Josh Walet
Advertorial Winkels

Maak kennis met vijf nieuwe winkels in winkelcentrum De Aarhof

Leegstand in winkelcentrum De Aarhof? Nee hoor! Om ervoor te zorgen dat het winkelcentrum aantrekkelijk blijft, worden alle leegstaande panden zo snel mogelijk weer gevuld. Wij stellen je graag voor aan vijf winkels die je sinds kort in De Aarhof vindt.

In de komende jaren staat er een grote verbouwing van winkelcentrum De Aarhof op de planning. Het is de bedoeling dat De Aarhof straks een winkelcentrum wordt voor het doen van de dagelijkse boodschappen. De Van Mandersloostraat wordt dé winkelstraat voor funshoppen. Dit vraagt om een verschuiving van winkels, wat inmiddels in volle gang is. Maar de winkelpanden in De Aarhof blijven niet leeg staan. Deze panden worden opgevuld met pop-up stores.

ONLY

Kledingwinkel ONLY zat jarenlang in de Van Mandersloostraat. De kledingwinkel voor vrouwen had daar al een vaste klantenkring. Het was voor klanten dan ook een teleurstelling dat de winkel verdween uit de Van Mandersloostraat. Maar goed nieuws: de ONLY is weer terug in het Alphense centrum. Na een verbouwing van een aantal weken trok de populaire winkel in het oude pand van de WE. En daar zijn een hele hoop Alphenaren ontzettend blij mee.

Danique Heshof, storemanager van ONLY Alphen aan den Rijn, vertelt: “Onze klanten waren zo blij dat we er weer waren, ze hadden ons echt gemist. Vanaf de opening horen we steeds dat iedereen zo blij is dat we er weer zijn. En wij zijn dat natuurlijk ook.” De winkel in De Aarhof is erg mooi geworden en helemaal in de ONLY Style, inclusief de bijzondere paskamers. “De winkel hangt weer vol met trendy, mooie, stijlvolle en betaalbare kleding. We hebben veel verschillende stijlen maar allemaal trendy en helemaal ONLY.”

SIS Sterk In bloem Sierkunst

Op nummer 63 vind je een winkel die tot stand is gekomen door een bijzondere samenwerking. Yvonne en nichtje Chantal delen samen één pand met ieder hun eigen winkel erin. Waar de winkel in oktober vol stond met Halloween versiering van Feestje to Go, is er op dit moment meer ruimte gemaakt voor SIS Sterk In bloem Sierkunst.

De zijden bloemen zijn nauwelijks van echt te onderscheiden en wie de winkel binnenkomt wordt meteen hartelijk verwelkomd door Yvonne. De zijden bloemen zijn los te koop, maar ook als mooi samengesteld boeket. “Ik maak vaak een voorbeeld, maar de meeste mensen zeggen: pak maar in en doe de vaas er maar bij. Het is zo leuk om de enthousiaste reacties van mensen te ontvangen!”

Tekst loopt door onder de foto

SIS Bloemsierkunst.jpeg

Dat kunstbloemen steeds meer de norm worden is ook te merken volgens Yvonne. “Verse bloemen zijn zo ontzettend in prijs gestegen en dat wordt alleen maar erger. Maar ook voor het milieu zijn zijden bloemen een goede zaak. Omdat deze bloemen veel langer mee gaan is de impact op het milieu veel kleiner.” En daar komt natuurlijk ook bij dat kunstbloemen een stuk makkelijker zijn in onderhoud. “Ik ontzorg ook echt de mensen, ze hoeven niet de bloemen schuin af te snijden, niet het water in de vazen in de gaten te houden en je hebt niet dat er na drie dagen al een aantal bloemen gaan hangen.”

Feestje to go

Bij binnenkomst in de winkel vallen direct de twee grote lichtcijfers op. Maar wie in oktober in de winkel is geweest, zal zijn binnen gekomen in een Halloween walhalla.

Chantal was voorheen eigenaresse van de Verkleedplaneet in de Raadhuisstraat, maar heeft sinds kort dus samen met haar tante een winkel in De Aarhof. Feestje to go doet het aankleden en stylen van feestjes en bruiloften, maar ook etalages, kinderfeestjes en ballondecoratie. Alles is op de website te zien en te bestellen. Maar in de winkel staat nog een ruim assortiment aan versiering en verkleedaccessoires.

“Ik heb na Halloween ruimte gemaakt voor de bloemen mijn tante, maar er staat nog steeds aardig wat in de winkel”, vertelt Chantal. “Op dit moment zijn er veel kerstcadeau artikelen en natuurlijk de lichtcijfers. Naast de 50 die in de winkel staat heb ik ook een groot lichtgevend hart, dat wordt veel gebruikt voor bruiloften en is echt helemaal van deze tijd.”

