Eskens Group B.V.
Advertorial Werken

Maak kennis met Mike Pennewaard van Eskens

Maak kennis met Mike Pennewaard, 24 jaar met een afgeronde opleiding 1e monteur Mechatronica  aan het ID college (wat nu het mbo Rijnland is). Via oud Technisch directeur en tevens oud eigenaar Joost Poot is hij in contact gekomen met Eskens en sinds 2021 onderdeel geworden van het Process team als Field service engineer.

Mike is in 2021 begonnen als junior en heeft het vak middels 'learning on the job’ geleerd onder begeleiding van ervaren collega's. Nu ruim twee jaar later gaat Mike zelfstandig naar de klanten om problemen te verhelpen en (preventief) onderhoud te verrichten aan de machines. De klanten bevinden zich in de procesindustrie waar veelal de basisproducten worden gemaakt en waar de machines zoals malers en mixers worden toegepast.

De machines bij de klanten waar Mike en zijn collega's aan 'sleutelen’ bevinden zich verschillende industrieën zoals verf, farmacie, voedsel, cosmetica en geneeskunde.

Veel historie met betrekking tot het onderhoud van de machines is terug te vinden in het onderhoudsbestand en met die gegevens kijken zij naar de machine en wordt er bepaald of een specifiek onderdeel vervangen moet worden of welk onderhoud er nodig is.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

“Ik start elke dag vanuit huis en controleer elke ochtend naar welke klant ik moet, welke contactpersoon ga ik spreken en welke werkzaamheden staan mij te wachten? Ik check ook altijd de route waar ik naartoe moet, veelal van onze klanten bevinden zich in België waar ik tussen 8u-9u aanwezig moet zijn. Voornamelijk zijn de werkzaamheden preventief onderhoud aan machines en kan ik soms één hele dag of een dagdeel bij een klant zijn, afhankelijk van de complexiteit of aantal machines dat er is bij een klant. Tussendoor ben ik ook nog bereikbaar voor storingen waar ik eventueel naar toe moet", aldus Mike.

Wat maakt je werk als Field Service Engineer leuk?

“De afwisseling maakt het leuk! Werkelijk geen dag is hetzelfde. Je kan soms één of twee dagen bij een klant aan het werk zijn aan twee grote machines of een hele week bij één klant met verschillende machines. Dit zijn vaak de grote installatie klussen die je met je collega's samendoet. Dat zijn wel altijd de leukste klussen om te doen. Je maakt dan wel lange dagen en bent veel van huis, maar de gezelligheid met je collega's maakt veel goed. Einde dag eten we gezellig met elkaar en drinken we een biertje! Je leert elkaar op die manier heel goed kennen en zijn we inmiddels een hecht team geworden", vertelt Mike. 

Wat voor een collega ben jij?

“Een sfeermaker! Ik vind -naast serieus je werk doen- gezelligheid binnen het team erg belangrijk! Er moet zeker gelachen worden. Maar ik ben ook oplossingsgericht en behulpzaam. Om een voorbeeld te geven: Einde dag bel ik altijd met mijn collega om te vragen hoe zijn dag is geweest. We sparren dan met elkaar. Laatst had mijn collega Perry een dag wat uitliep qua planning.  Dan bied ik aan om te helpen. Kleine moeite om naar hem toe te rijden en de klus samen te klaren", aldus Mike.

Eskens als werkgever

Eskens bestaat uit twee verschillende bloedgroepen; Tinting en Process. Maar hoe verschillend ze ook zijn, je hebt elkaar nodig. Process zit in de voorbewerking en Tinting zit in de nabewerking. Mike vertelt: "dat is mooi om te zien binnen de organisatie dat je elkaar op die manier ook nodig hebt! Verder biedt Eskens veel mogelijkheden om te groeien en je daarin te ondersteunen."

Wat is het meest bijzondere wat je hebt meegemaakt bij Eskens?

"Het meest bijzondere vind ik altijd wel dat je op plekken komt waar niemand komt! Het kan de ene keer heel ‘clean’ en steriel zijn of juist heel stoffig waarbij de metaal poeder die de machine vermaalt in je neusgaten zitten”, aldus Mike. 

Wil jij ook werken binnen dit hechte team bestaande uit Mike, Perry en Ed? We zijn op zoek naar collega's! Check de vacature Field Service Engineer de website.


Meer nieuws

Advertorial Film gisteren 18:03

Bioscoopconcert André Rieu in Castellum!

Vanuit zijn pittoreske thuisstad Maastricht presenteert André Rieu een spectaculair concert die jij deze zomer op het witte doek bij Castellum kunt zien! Tijdens het bioscoopconcert wordt u betoverd met iconische filmmuziek, prachtige walsen, emotionele ballads en onverwachte nummers uit de hitlijsten. Mis het exclusieve bioscoopconcert ‘Power of Love’ niet!

Overige gisteren 16:51

Vuilcontainers bij appartementencomplex Castella buiten gebruik

De Tolstraat nabij het Rode Dorp zal tot 1 augustus afgesloten blijven vanwege renovatiewerkzaamheden aan het riool en straatwerk. Deze afsluiting heeft echter gevolgen voor de bewoners van het appartementencomplex Castella, waar de ondergrondse vuilcontainers voor 126 appartementen buiten gebruik zijn gesteld.

Bijeenkomst gisteren 15:29

Lotgenotenbijeenkomst voor mensen met alvleesklierkanker

Het Patiëntenplatform Living With Hope, het SamenhuiS en Scarabee, centra voor leven met en na kanker, nodigen getroffenen en hun naasten van harte uit voor een regionale lotgenotenbijeenkomst op donderdag 30 mei aanstaande.

Advertorial Evenement gisteren 14:08

Canondagen 2024 in Museumpark Archeon

Het laatste weekend van mei staat de Canon van Nederland centraal in Museumpark Archeon, want het zijn de Nationale Canondagen. Loop mee in de processie van Willibrordus en volg speciale rondleidingen over Trijntje in de prehistorie, de Romeinse Limes, de Karolingische periode en een speciale lezing over de ‘Zwarte dood’.

Overige gisteren 12:36

Alphense Sylvie van Klaveren beklimt Mont Ventoux voor onderzoek naar MS

Maandag, 20 mei, heeft Sylvie van Klaveren uit Alphen aan den Rijn, samen met haar naasten, de Mont Ventoux beklommen om geld in te zamelen voor onderzoek naar Multiple Sclerose (MS). In een indrukwekkende tijd van vier uur en 45 minuten legden zij de eenentwintig kilometer lange tocht naar de top van de 'kale berg' af.

Advertorial Evenement gisteren 11:05

Opbouw Zomerspektakel aan het Meer 2024 is begonnen

Het aftellen is begonnen! Over anderhalve week staan er weer duizenden bezoekers te zingen en te dansen op het evenemententerrein langs de Zegerplas. Het driedaagse festival trapt op vrijdag 31 mei af met Snelle, Krezip, Shake the Lake en Afrojack.