nieuwste vacatures van week 12

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Advertorial Vrijwilliger vandaag 15:24

Word jij vrijwilliger bij de dierenambulance? “Het is leuk, leerzaam én zinvol!”

Van gewonde egels en uit het nest gevallen jonge vogels tot aan verdwaalde huiskatten en ernstig verzwakte zwanen – als vrijwilliger bij Dierenambulance Alphen aan den Rijn kom je van alles tegen. Het werk is zeker niet altijd even makkelijk, maar aan positiviteit is nooit gebrek. En dat komt vooral door de waardering en voldoening die alle vrijwilligers ervaren.

Milieu en duurzaamheid vandaag 14:01

Geen grap: vanaf 1 april statiegeld op blikjes

Lege blikjes van bijvoorbeeld bier of cola is een veel voorkomende vorm van zwerfafval. Daarom zal vanaf 1 april statiegeld worden ingevoerd op blikjes. Eerder werd dit al gedaan met kleine plasticflesjes. Waar je je lege blikjes vanaf 1 april kan inleveren lees je hier.

Advertorial Horeca vandaag 09:27

Tot en met april voordelig smullen van de beste Argentijnse spareribs bij El Caballo

Argentijns vlees dat écht uit Argentinië komt, en dan ook nog eens van de beste kwaliteit. Dat krijg je bij Argentijns restaurant El Caballo. Heb jij al trek in spareribs? Dan heeft het restaurant goed nieuws. Vanaf maandag 27 maart tot en met eind april eet je hun Argentijnse spareribs voor een nóg betere prijs.