Magische presentatie ‘De Heerlijkheid van Alfen’

Afgelopen zondag 6 september is de beleefroute ‘De Heerlijkheid van Alfen’ op magische wijze gepresenteerd door wethouder Gert-Jan Schotanus. De wethouder werd bijgestaan door Jannes de Goochelaar en de twee maaksters van de historische wandelroutes, Eva IJsveld en Dorothee Olthof.

De wandelroutes ‘De Heerlijkheid van Alfen’ (voor iedereen van 7-107) en ‘Tijdreis door Alfen’ (speciaal voor kinderen) zijn al sinds juni in de lucht en gratis te downloaden op de smartphone. Corona verhinderde toen echter een lanceringsfeestje. Daarom werd dat zondag gecombineerd met de open dag van Cultuurcentrum Parkvilla.

Bezoekers konden genieten van echte Alphense heerlijkheden van bakkerij Stevers, picknicks van Alfreds en de magische kunsten van Jannes de Goochelaar. Kunstenaar Marc van der Aa vertelde over zijn maquette van het Hof van Alfen, de Historische Vereniging gaf rondleidingen door Park Rijnstroom, achttiende-eeuwse buitenplaatsbewoners picknickten in het park en jong en oud deden mee aan de workshops mini-buitenhuizen maken in een luciferdoosje en schilderen en-plein-air.

Het project ‘De Heerlijkheid van Alfen’ krijgt dit najaar een vervolg in de vorm van creatieve erfgoedlessen voor de groepen 6 t/m 8 van het Alphense basisonderwijs. Deze worden aangeboden in samenwerking met Cultuurcentrum Parkvilla en Stichting Het Cultuurpalet.

Meer lezen over de onzichtbare geschiedenis van Alphen aan den Rijn? Hier lees je alle artikelen van De Heerlijkheid van Alfen. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Van 0 naar 20 vandaag 18:41

Van 0 naar 20: het weer

Tja, kijk naar buiten en je weet het eigenlijk al. Het is herfst. En dat betekent regen, wind en lage temperaturen. Maar ja, dat schema blijft roepen. En omdat de 20 van Alphen al in maart gelopen gaat worden, zullen Stefan en Mitchell toch moeten blijven trainen. Motivatie vinden dus!

Advertorial Economie vandaag 17:15

Wouter Sjerp: hét juiste advies voor jouw hypotheek

Voor vele Alphenaren zal dit gezicht of deze naam wel bekend klinken. De goedlachse Wouter, geboren en getogen in Alphen aan den Rijn, heeft menig dorpsgenoot al voorzien van juist advies qua hypotheek. En nu pakt hij dat nog beter aan. Hij is dé hypotheekspecialist van Alphen.

Blog Op reis met Naomi vandaag 15:26

Op reis met Naomi: Unleash the Power Within

Deze week ben ik even wat later, wat komt door mijn 4-daagse online evenement ‘UPW’ (Unleash the Power Within) van Tony Robbins, waarin ik vier dagen volledig ondergedompeld ben in persoonlijke ontwikkeling. Concrete handvatten, bijzondere en leerzame verhalen, mooie meditaties, diepe inzichten, vele realisaties, verbinding; met mijzelf en met andere deelnemers (11.000 uit maar liefst 139 landen!).