Josh Walet

Maatregelen tegen verzilting stopgezet, West-Nederland heeft voldoende zoet water

Vanaf juli krijgt West-Nederland, zo ook Alphen aan den Rijn, extra zoet water via de Klimaatbestendige Water Aanvoer (KWA). Dit om verzilting tegen te gaan. Het Hoogheemraadschap van Rijnland laat weten dat dit vanwege de hevige regenval niet meer nodig is.

Vanwege de droogte vorige maand werd door Rijkswaterstaat zoet water vanuit het Amsterdam Rijnkanaal en de Lek beschikbaar gesteld. Dit zoet water werd door heel West-Nederland aangevoerd om verzilting tegen te gaan. De neerslag van de afgelopen periode heeft er echter voor gezorgd dat het zoutgehalte in het water weer normaal is en de watervraag voor peilhandhaving en vanuit de agrarische sector is weggevallen. De droogtemaatregelen zijn niet meer nodig.

“De goede samenwerking tussen waterbeheerders is belangrijk geweest in de aanpak van de droogteproblematiek”, vertelt Rijnland. “Er werd kennis gedeeld en besluiten werden snel genomen. Bij het nemen van de maatregelen is gekeken naar de gevolgen voor de verschillende belanghebbenden. Door de keuzes die gemaakt zijn, bleef de hinder voor de scheepvaart beperkt.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Werkzaamheden Raadhuisstraat vandaag 17:12

Bij MijnTafel in de mooie Raadhuisstraat is het ‘elke dag anders’

In januari 2016 vestigde MijnTafel zich in de Raadhuisstraat. Acht en een half jaar later bloeit de zaak als nooit tevoren. In de vierde aflevering van reportages over de vernieuwde Raadhuisstraat het verhaal van MijnTafel, opgetekend door initiatiefneemster Janneke Vorenkamp.  

Evenement gisteren 16:59

Doe mee aan het Alphens Kampioenschap Blindproeven!

Heb je zin in een leuke uitdaging met familie, vrienden of collega’s? Schrijf je dan in voor het Alphens Kampioenschap Blindproeven op zaterdag 24 augustus tijdens het Alphens Wijn Event!

Politiek gisteren 14:28

Versoepeling van alcoholverbod in Gemeente Alphen aan den Rijn

Tot voor kort gold er een streng alcoholverbod in de openbare ruimte van de hele gemeente Alphen aan den Rijn. Recentelijk heeft het college van burgemeester en wethouders echter besloten om deze regels te versoepelen. Het algehele alcoholverbod wordt niet langer proportioneel geacht, en daarom is er nu een gerichter beleid van kracht.