Advertorial Politiek

Maak kennis met… Pieter Jan Morssink

Tot aan de verkiezingen van 21 maart 2018 stellen we de top tien van de kandidatenlijst van D66 voor. Deze week is het de beurt aan huidig raadslid nummer 5 Pieter Jan Morssink.

Wie ben je?
"Pieter Jan Morssink, getrouwd, 2 zonen. Geboren in Haarlem. Sinds 1996 woon ik Hazerswoude Dorp."

Wat doe je in het dagelijkse leven?
"In het dagelijks leven ben ik Business/IT Architect bij de Rabobank. In mijn vrije tijd, wandel en fiets ik graag, lees ik wat en probeer ik een beetje bij te houden wat er gebeurt in de schaakwereld."

Favoriete tv-programma?
"TV kijken is geen hobby van mij en een favoriet programma heb ik niet. (Het beste programma is op een TV die uit staat."

Welk boek ligt er op je nachtkastje en wat luister je op Spotify?
"Lezen is iets wat ik graag doe, zowel fictie als non-fictie en poëzie. Ik lees meestal verschillende boeken tegelijkertijd. Op dit moment lees ik de laatste roman van Tommy Wieringa, "De heilige Rita", en "Bij Loosdrecht", een verzamelbundel met gedichten van K. Schippers. Het non-fictie waar ik op dit moment in bezig ben "What we cannot know" van Marcus du Sautoy. Op Spotify zijn Absolute Alternative en New Alternative (beide met alternative, indie en rock) twee van mijn favoriete playlists."

Favoriete vakantieland?
"Wij gaan bijna altijd op vakantie in Nederland. We houden van fietsen en wandelen."

Het mooiste plekje van de gemeente Alphen aan den Rijn?
"Er zijn zoveel mooie plekjes in onze  gemeente. Favoriete plekjes zijn Klein Giethoorn en het Spookverlaat"

Waarom lid geworden van D66?
"Wat is het alternatief? Ik ben lid geworden omdat ik geloof in de eigen kracht van de mensen. De meeste mensen kunnen meer dan ze denken. Daarom is het ook belangrijk dat mensen kansen krijgen om zich te ontwikkelen. D66 maakt zich sterk om mensen deze kansen te geven."

Wat wil je realiseren in de gemeenteraad?
"Voor veel inwoners is de gemeentelijke politiek iets dat ver van hun af staat, terwijl het vaak over dingen gaat die hun direct kunnen raken. Dit kan gaan over zorg of iets in hun directe leefomgeving. Ik vind het belangrijk dat mensen beseffen dat ze hier zelf ook invloed op kunnen hebben, niet alleen door eens in de 4 jaar te gaan stemmen, maar ook door commissie en raadsleden aan te spreken over een onderwerp of door zelf initiatief te nemen."

Welk thema spreekt je het meeste aan in ons verkiezingsprogramma?
"Vanuit mijn portefeuille spreekt het hoofdstuk 'Wonen en groei' mij aan. De komende raadsperiode staan we  voor een uitdaging en belangrijke keuzes voor de toekomst: de vraag naar woningen neemt toe, het aantal woningbouw locaties is beperkt en willen geen afbreuk doen aan het groene karakter van onze gemeente."


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Bij Hoogvliet sparen voor gratis theatertickets
Advertorial Winkels gisteren 15:35

Bij Hoogvliet sparen voor gratis theatertickets

Klanten van supermarkt Hoogvliet sparen vanaf 28 augustus 2019 voor het tweede kaartje gratis voor diverse theatervoorstellingen, geschikt voor de hele familie. De voorstellingen van onder andere Doornroosje De Musical, Peppa Pig, Brandweerman Sam Live en Fien & Teun zijn te boeken bij verschillende theaters in het marktgebied van Hoogvliet.

Peutersurvival weer van start
Advertorial Sport gisteren 11:37

Peutersurvival weer van start

Vanaf september start De Thermen2 weer met een twaalfweekse cursus peutersurvival niveau 1. De Thermen2 geeft de cursus om kinderen tussen de 3 en de 4 jaar zelfredzaam te maken mochten zij onverhoopt te water raken.