Maatregelen voor ondernemers in Alphen aan den Rijn e.o.

Het coronavirus heeft enorme impact op ondernemers. Deze bijzondere crisis moeten we met elkaar aanpakken en daarom neemt de gemeente Alphen aan den Rijn extra maatregelen, in aanvulling op het landelijke pakket van de regering. Hiermee willen we onze ondernemers steunen.

Informatiepunt Corona

Er is daarom gezamenlijk een ondernemers Corona Informatiepunt opgezet voor ondernemers samen met de EDBA en andere partners. Op deze pagina vinden ondernemers in Alphen aan den Rijn in de komende periode de laatste lokale en landelijke informatie, handige links en antwoorden op actuele vragen. Deze pagina wordt voortdurend bijgewerkt. Ook wordt er een helpdesk ingericht waar ondernemers zowel telefonisch als via chat vragen kunnen stellen aan betrokken adviseurs.

Wethouder van As: ‘Dit zijn ongekend zware tijden voor ondernemers. Er wordt veel van hen gevraagd. Ik heb dan ook veel bewondering voor ondernemers die naar oplossingen en samenwerkingen blijven zoeken in deze moeilijke tijden. We moeten het met elkaar aanpakken en willen vooral in gesprek blijven met de ondernemers. Elkaar informeren, samenwerken en verbinding zoeken is belangrijk. Behoud van werkgelegenheid is in Alphen aan den Rijn een belangrijk economisch speerpunt en daar zetten we nu ook vol op in. Binnen de mogelijkheden die er zijn, bekijken we welke meerwaarde de gemeente kan leveren in aanvulling op de stevige landelijke maatregelen. We blijven de actualiteit en de ontwikkelingen volgen.’

Regelingen voor ondernemers

De gemeente heeft begrip voor de onzekere situatie van lokale ondernemers. Wij willen u daarom tegemoet komen met de volgende maatregelen:

  1. Uitstel van betaling gemeentelijke belastingen

De eerste betaaltermijn van de aanslag gemeentelijke belastingen verstrijkt 31 maart 2020. De gemeente verwacht op deze datum geen eerste betaling. De laatste vervaldatum is 31 mei 2020. Wij hopen dat tegen die tijd de situatie is gestabiliseerd en dat ondernemers aan hun betalingsverplichting kunnen voldoen. Mocht  het voor ondernemers op dat moment niet mogelijk zijn om te betalen, dan kunnen zij contact opnemen met team belastingen via het telefoonnummer 14 0172.

  1. Uitstel betaling van rekeningen

Betalingsverkeer
Goedgekeurde (geautoriseerde) facturen worden zo snel mogelijk betaald aan de leveranciers. Er wordt niet gewacht tot de betalingstermijn van 30 dagen is verstreken. Er vinden één keer in de week betalingen plaats. Termijnbedragen blijven betaald worden volgens het overeengekomen betaalschema.   

Invordering
Tot 6 april  zijn het openbare onderwijs, horeca en sport-gelegenheden gesloten. Gezien deze onzekere situatie worden door de gemeente tot 6 april a.s. geen herinneringen verstuurd voor niet betaalde gemeentelijke rekeningen voor vergunningen, begraafrechten, verhuur markten etc.

  1. Beroep op Bijstand voor Zelfstandigen

Ondernemers of ZZP-ers die tijdelijk in financiële problemen komen die het voortbestaan van het bedrijf bedreigen, kunnen in bepaalde gevallen een beroep doen op Bijstand voor zelfstandigen (Bbz). We volgen hierbij de richtlijnen die vanuit het Rijk beschikbaar gaan komen voor de uitvoering. Binnen de gemeente is extra capaciteit beschikbaar gesteld om de aanvragen snel en adequaat in behandeling te kunnen nemen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 11:49

Rijschool Toppie zoekt gedreven rij-instructeurs voor hun team

Rijschool Toppie, een rijschool in Alphen aan den Rijn, is op zoek naar enthousiaste rij-instructeurs om hun team te versterken. Het behalen van een rijbewijs is een belangrijke mijlpaal in het leven van velen, en Rijschool Toppie streeft ernaar om dit moment voor hun leerlingen onvergetelijk te maken door hoogwaardige begeleiding te bieden.

Feestdagen vandaag 10:01

Bekijk hier alle activiteiten voor Koningsdag 2024!

Dit weekend viert heel Nederland de verjaardag van de koning, en ook in Alphen aan den Rijn belooft het een feestelijke dag te worden! Benieuwd naar wat jij kunt doen zaterdag? Lees snel verder!

Advertorial Evenementen vandaag 09:07

Word vriend van het Bevrijdingsfestival

Het is bijna zover. Op 5 mei vieren we onze vrijheid met het gratis Bevrijdingsfestival in het centrum van Alphen. Vind jij het belangrijk om elk jaar stil te blijven staan bij onze vrijheid? En houd je ook van een feestje? Word dan Vriend van het Bevrijdingsfestival en doneer eenmalig een bedrag naar keuze.

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek gisteren 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.