Magische presentatie ‘De Heerlijkheid van Alfen’

Afgelopen zondag 6 september is de beleefroute ‘De Heerlijkheid van Alfen’ op magische wijze gepresenteerd door wethouder Gert-Jan Schotanus. De wethouder werd bijgestaan door Jannes de Goochelaar en de twee maaksters van de historische wandelroutes, Eva IJsveld en Dorothee Olthof.

De wandelroutes ‘De Heerlijkheid van Alfen’ (voor iedereen van 7-107) en ‘Tijdreis door Alfen’ (speciaal voor kinderen) zijn al sinds juni in de lucht en gratis te downloaden op de smartphone. Corona verhinderde toen echter een lanceringsfeestje. Daarom werd dat zondag gecombineerd met de open dag van Cultuurcentrum Parkvilla.

Bezoekers konden genieten van echte Alphense heerlijkheden van bakkerij Stevers, picknicks van Alfreds en de magische kunsten van Jannes de Goochelaar. Kunstenaar Marc van der Aa vertelde over zijn maquette van het Hof van Alfen, de Historische Vereniging gaf rondleidingen door Park Rijnstroom, achttiende-eeuwse buitenplaatsbewoners picknickten in het park en jong en oud deden mee aan de workshops mini-buitenhuizen maken in een luciferdoosje en schilderen en-plein-air.

Het project ‘De Heerlijkheid van Alfen’ krijgt dit najaar een vervolg in de vorm van creatieve erfgoedlessen voor de groepen 6 t/m 8 van het Alphense basisonderwijs. Deze worden aangeboden in samenwerking met Cultuurcentrum Parkvilla en Stichting Het Cultuurpalet.

Meer lezen over de onzichtbare geschiedenis van Alphen aan den Rijn? Hier lees je alle artikelen van De Heerlijkheid van Alfen. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 15:09

Goede voornemens makkelijker volhouden?

In deze rare, stressvolle tijden willen veel mensen ook goed voor zichzelf (blijven) zorgen. Dus hebben we allemaal weer goede voornemens. Maar ondertussen hebben we het ook allemaal drukker dan ooit met het combineren van werk en thuis-onderwijs, en zijn sportscholen gesloten. Hoe zorg je dan dat je toch zonder al te veel moeite goed voor jezelf kan blijven zorgen?