Hipper Fashion, mode en accessoires

In het oude pand van D-reizen zit nu een hippe dameskledingzaak. Hipper Fashion, mode en accessoires heeft voor ieder wat wils. De kleding en accessoires zijn voor jong en oud en altijd laag in prijs.

Wanneer we binnenkomen in de winkel staat het vol met dames die op zoek zijn naar een nieuwe outfit. En eigenaresse Ingrid helpt ze hier graag bij. “Heel leuk, moet je doen, goede combinatie, ik pak dat topje er even bij voor je”, horen we Ingrid zeggen tegen de verschillende klanten in de winkel.

Jaren geleden had Ingrid eigen zaken in Amersfoort en op de Dappermarkt in Amsterdam. Bij de vraag of de locatie in De Aarhof een goede zet was, zegt Ingrid volmondig ja. “We hebben veel aanloop en zitten hier op een goed punt. Er komen elke week nieuwe spullen binnen en dat vinden de mensen leuk. Elke keer dat je binnenkomt hangt er wel wat nieuws. En we proberen de prijzen zo laag mogelijk te houden. Dat valt in de smaak.”

Tekst loopt door onder de foto

Hipper Fashion.jpeg

Louloe

In het oude pand van de schoenmaker zit kledingwinkel Louloe, speciaal voor dames en meisjes. De meeste Alphenaren die de winkel van Monique binnenkomen herkennen haar meteen van de Jaarmarkt. Monique staat namelijk al jaren met haar kleding op markten en zo ook de Alphense Jaarmarkt. Alles wat normaal op de kraam te vinden is, hangt nu in de winkel.

En dat bevalt goed. Alphenaren weten Louloe al snel te vinden. En echt op z’n Alphens zorgt de tamtam ervoor dat het steeds drukker wordt in de winkel. “Dat is leuk hè, in een maand tijd”, vertelt Monique lachend. “Maar ze herkennen ons van de markt. We staan tegenwoordig op zaterdag met z’n tweeën of zelfs met z’n drieën, dat is zo leuk.”

De winkel in De Aarhof loopt dus ontzettend goed. “We zijn niet duur en dat is aantrekkelijk voor de mensen. En we hebben elke week een nieuwe collectie. Ik koop dagelijks in, waardoor we altijd meegaan met de laatste trends”, legt Monique uit. “En in de hele maand december geven we op alles 20% korting.”

Ondanks dat het een tijdelijke pop-up store is, is Monique nog niet van plan om weg te gaan. “Ik hoop voorlopig nog wel even te blijven zitten. Het gaat zo goed, laat mij nog maar even hier blijven."

Louloe

Gratis parkeren

En vanaf 25 november 2022 kun je het eerste anderhalf uur gratis parkeren in de volgende parkeergarages:

  • Parkeergarage Aarhof
  • Parkeergarage Castellum
  • Parkeerdek Hoogvliet (Julianastraat)

Meer nieuws

Advertorial Evenement vandaag 09:25

The Chicago Funk live op Sama Sama Maluku Festival 2024

Op 7 juli 2024 kun je genieten van fun en soul met The Chicago Funk, geprezen als de beste Earth, Wind & Fire tribute band ter wereld! Op 5 april speelden ze de pannen van het Castellum Theater, waar de bezoekers hebben genoten van deze swingende avond.

Advertorial Winactie Sport gisteren 16:24

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!

Politie en handhaving gisteren 15:17

Jongen mishandeld op de Willemstraat

Gisteren, rond 15:30 uur, kreeg de politie Alphen aan den Rijn een melding van een mishandeling op de Willemstraat. Een jongen wilde daar gaan voetballen met zijn jongere broertje, toen een groep van tien jongens ook interesse toonde om mee te doen. Helaas namen zij echter de bal af en renden ermee weg. Toen de jongen zijn bal terug wilde halen, werd hij door vijf van deze jongens in elkaar geslagen.

Politie en handhaving gisteren 14:20

Politie onderzoekt inbraak op de Watermunt in Alphen aan den Rijn

Op vrijdag 19 april, omstreeks 20:15 uur, ontving de Politie Alphen aan den Rijn een melding van een inbraak op de Watermunt. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen 15:00 uur en 20:15 uur. Bij aankomst bleek het hele huis overhoop te zijn gehaald, wat het op dat moment nog moeilijk maakte om precies vast te stellen wat er allemaal was weggenomen.

Overige gisteren 13:55

Teken zijn weer actief: verhoogd risico op tekenbeten

Met het stijgen van de temperatuur en de komst van het voorjaar, trekken mensen er weer op uit. Echter, deze tijd van het jaar brengt ook een verhoogd risico op tekenbeten met zich mee. Dit blijkt uit een alarmerende stijging van het aantal tekenbeetmeldingen op Tekenradar.nl.