Pixabay

Maatjes gezocht voor mensen met dementie

Tom in de buurt is in Alphen op zoek naar maatjes. Vrijwilligers die met mensen met geheugenproblemen bijvoorbeeld een kopje koffie drinken of wandelen.

In de huidige tijd van maatregelen om het corona-virus te beperken, merkt iedereen dat er minder mogelijk is. Geen vereniging, geen visite of verjaardag, maar thuisblijven of in kleine kring contacten onderhouden. Huishoudens met mensen met dementie hebben daar veel hinder van en kunnen extra ondersteuning gebruiken. Wat kunt u voor hen betekenen?

Vrijwilligers gezocht

Tom in de buurt krijgt regelmatig verzoeken binnen om een maatje te koppelen aan iemand die nog zelfstandig woont en te maken heeft met dementie. ''Ook horen we van mantelzorgers (partner, buren, kinderen) dat zij behoefte hebben aan wat tijd voor zichzelf met daarbij de zekerheid dat hun naaste niet alleen is en in vertrouwd gezelschap. We willen daar graag iets in betekenen en werven vrijwilligers (‘maatjes’) speciaal om te kunnen matchen aan de medemens die te maken heeft met dementie'', aldus de organisatie.

Wat doet een maatje?

Een ‘maatje’ is een vrijwilliger die samen met een inwoner die daar behoefte aan heeft, activiteiten gaat ondernemen. Bijvoorbeeld wandelen, winkels bezoeken, een kopje koffie drinken. En zo zijn er nog veel meer mogelijkheden. Het is natuurlijk ook mogelijk om gewoon met iemand te praten.

Training

''Maatjes die we koppelen aan mensen met dementie bieden we een training. Een specialist ​op het gebied van dementie vertelt u meer over dementie. Daarnaast kunt u erop rekenen dat Tom in de buurt u steunt en begeleidt in het maatje-zijn.''

Spreekt u dit aan?

Wilt u iets betekenen voor mensen met dementie in coronatijd en ook daarna? Heeft u een moment in de week over om u hiervoor in te zetten? Neemt u dan contact op via het algemene nummer van Tom in de buurt: 088-9004567 en vraag naar Ada Verdegaal of Leonie van de Graaf. Of stuur een e-mail naar team.noord@tomindebuurt.nl.

Op dit moment zijn er in verband met corona veiligheidseisen. Tom in de buurt kan u daarover infomeren en u vertellen waar u rekening mee dient te houden en wat wel kan.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 18:25

Kind aangereden door auto in Emmalaan

Op donderdag aan het einde van de middag vond er een incident plaats op de Emmalaan in Alphen aan den Rijn, waarbij een kind werd aangereden door een auto. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis vervoerd.  

Advertorial Overige gisteren 17:43

Prachtige samenwerking Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn

Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn hebben afgesproken dat in het Brugwachtershuisje bij de Alphense Brug nieuwe kadopakketjes worden verkocht. Daarin speciale meelproducten van de Molen, aangevuld met enkele leuke dingen, zoals bijvoorbeeld een garde, een mini taartvorm, een mini deegrollertje, stroop, Hollandse snoep of theedoek etc.

Politiek gisteren 16:51

Gemeente gaat begrijpelijk communiceren

Donderdag 28 maart heeft wethouder Gert van den Ham de Direct Duidelijk Deal ondertekend. De deal is onderdeel van de landelijke campagne Direct Duidelijk. Doel is dat alle overheden, dus ook alle gemeenten, duidelijke informatie geven aan hun inwoners.

Calamiteiten gisteren 13:46

Paard gered nadat het te water raakte langs de Compierekade

Donderdag 28 maart, aan het begin van de middag, heeft zich een incident voorgedaan langs de Compierekade in de Rietveldse polder, waarbij een paard te water is geraakt. De lokale brandweer werd gealarmeerd en kwam snel ter plaatse om het dier te redden.

Advertorial Horeca-arrangementen gisteren 13:20

Geniet van een compleet avondje uit met het Diner & Film arrangement!

Wie houdt er nu niet van een etentje gevolgd door een avondje naar de bioscoop? Want zeg nou zelf, een etentje en de bioscoop gaan toch altijd lekker samen?! Of je nu met je vriend(in), broer, zus, moeder of opa komt of toch liever alleen geniet, dit is het perfecte arrangement voor een compleet avondje uit. Voor €42,50 per persoon kun je genieten van een 3-gangenmenu bij De Beren Alphen aan den Rijn met een bioscoopvoucher voor een film naar keuze.