Josh Walet

Maatregelen tegen verzilting stopgezet, West-Nederland heeft voldoende zoet water

Vanaf juli krijgt West-Nederland, zo ook Alphen aan den Rijn, extra zoet water via de Klimaatbestendige Water Aanvoer (KWA). Dit om verzilting tegen te gaan. Het Hoogheemraadschap van Rijnland laat weten dat dit vanwege de hevige regenval niet meer nodig is.

Vanwege de droogte vorige maand werd door Rijkswaterstaat zoet water vanuit het Amsterdam Rijnkanaal en de Lek beschikbaar gesteld. Dit zoet water werd door heel West-Nederland aangevoerd om verzilting tegen te gaan. De neerslag van de afgelopen periode heeft er echter voor gezorgd dat het zoutgehalte in het water weer normaal is en de watervraag voor peilhandhaving en vanuit de agrarische sector is weggevallen. De droogtemaatregelen zijn niet meer nodig.

“De goede samenwerking tussen waterbeheerders is belangrijk geweest in de aanpak van de droogteproblematiek”, vertelt Rijnland. “Er werd kennis gedeeld en besluiten werden snel genomen. Bij het nemen van de maatregelen is gekeken naar de gevolgen voor de verschillende belanghebbenden. Door de keuzes die gemaakt zijn, bleef de hinder voor de scheepvaart beperkt.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 11:42

Alphense zwembaden ontvangen Keurmerk Veilig & Schoon

Twee Alphense zwembaden van De Thermen2 ontvingen woensdag het Keurmerk Veilig & Schoon. Deze werd toegereikt door Wethouder Gert-Jan Schotanus aan directeur Remco Pielstroom. De jaarlijkse strenge toetsing is door zwembad De Hoorn en zwembad Aquarijn goed doorstaan, waardoor ze wederom het branchekeurmerk voor zwembaden mogen dragen.

Advertorial Horeca vandaag 09:21

10 Jaar Subway in de Baronie: Jubileum en donatiekansen!

Het is feest in de Baronie, want Subway viert haar tiende jubileum! Een terugblik op tien jaar heerlijke broodjes en gezelligheid markeert niet alleen een mijlpaal voor Nico en Godelieve, maar ook een gelegenheid om iets terug te geven aan de Alphense gemeenschap.

Advertorial Winkels gisteren 17:08

De oplossing tegen koude nachten

Het wordt weer eerder donker en de nachten worden kouder. Hoe fijn is het om deze wintermaanden in een lekker warm bed te kruipen? Bij Dutch Dream Slaapcomfort geniet je ook tijdens deze periode van een fijne temperatuur tijdens je nachtrust.

Sport gisteren 16:02

Dertiende editie van Alphense Bruggenrun gaat komende donderdag van start

Morgenavond is het zover: de dertiende editie van de Alphense Bruggenrun! Loop jij morgen mee tijdens de hardloop- en wandeltocht? De tocht gaat dwars door het centrum van Alphen aan den Rijn. Deelnemers kunnen twee verschillende afstanden lopen: 10 kilometer met 29 bruggen en 5 kilometer met 21 bruggen.  

Overige gisteren 14:56

Bekend gezicht keert terug in de Julianastraat: De Gaper terug van weggeweest

In de Julianastraat van Alphen aan den Rijn is een opvallende verschijning weer teruggekeerd naar zijn vertrouwde plek boven de winkel van Natuurdrogisterij De Hazelaar. Na veel nieuwsgierige vragen van Alphenaren en zoekende blikken van puzzeltochtparticipanten is het goede nieuws bevestigd: De Alphense Gaper is terug!