Magische presentatie ‘De Heerlijkheid van Alfen’

Afgelopen zondag 6 september is de beleefroute ‘De Heerlijkheid van Alfen’ op magische wijze gepresenteerd door wethouder Gert-Jan Schotanus. De wethouder werd bijgestaan door Jannes de Goochelaar en de twee maaksters van de historische wandelroutes, Eva IJsveld en Dorothee Olthof.

De wandelroutes ‘De Heerlijkheid van Alfen’ (voor iedereen van 7-107) en ‘Tijdreis door Alfen’ (speciaal voor kinderen) zijn al sinds juni in de lucht en gratis te downloaden op de smartphone. Corona verhinderde toen echter een lanceringsfeestje. Daarom werd dat zondag gecombineerd met de open dag van Cultuurcentrum Parkvilla.

Bezoekers konden genieten van echte Alphense heerlijkheden van bakkerij Stevers, picknicks van Alfreds en de magische kunsten van Jannes de Goochelaar. Kunstenaar Marc van der Aa vertelde over zijn maquette van het Hof van Alfen, de Historische Vereniging gaf rondleidingen door Park Rijnstroom, achttiende-eeuwse buitenplaatsbewoners picknickten in het park en jong en oud deden mee aan de workshops mini-buitenhuizen maken in een luciferdoosje en schilderen en-plein-air.

Het project ‘De Heerlijkheid van Alfen’ krijgt dit najaar een vervolg in de vorm van creatieve erfgoedlessen voor de groepen 6 t/m 8 van het Alphense basisonderwijs. Deze worden aangeboden in samenwerking met Cultuurcentrum Parkvilla en Stichting Het Cultuurpalet.

Meer lezen over de onzichtbare geschiedenis van Alphen aan den Rijn? Hier lees je alle artikelen van De Heerlijkheid van Alfen. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 09:18

Vernieuwing van Europapark: kom naar de inloopavond en bekijk het nieuwe ontwerp

Op 17 april krijgt Europapark in de Alphense wijk Kerk en Zanen een nieuw gezicht met de introductie van verbeterde sport- en speelvoorzieningen. Tijdens een inloopavond krijgt je de kans om het ontwerp voor onder andere de skatebaan, pumptrackbaan en andere speelvoorzieningen te bekijken.

Advertorial Milieu en duurzaamheid gisteren 16:59

Ondernemers, doe mee aan onderzoek naar duurzaam ondernemen!

Verschillende partijen, waaronder EDBA, VOA, Greenport Boskoop, mboRijnland, Omgevingsdienst Midden Holland (ODMH) en de Gemeente Alphen aan den Rijn, hebben de handen ineengeslagen voor een gezamenlijk onderzoek onder ondernemers in onze gemeente. Dit onderzoek heeft tot doel de uitdagingen en behoeften van ondernemers op het gebied van duurzaam en circulair ondernemen in kaart te brengen.

Politiek gisteren 14:46

Alphense politiek tevreden over nieuw dierenbeleid

De aanvulling op het Alphense dierenbeleid is een voorbeeld voor andere gemeenten. Dat vindt wethouder Gert-Jan Schotanus over de uitwerking van een initiatiefvoorstel over dierenwelzijn van de Alphense gemeenteraad. De Alphense politiek is het hiermee eens en zal de Aanvulling Kader Dierenwelzijn in haar komende gemeenteraadsvergadering goedkeuren.

Politiek gisteren 12:04

Regels Jeugdzorg, Wmo en Participatie worden aangepast

Door verschillende oorzaken moeten de Verordening Sociaal Domein en de bijbehorende Nadere Regels worden aangepast. Het gaat daarbij vooral om wijzigingen door wettelijke regels. Ook zijn er aanpassingen nodig omdat de wet Breed Offensief inmiddels is ingegaan.

Werken gisteren 09:48

Vacatureoverzicht week 15: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Blog Opinie 12 apr. 2024 19:59

MINERVA Bloedbad

Gemeente Alphen aan den Rijn gaat 25 miljoen euro bezuinigen. En dat niet een keer, maar vanaf nu elk jaar. Dat is nogal wat. Het betekent dat er veel gaat sneuvelen van wat wij nu normaal vinden. Of, het betekent dat de gemeentelijke belastingen aanzienlijk zullen stijgen.